Nelabai galiu pasigirti kitais Citroen'o modeliais, nes tiesiog jais neteko naudotis. Taip kad nežinau kaip ten su matomumo naujojo c5 ir senojo c5.
Pabandysiu papasakoti apie mašinas.
Kai dar gyvenau Ispanijoje (2006-2008 metai), ten dirbau Lietuvos ambasadoje vairuotoju, tai važinėjau su 2004 MB e320 4matic, 165 kW, 224 AG. rida 150000

Mašina galinga, patikima, smagi vairuoti, tikrai pakankamai saugi, matomumas geras. Žodžiu tada mano svajonėse tik ir buvo mersai, net aplinkui kitos mašinos nemačiau. Nors mūsiškė buvo basic variantas, bet pakako įrangos viduje. Tarkim Ispanijoje nuvažiuoti nuo Madrido iki kokios Valensijos 350 km, tai per tą pačią dieną laisvai nuvažiuodavau ir pirmyn ir atgal ir dar vakare su draugais alaus ramiai išgerdavau, nes nesijaučiau visiškai pavargęs. Kuro sąnaudos: mieste apie 12.6 l, užmiestyje apie 10 l., bendras būdavo apie 12 l. kažkur. (dabar gerai tiksliai neatsimenu). Kai kada padarydavau kad autostradoj (120 km/h leidžiamas) važiuojant normaliu greičiu imdavo 9 litrukus. Bako talpa 80 litrų, maždaug apie 800 km. Su ja pravažiavau apie 100000 km per tą visą laiką. Parvaręs ją į LT norėjau nusipirkti sau, bet deja kaina mane biški išgąsdino, nes pasiūlė ją įsigyti už 70000 lt, rida 150000 km.
Lietuvoje nusipirkau 2006 Subaru Forester 2.0 AT, 158 AG rida 80000

Kodėl pirkau šią mašiną? Pas mus žiemos kaip žinia yra sniegingos ir kai kada sunkiai pravažiuojamos (pvz., šie metai). Dėlto ieškojau mašinos, kad galima būtų laisvai jaustis kelyje ir lengvoje bekelėje, kad ir kelionėje į kaimą. Buvo apžiūrimi įvairūs variantai, bet kažkaip širdį ir akį patraukė Foresteris. Šios mašinos kaina nėra jau tokia maža kaip kitų ale pusdžipių (labiau tinka padidinto pravažumo universalų), bet užtai tarnavimo trukmė gan ilga, mažai kas genda, servizo kainos irgi tokios normalios. Vėlgi kuro sąnaudos jau nekrizinės

mieste apie 12 l. užmiestyje 8.5, bendras apie 10 l. plius minus. Jei važiuoji tarkim kur pasivažinėt stipriau (lengvas offroadas) tai kuro ima daugiau, nes daugiau jos galios ir naudoji. Buvom Pabradėje, poligone. Dvi dienos pusė bako apie 250 km pravažiuota. Bet tai čia manau su dauguma mašinų jei paspausi tai ir kuro daugiau ims.
Foresteryje nėra daug navarotų, kaip tarkim MB ar Citroene (apskritai šitam c5 tai man čia kosmosas), bet geras matomumas (sėdi kažkiek aukščiau nei kiti), AT keturių bėgių, tai kaikada pagalvoja dar

bet nesakyčiau kad trūkumas, su MB irgi būdavo, kad kai paspaust reik, tai kartais pamastydavo jis, bet kai pamastydavo tai ir eidavo greit. Salonas gan paprastas, bet užtai labai daug slėptuvių ir daiktadėžių
Foresterius žmonės tiuninguoja.
1. paprastas, nekeltas, stockinis

2. Stock forikas su MT

3. Pakeltas forikas su MT.

Jei ką domina ir įdomu pasiskaitinėti apie Subaru markės automobilius, tai daugiausia informacijos galite rasti
http://forumai.foresterclub.lt/index.php registracija nebūtina.
Citroenas dabar pas man rankose tai išvis kosmosas lyginant su turėtom

čia gerąja prasme.
C5 2008 12 mėn., 2,0i - 16V, MT, benzinas, rida 5000 km

Su šia mašina pravažiuota dar tik 5000 km, mašina patogi, komfortabili, matomumas geras. šiek tiek kosmosas lyginant su Subaru, labai jau daug visokių funkcijų, kurių net nenaudoju, nors gal reikėtų. Mechaninė pavarų dėžė, man norėtūsi kad būtų automatinė. Yra 5 bėgiai, manau šiai mašinai reikėtų 6 bėgių, nes tarkim važiuojnat 130-140 km/h apsukos siekia 4000 aps/min. o važiuojant 110-120 km/h apie 3000. Tai aš manyčiau kad apsukos didokos. Gal klystu?
Jei būtų automatas, manau būtų geriau. Kuro sąnaudos manau normalios, kaip tokiai mašinai, nors galėtų ir pradžiuginti šiais krizės laikais

Per mėnesį aš pravažiuoju iki 500-700 km, kartais ir mažiau. tai imant bendrai kuro sąnaudas jos yra apie 11 litrų. Mieste apie 13, užmiestyje važiuojant 100-120 km/h 8,5-10 litrų taip maždaug, o jei daugiau paspaudi tai ri daugiau ima. Na bet aš kai greičio nemėgėjas, tai trasoj lekiu leistinu greičiu, tai man gaunasi apie 9,5 litro. Nors tarkim metų sąnaudos gavosi 10,6 litro, nuvažiuota 4600 km. KAip pas kitus c5 turėtojus su kuru?
Nuo eksplotavimo pradžios, praėjus 1 mėnesiui pasigavau važiuojančios mašinos akmenuką, teko priekinį stiklą keist (1700 lt..); per didžiuosius šalčius neužkūriau, pagalbos tarnybą sulaužė atidarymo svirtelę, kurios pakeitimas užtruko 1 mėnesį (labai jau reta detalė

). Na daugiau kaip ir bėdų nepasitaikė.
Smagiai mašina plaukia keliu, man ji patinka ir žmonės atkreipia dėmesį.
Pabaigą pasikartojau, nes tiesiog nėra ką kitą ir parašyt.