Sveiki gyvi „citrinų“ mylėtojai. Nusipirkau „citriną“, paprašiau, kad atsirastų tema šiam modeliui, nes jis kažkokiu būdu buvo pamirštas... Galbūt ši mano rašliava kažkam padės apsispręsti...na bet apie viską nuo pradžių.
Uošvis pasakojo tokią istoriją: senais gerais laikas, grodavo orkestrai (koncertuodavo), jie maži vaikai, atsisėsdavo į pirmą eilę ir orkestrantams prieš akis valgydavo citrinas

, triūbas nuo tekančių seilių tiems muzikantams aišku nelabai pavykdavo pūsti..

Tikiuosi kai kam seilės tįs ir kai aš judėsiu su savo „citrina“.
Turėti automobiliai: Audi 80 1.8 benzinas/dujos (bulka), Honda Civic (žmonos), Audi A4 1,9 TDI (universalas), Opel Corsa 1.2 benzinas (žmonos), beje paskutines dvi mašinas pardavinėju, tad jeigu kam įdomu – kreipkitės.
Esmė tokia, kad padidėjus šeimai (žmona, du vaikai vienam iš jų 4 m. kitam 3 mėn. ir šuo) prisireikė didesnio automobilio. Į Audi A4 sutelpame su visais vežimėliais, bet važiuojant komforto nelabai ir belieka, bagažinė užkišta, gale sėdintiems nepatogu. Pradėjau savo „didžiąsias„ paieškas, skaičiau forumus, atsiliepimus, naršiau po visus gidus, pliusus.. Rinkausi iš trijų modelių: Peugeot 807, Citroen C8, Renault Espace IV. Apie visus automobilius ir jų gedimus prirašyta begalė informacijos. Pirmas auto į kurį įlipau buvo Espace IV..įspūdinga. Užkūrimas jungtuku, panelė šviečia labai gražiai, pačio automobilio išvaizda (nors ir skonio reikalas) man patiko. Šio auto kaina, mums buvo neįkandama, tad pradėjau ieškoti kitų..ir suradau kažką Kauno turguje.
Nuvykus ir pradėjus ieškoti automobilio, atitinkančio mano keliamus reikalavimus (kas liečia Renault): 1.9 dyzelis, visos 7 sėdynės, 6 pavaros, oda, parktronikas, xenon, nenutrintas, nesubraižytas) teko nusivilti. Tai pas vieną to nėra, tai neveikia, tai neatsidaro, tai variklis ne tos kubatūros. Išmaišius visą turgų, idealaus (bent jau man) taip ir neradau

. Kas liečia Peugeot 807 ir Citroen C8, pasirinkimas turguje buvo skurdokas. Teko įsėsti į vieną „citriną“ (beje pirmą kartą) ir bent jau vizualiai susipažinti su automobilio vidumi. Įspūdis – teigiamas, kaina ir komplektacija – netenkino. Lyg tarp kitko buvau užsirašęs keletą tel. nr. kas pardavinėja „citrinas“, pasukau ir vualia, po gero pusvalandžio prie turgaus privažiavo mano dabartinis automobilis

