WWW.CITRINA.LT diskusijų forumas

Jaukiausia palata visiems citroligoniams
Dabar yra Geg 03 2025, 15:33

Visos datos yra Array Etc/GMT-2

Naujos temos kūrimas  Atsakyti į temą  [ 6 pranešimai(ų) ] 
Autorius Žinutė
StandartinėParašytas: Gru 26 2005, 23:32 
situacija tokia kad iki siol esu vairaves tris skirtingus XM'us, bet sau nusipirkau Xantia, na ir kas gi pasijaute, o gi vaziuokles skirtumai :)
seip labai smagiai vaziuoja mano masinyte, sferos tik ka priperstos, pakeistos klibancios vaziuokles detales,
na nei TA nei daktaras Alvydas nerado prie ko daugiau prisikabint, tai manau vaziuokle tvarkinga :)
aisku as nenoriu ish savo varles pagamint XM limuzino, bet idomu ar ishlosciau kazkiek minkstumo prasigrezes sferas?
nes dabar tai jin lygiam kely labai smagiai vaziuoja, linguoja taip svelniai, posukiuose labai stabili.
na bet pataikius i kokia smagesne duobe, ar koki kelio sudurima tai vos ne metalas ausyse suskamba :D (lyginant su tevuko XM)
beto isisodinus i masina pilkaji lietuvi neina jam paaiskint kuo cia ta vaziuokle pranasesne uzh 3 klases BMW.
Taigi demesio klausimas!
ar verta man grezt sferas,
kiek didint tas skyles,
ir ar gavus siek tiek minkstumo neprarasiu labai daug stabilumo?
Taigi laukiu ishsamiu atsakymu, dekui ;)

P.S. pas mane be hidraktyvo

Paskutinį kartą redagavo 1 lingus. Iš viso redaguota 0 kartus.

Į viršų

StandartinėParašytas: Gru 27 2005, 00:16 
Atsijungęs
Tech Moderatorius
Vartotojo avataras

lingus rašė:
situacija tokia kad iki siol esu vairaves tris skirtingus XM'us, bet sau nusipirkau Xantia, na ir kas gi pasijaute, o gi vaziuokles skirtumai :)
seip labai smagiai vaziuoja mano masinyte, sferos tik ka priperstos, pakeistos klibancios vaziuokles detales,
na nei TA nei daktaras Alvydas nerado prie ko daugiau prisikabint, tai manau vaziuokle tvarkinga :)
aisku as nenoriu ish savo varles pagamint XM limuzino, bet idomu ar ishlosciau kazkiek minkstumo prasigrezes sferas?
nes dabar tai jin lygiam kely labai smagiai vaziuoja, linguoja taip svelniai, posukiuose labai stabili.
na bet pataikius i kokia smagesne duobe, ar koki kelio sudurima tai vos ne metalas ausyse suskamba :D (lyginant su tevuko XM)
beto isisodinus i masina pilkaji lietuvi neina jam paaiskint kuo cia ta vaziuokle pranasesne uzh 3 klases BMW.
Taigi demesio klausimas!
kiek didint tas skyles,

Labas.Kad tu zikleriu skyluciu skersmuo ilgainiui kinta,esu suprates,nes mano masiniukas per daug siubinasi,taciau duobes ir gulincius policininkus ima labai svelniai.Ta jauciu ir as pats,o ir svainiukas,isedes ta patvirtina,nes vaziaves su daugiau citru ,nei as.Visad pavydedavau BX-ams,kuriu,ypac gala,paspaudus eiga yra didele, o ir sugrizimo is paspaudimo bukles i normalia leta,priesingai nei maniskes.Maniske minksta,bet paspaudus gala masina labai greit atsitiesia(arciau spyruokliniam variantui).Taigi,darau isvada,kad zikleriai per daug isdile.Visada turejau svajone juos,mano galva,sumazinti.
Manau,kad per duobe smugi gauna masiniukas ir del aukscio korektoriu sureguliavimo:jie suderinami juk pagal stabilizatoriu,ir pagal aukscio reguliavimo rankenele(bent taip yra BX-e).Esu tuo tikras,nes isitikinau,kai praploves aukscio korektoriu,nuleisdavau,kaip plaukia priekis ar galas.O po to pasidaro kietoka,nors kietumas keiciasi:viena karta plaukia,kita karta,kaip spyruoline.Tai-tik korektoriai!Ir,manau,nesmagus duobes sugerimas del ju.Gal as ir klystu,taciau dalinuosi su jumis savo patyrimu ir pamastymais.
Kazkada buvau del idomumo sukeites galines sferas su priekinem:galas taip sokinejo ir buvo lyg "be amortizatoriu",bet buvo minkstas.Priekis buvo kietesnis.
Gal truputi ne i tema parasiau,bet gal ir sudominau jus :)

XM 2.5 turboD.
Xantia, BX, XM dalimis.

Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Gru 27 2005, 22:56 
Atsijungęs
Tech Moderatorius
Vartotojo avataras

lingus rašė:
a tai supratau galima pareguliuot minkstuma ir tais auskscio korektoriais?

Manau,kad turi buti tiksliai sureguliuotas aukstis,o poto dar sureguliuojamas ant aukscio reguliavimo(valdymo) strypo esantis korektoriu stumdantis valdiklis.Ten gi irgi knygose duodami atstumai ir jie kinta,kai masina linguoja.Nezinau ar aiskiai pasakiau :lol: ? Aisku linguojant masinai ir stabilizatorius stumdo per strypelius aukscio korektoriu,tai tuos du dalykus man praktiskai nepavykdavo idealiai suderint-uzsiknisau.Keisciausia ir idomiausia,kaip sakiau,masina pati kartais pasidarydavo beprotiskai plaukianti-kartais tik uzvedus,kartais islipus pilnam keleiviu ekipazui.Kas del susikaupusio tepalo ir purvo misinio aplink korektorius-pas mane ten stengiuosi ,kad butu svaru.Taciau ,baigdamas sia ilga litanija,noriu dar pabrezt mano isitikinima apie korektoriu valdikliu sureguliavimo itaka mikstumui.Zinoma,pasiekt idealu masinos vaziuokles darba be nauju aukscio korektoriu,svaraus lhm-o,teisingo sureguliavimo,pripildytu sferu,nestringanciu teleskopu,neleidziancio stabdziu voztuvo ir t.t. sunkoka.
Visada turejau svajone pavaziuot su nauju BX ar Xantia.Beveik naujas C5 siek tiek nuvyle,nes atsiradus pavieniai duobei,vaziuojant asfaltu,ji gaudoma panasiai,kaip kokio passat-o,na o vaziuojant pastoviai nelygiu keliu rezultatas zymiai efektingesnis.Matyt kompiuteris nespeja reaguot i staigu nelyguma arba jau yra gedimas.Taigi niekad perdaug nepuoliau zavetis elektronikos farshais,o gal turiu sena mastyma. 8)

XM 2.5 turboD.
Xantia, BX, XM dalimis.

Į viršų
StandartinėParašytas: Gru 30 2005, 18:57 
Atsijungęs
Naujokas

Taigi demesio klausimas!
kiek didint tas skyles,

Nupirkai euro standarta ir nori kokybisko vazevimo gali ka nori daryt zikleriuot ar dar ka sumastysi bet rezultatas bus tas pats.
Atlikau eksperimnta sudejau XM su haktyvu didesnio turio sferas be abejo jose su protu buvo padidinti zikleriai. Rezultate lygem keli masina plaukia kaip laivas pasiekus 100 km/h darosi nevaldoma, vaziuojant duobetu keliu ratui pagavus duobe amortikas kala ik galo velgi jausmas vaziuoji kaip su tanku, galu gale sudejau kas priklauso vaziuoju ir dainuoju :)

PS. Jeigu nori minkstai vaziuot pirk cx suprasi kas tai yra minksta masina

Julius
Citroen cx prestige (restauruojamas)
Citroen cx 2.5 td (dalimis)
Citroen gsa pallas
XM 2,1 d
XM 2.0 lpg automatas
Vilnius
65566551

Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Gru 30 2005, 19:41 
kad kazkaip kuo daugiau vaziuoju tuo man labaiu minksteja ta mano varle :)
gal sistema po truputi plaunasi ;)

Į viršų

Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Gru 30 2005, 21:25 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Behidraokyviam XMui ar Xantiai žiklerius gręžti verta jei yra poreikis minkšesniam pojūčiui, bet nuo važiuoklės bildesių važiuojant per mažas ar aštrias duobes tai neišgelbs, nes tokia jau jų konstrukcija, tai jaučia ir C5 ir C6. Nors teko važiuoti su viena behidroaktyvia Xantia kurią specialiai provokavau su duobėm duobelėm ir labai buvau nustebęs, kad ji nebilda :? , Linės Amazonės važiuoklė taip pat tyliai dirba. Gal visgi Lingau tavo varlėje sferos ne tokios, arba paranoja tave kankina :D. Teks tau pasiryžti geriau patyrusių test draivui :D.

Paveikslėlis Paveikslėlis

Į viršų
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas  Atsakyti į temą  [ 6 pranešimai(ų) ] 

Visos datos yra Array Etc/GMT-2

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: 0 ir 0 svečių

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume