tadas1991 rašė:
Pirma, tai koks pas tamstą Berlingas?
Antra, jei Berlingas senas, t.y. turbina su paprastu Wastegate'u, ne kintamos geometrijos, tai jei nėra labai skubu, t.y. pvz galit palaukti iki kitos savaitės galo, tai galit atvežti tą turbę mum. Patys neremontuojam, nes neturim įrangos. Užsakysim iš Turbocentro jų pilnai restauruotą ir subalansuotą turbinos šerdį (kartridžą-kasetę), išardysim jūsiškę turbą, apžiūrėsim ir įvertinsim būklę, išplausim sraiges ir sudėsim su nauja šerdimi. Jei nebuvo lūžusios sparnuotės arba ašelė ir nėra pažeistos sraigių kontaktinės plokštumos, tai šitas remontas veikia labai gerai. Darbas 50, o šerdies kaina pagal turbinos markę ir modelį, bet galite pasižiūrėti net ir pats jų puslapy.
Jei reikia su turbinos montavimo darbais, tai tuomet būtų tik apie gruodžio vidury.
Su naujesnių Berlingų turbėm prasidėt nesinori, nes ten labai galima prasimest su geometrijos reguliavimu. Kartais viskas veikia ok, o kartais pradeda nevaldomai perpūtinėti arba nedapūtinėti, nors nieko ties geometrija ir nebūna daryta. Tiesiog kitaip susistoja ir pagal naujas dalis reikia sureguliuoti iš naujo. Tokiu atveju siųnčiam visą turbiną paštu arba, jei turim reikalų Vilniuj, nuvežam/pasiimam patys.
Čia nėra reklama, tiesiog su jais nemažai kartų teko bendradarbiauti ir atsiliepimai labai neblogi. Man pačiam buvo, kad pirkau savo būsimam patobulintam varikliui turbinos kartridžą, ir kai jau atėjo laikas rinkti turbiną, buvo pamatyta, kad vienas galas netinka. Bet pagal turbinos kodą kaip ir turėtų būti toks. Nuvežiau jiem visą turbiną, tai pasirodo šalta dalis pas mane uždėta nuo kitokios turbinos, panašu, nes pagal kodus turi tikti ir prieš tai nusiskundimų nebuvo, o realybėj dalių matmenys atitinka nurodytas brėžinyje. Tai pasiliko porai dienų tą turbiną ir man surinko kartridžą, tinkantį mano turbinai. Kažkaip jaučiausi, kad turėčiau už tai papildomai gerokai primokėti, bet pinigų nepaėmė. Beje, nuo pačios dalies pirkimo buvo praėję kokie 4-5 mėnesiai...
Berlingas pas mane prie senųjų, turba su wastegate. Kažkokios didelės skubos šiuo metu jau nėra, mat su finansais pasidarė striuka. Kadangi esu tūlas lietuvis, tai kaina šiuo atveju būtų svarbesnis aspektas

Su tamsta gal vėliau dar asmenine žinute susisieksiu.