A, tiesa, kadangi mikriukas buvo įmonės, tai turėjom įdomių patirčių. Pradžioj vairuotojas labai liūdėjo, kalbėjo telefonu, kadangi neturėjom nei vienas deklaracijos blanko - išbėgo kažkur jo ieškoti, pažadėjęs po kelių min grįžti. Mašinos užima pusantros juostos, mašinų krūva kely, nors pikas jau pasibaigęs. PRivažiavo trūlikas, pradėjo gąsdint, kad patraukčiau mašinas. Pasakiau, kad mikriuko vairuotojas dingo iš įvykio vietos, tad kol jis negrįš, tikrai niekur nieko netrauksiu. Bandė aiškint, kad netilps, bet net man nenusimanančiam ten buvo panašu, kad visgi tilps ir laidų nepames. Aišku nepametė ir lėtai pravažiavo. Tada, kol grįžo mikriuko vairuotojas, privažiavo per kelias minutes koks tai vadybininkas, padalinio direktorius ar dar koks vyresnis pareigose asmuo pažiūrėt. Jei neklystu, tai ten kažkoks panašus grabelis į juodą W164 buvo, tai jau aišku kur čia lygintis man jaunuoliui su savo į trečią dešimtį įkopusiu mažalitražiu biednos komplektacijos ZXiuku

Tai pradžioj siūlė susitart supildyt deklaraciją po kelių dienų ir neva duos dar į rankas už tai pinigų, nes nori apdrausti kasko, kad būtų normaliai suremontuot.
Po to, kai pasakiau, kad tokie dalykai man nepraeina, arba jei jau labai nori, tai "šaškės ant stalo (600eurų) ir pildom po kiek nori dienų, tada atgaunat pinigus", nes aš tokiais komerciniais siūlymais nelinkęs pasitikėt ir sukčiaut taip pat nenoriu. Galiausiai kai jie savo mikrą stumdė gal 15minučių, kad gražiai priparkuotų, ir man pasirodė, kad lyg ir specialiai gaišina laiką, nuėjau paprašyti paskubėti, nes lygiai taip pat turiu veiklos ir laiko trūkumą, o nuo įvykio jau praėjęs beveik pusvalandis. Buvo jo pateikta, kad esu kaltinamas važiavimu neįjungtomis šviesomis, buvo pasiūlyta man prisiimti dalinę arba net pilną kaltę ir priimti jų pasiūlymą pinigams grynais už tai. Žodžiu, matomai žmogelis manė, kad aš silpno charakterio galiu būti. Priminus, kad nesutariant dėl įvykio aplinkybių kviečiama Policija ir kadangi man reikalas pradėjo krypti į tai, o tasytis ir aiškintis nemandagiai tarpusavy, kas kaltas, aš visai nenoriu, tai mielai tai padarysiu pats už juos, reikalai pakrypo tokia linkme, kad buvo pripažinta, kad per daug mandravoju ir labai nemaloniai bendrauju. Labai įdomu tai išgirsti iš žmogaus, kurio kas trečias žodis |3let ar |<ūrva. Žodžiu tada jis garsiai prisiminė, kad pats gali ne tik nemaloniai bendrauti, bet ir nemaloniai elgtis, taigi buvo pasiūlyta mane "
Pakišti po tuja". Kai įspėjau, kad man negrasintų, tai tuomet jau reikalai pakrypo gera linkme ir sėkmingai su vairuotoju supildėm deklaraciją. Bepildant dar atvažiavo kolega Dominykas, kuris paskui padėjo parsitempt automobilį kieman. Jam irgi labai patinka, kai jam grasinama, tai bepildant deklaraciją mes jau juos užtrolinom visai apie pagarbą, grasinimus, apie eismo taisyklių vairuotojui numatomą atsakomybę, kai po įvykio iškviečiama Policija.
Tai va, vairuotojas vargšas tokiam viršinykui dirbdamas, o načialnikui pagarba. Visiems nuo šiol rekomenduosiu įmonę "Papilio kibirkštis", kurie dirba po prekiniu ženklu Finglass ir užsiima automobilių stiklų gamyba, prekyba ir montavimu, kad kreiptųsi būtent į juos, į Kauno padalinį, jei nori solidaus ir užtikrinto bendravimo. Pakeliui link jų, toje gatvelėje nuo Savanorių prospekto iki jų ofiso, kaip tik yra kelios tujos.
Žodžiu nebūtų jokio reikalo visa tai viešinti, jei ne stebuklingi siūlymai, susiję su tais žemės ploteliais po tujomis.
O kas dėl tų šviesų, tai visko gi gali būti. Kiek pamenu, priverstinai sustojęs, išjungiau dar dirbantį variklį ir įjungiau avarinį. Kad neeikvoti akumuliatoriaus, išjungiau šviesas. Bet galiu gi ir klysti, nes vistiek avarija. Šiaip, pas ZX skydelis dega visada, bet važiuodamas vis pasižiūriu į skydelio apačią, ar ten dega dvi žalios lemputės kairiam kampe. O ir parvažiavau nesustojęs nuo Ateities plento iki Žaliakalno "Baldų" stotelės, pravažiavau krūvą mašinų, krūvą tamsių ruožų, pravažiavau bent du važiuojančius ir vieną stovintį Policijos ekipažą, nu gi turėjo kažkas iki tol įvykti, nes matomumas tai buvo tragiškas. Tiesiog jie labai kibo prie tų šviesų. Vairuotojas pasakė, o tam iškart užsifiksavo. TUrbūt nė motais jam į galvą neatėjo, kad vairuotojas save teisindamas ir tikėdamasis mažiau pylos gaut, galėjo ir pameluot, ir pats sau taip įsitikint galvoje