Skapas rašė:
tadas1991 rašė:
Bet kuriuo atveju, mažiua gamintojo numatytos normos negali statyt.
Darysiu dabar golfą ir bijosiu, kad karbiuratorinio variklio po 5 metų, kai jau važiuos, nebeleis TA praeit

O po penkerių metu golfas į "H" numerius dar nepretenduos?

Pretenduos, bus jam jau 31-neri. Bet čia atsakomybė ir pinigai tuos H numerius turėt, plius esu girdėjęs kažką apie ridos ir naudojimo ribojimus ir kitokias nesąmones, o aš kai turiu mašiną, tai noriu su ja pvz aplink pasaulį keliaut, tai labai nesąmonė būtų spidometro trosą atjunginėt

Pats dėl įdomumo dabar žvilgtelėjau, tai:
BX16 prieš keturis metus, kai žmogus naudojo kaip kasdienį automobilį, įpūtė 0.1
Prieš pusę metų man, kai buvo ilgokai stovėjęs ir nevažiavęs, man įpūtė 0,3
ZX 1.4 2014tų rudenį, tik pažadintas po 7 metų variklio miego (pravažiuota max 50km), įpūtė 0,4
BX14 apdujintas (ant dujų matavo) 2013tų rudenį - 0,1
ZX Furio apdujinto TA lapas neišlikęs
Golfo iškasiau paskutinės TA lapą, tai 2010tų pavasarį, kai dar buvo naudojamas kaip kasdienis automobilis ir karbiuratorius būdavo prižiūrimas ir reguliuojamas. Golfas MK2 GT Syncro su 1.8 GU varikliu ir Pierburg 2E2 karbiuratorium, CO - 1,6
Eisiu aišku tikrint, ar karbams tie patys reikalavimai, nes kažkaip pamenu kažkodėl, kad ten viskas pagal metus, ir senoliam visad būdavo reikalavimai trigubi, ir berods lūžis ne 90tais, o 86tais? Tai negerai, nes Golfas 88tų...
CH jau kitas reikalas, nes kur CO apdujintų automobilių labai mažas, tai CH šauna dvigubai, keturgubai daugiau.