. Išvaizda – puiki, komplektacija tinka (apart 6 pavaras), rida maža, užlaikytas, motoras 2.2 HDI (kiek buvau skaitęs, būtent su tokiu varikliu reikia „citrinas“ pirkti, nors gal kai kas tai paneigs). Po trumpos apžiūros sutarėme, kad greičiausiai šį automobilį pirksiu. Po keleto dienų susitikome ir „citrina“ buvo tikrinama Citroen servise. Vat čia paaiškėjo, kad rida netikra (bet kiek supratome, ją atsuko ne Lietuvos auksarankiai) „trūksta“ apie 65 000km., laša (labai nedaug) antifrizas, sugedęs kažkoks bako daviklis, nėra variklio apsaugos dešinėje pusėje (kas turi C8, žino, kad tai yra labai svarbu, nes būtent toje pusėje yra pagrindinis diržas ir visas taškomas purvas, vanduo nuo rato kliūva vienai iš pagr. dalių), lįsta prie išmetimo sistemos (pasak pardavėjo buvo išplautas FAP filtras). Daugiau kaip ir problemų nėra...Po tokių žinių, sudvejojau, bet įvertinus automobilio kainą, išvaizdą ir būklę, supratau, kad tai kas blogai, yra nesunkiai sutvarkoma. Sukirtome rankomis.
Pirma kelionė Kaunas – Klaipėda. Sėdi aukštai, matai gerai, važiavimas malonus. Pagal kompiuterio parodymus (kiek aš juos suprantu) iki šios kelionės parodymai buvo tokie: vidutinis greitis 53km/h, nuvažiuota 8300km, vidutinės degalų sąnaudos 9,9 /100km. Išbandžiau automobilį prie įvairių greičių. Momentinis: 130km/h – 8l, 110km/h-apie 7l, 90km/h-5.5-6l. nežinau ar tai daug ar mažai, bet tikėjausi, kad važiuojant 130km/h kuro sąnaudos bus mažesnės (tikėjausi kokių 6l). Sustojus, Kryžkalnyje kavos (teko paieškoti kur tą kavos puodelį įsidėti) ir bandant užkurti automobilį, kažkas atsitiko. Jo iškarto nepavyko užkurti (spėju, kad per greitai kūriau, žvakės nepakaito, kompas neprasisuko), kuriant antra kartą auto užsikūrė, bet užsidegė variklio diagnostikos lemputė ir kompiuteris pranešė „antipollution fault“. Taip „žibėdamas“ pasiekiau Klaipėdą, vidutinės kuro sąnaudos nukrito iki 9,8. Galvoju, kaip reikės tech. apžiūrą pravaryti (kiek žinau, prietaisų skydelyje negali degti jokie pranešimai apie klaidas), bet mano nuostabai, automobiliui pastovėjus ir jį užkūrus minėtas „antipollution fault“ prapuolė. Tech. apžiūra, buvo pravaryta be jokių problemų (apart per žemai švietusių lempų) tą pačią dieną. Kol kas džiaugiuosi.
Dabar kas erzina...ogi niekas

. Tik tiek, kad jeigu norima užlenkti (pastatyti kuo kompaktiškiau) 6, 7 kėdes, galines turi atitraukti į priekį. Dar pasirodė keista, kad gale nėra jokios daiktadėžės (bent per trumpą apžiūrą aš jos neradau) į kurią norėčiau įsidėti tempimo lyną, vaistinėlę, gesintuvą, avarinį ženklą.
Keletas klausimų, kurie ko gero yra išnagrinėti kitose temose, bet kadangi C8 tema atsirado tik dabar, vadinasi čia jie neaptarti.
1. Kaip atnaujinti kompiuterio parodymus (nunulinti km apie kuriuos minėjau anksčiau)?
2. Kaip padaryti, kad kas kart jungiant signalizaciją neužsilenkinėtų veidrodėliai (būna situacijų kai tikrai trumpai eini į degalinę, parduotuvę ir užrakinant auto jie visada užsilekinėja), taip eikvodami el. energiją?
3. Šviesos: kompiuteris rašo „ on“ Viskas kaip ir gerai, užkūrus įsijungia trumpos (padėtis nulinė), bet užgesinus auto, trumpos šviesos šviečia kol neužrakini automobilio (gal ir užgesta po 30s., bet nenoriu sėdėti ir žiūrėti kaip „stimpa“ akumuliatorius). Skaičiau, kad tai galima atjungti, bet aš atjungti nenoriu. Noriu, kad užgesinus automobilį šviesos užgestų iškarto. Kaip tai padaryti?
4. Ar yra galimybė įsigyti antrą raktą (pultelį)? Kaina?
5. Kaip nustatyti laikrodį? (grotuvas originalus Clarion)?
6. Kiek laiko dirba Vebasto (jis dirba, girdžiu iš švilpimo/užimo), važiavimo atstumas trumpas, užgesinus variklį, užrakinus automobilį, jis dar kurį laiką dirba. Tad koks turi būti jo darbo laikas?
7. Ką reiškia užrašas „overspeed of“
8. Kokios turėtų būti normalios kuro sąnaudos (pajudant nuo šviesoforo momentinės kartais pasiekia ir 30L)?
9. Galvoju normaliai įkrauti akumuliatorių, kokios jo atjungimo pasėkmės?
Kol kas tiek. Ačiū kas nepatingėjote ir paskaitėte. Apie savo pastebėjimus, gedimus ir nuotykius su šiuo automobiliu rašysiu ir toliau. Tikiuosi administracija nesupyks