Pats nusipirkau 2.0 HDi 100 kW, pas mane Siemens sistema. Kol kas kažką pasakyt sunku, šiaip labai smagus, traukia gerai, dirba tyliai. Dėl Delphi, girdėjau, kad purkštukus sudėtinga restauruoti ir ilgai nelaiko, o Siemens purkštukai paprastesni ir pigūs.
Šiaip ko gero problema pas mus su tuo, kas pilama į bakus. Slėgis kuro sistemoje vis aukštesnis, purkštukai sudėtingesni, skylutės mažesnės, pilam š, dedam š filtrus su mešlinom rankom, tada keikiam gamintojus.
Na, bet čia mano nuomonė, ji gali būt ir neteisinga, greičiausiai čia gamintojų samokslas padaryt viską blogiau, kad brangiau eksploatuot būtų.
Renkantis naujesnę auto variantai, mano nuomone, du: 2.0 HDi 100 kW DW10BTED arba 2.0 HDi 120 kW DW10CTED. Kokia sistema kažin ar yra skirtumas, reikia žiūrėt į variklio/ auto būklę, kaip jau čia kažkas rašė.
Šiaip pastebėjau, kad pas 100 kW motorą aukšto slėgio siurblys toj variklio pusėj kur vakuumo pompa, prisuktas tiesiai prie bloko. Paskirstymo diržui lieka tik vandens pompa, paskirstymo velenėlis ir du parazitai, įdomus sprendimas, kaži kodėl taip..., bet kuriuo atveju diržas mažiau kankinamas

Dėl siemens purkstukų klysti, jie neremontuojami, kaip ir delphi. Pats eksplotuoju dabar 100 kw su delphi, prieš tai identiska auto, tik kad su siemens. Ridos labai panašios. Su delphi trauka geresnė, kuro sąnaudos 1 lrt mažesnės.
Kaip jau rašiau anksčiau 1,6 ne variantas, 2.0 HDi 80 kW bus tik senesnėse auto.
Peace