Turėjau savaitgalį progą, praleisti su naujuoju 2018 C4 Cactus, kuriame tie naujieji hidrauliniai amortizatoriai pakeitę hidraulinę pakabą. Iš esmės mašina važiuoja minkštai ir pats pakabos darbo pojūtis man priminė senąją hidraulinę pakabą. Linguoja smagiai - posūkiuose nekažką (H3+ posūkiuose geriau)

šiaip automobilis, kurio startinė kaina 13.500eur iš salono - tai visai sakyčiau konkurentų turi mažai (kelių metų senumo išvis nuvertės staigiai) Nes tiek salonas tylus (girdėjau kad su šita pakaba storesnius kilimus į saloną deda), tiek mieste ji manevringai juda, jaučiasi kad sukurta ramiam komfortiškui važiavimui. Klimatas ir visa kita valdoma planšetėje, pradžioje atrodė nepatogu, bet gan greitai pripratau. Plius visą klimatą ir t.t. galima valdyti balsu, kuris veikia tikrai neblogai, tad ne visada net ir reikia maigyti tą ekraną. Dar iš pliusų patiko navigacija - ten tomtom, rezoliucija tikrai nebloga, vaizdas kinta švelniai, tikrai nesijaučia, kad būtų kokia oldschool navigacija kaip pas C5 X7 ar kokią naują toyotą. Dėžė buvo mechaninė, 5 pavaros, mašinos rida 3000km, bet ne visada lengvai gali rasti atbulinį bėgį - na nieko special - tipinė PSA dėžė, priminė maniškės P207 dėžę, jaučiu gal net tokia pati. Galiniai langai atsidaro kaip būsike, tik į šoną, bet ne žemyn. Dar kliuvo, kad nerodo apsukų, tik kada keisti bėgi, bet šiaip priprantama. Variklis 1.2 turbo benzinas - nieko nesitikėjau, tai nustebino, lupa labai neblogai, net 5 pavara (mašina lengva 1150kg berods). 110ag - 0-100km apie 10sek, yra dar 1.2 turbo su 130ag, tas iki 100 per 9sek, tai kaip miestui, per akis. Ekonomija ant popieriaus - mieste 5.5l, uzmiestyje 3.9. Nuvažiavau link 400km Vilniuje ir aplink, borto kompiuteris rodė 5.3l. Reziumė - kaip už tokią startinę kainą mašina labai komfortiška ir ekonomiška. Yra vietų kur matosi, jog prancūzas taupė norėdamas numušti kainą, bet iš esmės tai netrukdo. Kadangi esu nemažai važinėjęs su naujuoju nissan qashqai galiu pasakyt, kad pilnas QQ kainuoja apie 34000eur, o Pilnas Cactus apie 20000eur. Taip QQ turi daugiau saugumo bairių, daugiau privalumų (ne visų jų ir reikia), šiek tiek solidesnis pojūtis jame sėdint, bet važiavimo, variklio prasme Cactusas tikrai smagi mašina, tad tikrai nematau kodėl už QQ turėčiau mokėti 14000 tūkstančių daugiau. Svarbu, kad patiktų dizainas

Cactusas tikrai nesukuria kibiro pojūčio, kaip pvz bent jau man, naujasis Toyota CH-R vaziuoja būtent, kaip kibiras, nors ir jo startinė kaina nuo 18000eur. (esu nuvažiavęs apie 200km su Citybee, ekrano rezoliucija prasta, skardos popierinės, salone jautiesi taip, lyg mašina būtų sukurtai pensininkams (tas pats ir naujame Auris)) Beje, C5 jau nebeturiu, bet Cactuso pirkti irgi nežadu, tiesiog buvo tokią proga ir pamaniau padaryti mini review po savaitgalio
https://static.independent.co.uk/s3fs-public/thumbnails/image/2018/03/13/11/citroen-c4-cactus-ext-34.jpg?w968h681