WWW.CITRINA.LT diskusijų forumas

Jaukiausia palata visiems citroligoniams
Dabar yra Geg 10 2025, 01:16

Visos datos yra Array Etc/GMT-2

Naujos temos kūrimas  Atsakyti į temą  [ 42 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis 1 2 3 Kitas
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Vas 13 2006, 14:48 
Aidas1 rašė:
Sergejus rašė:
vixmas rašė:
Kokie pirmi pozymiai,kad pareina zondas :?: Ar ijungtas jis i ip. kompiuterio programa,t.y kompas parodys jo gedima :?:
:oops:
Tiksliai visų detalių nežinau, bet tai parodo variklio darbas, tačiau kai aš kelis kartus dariau kompo diagnostiką, jis nerodė, jog l-zondas neveikia(gal toks meistras buvo :?: ) :lam: , tai paaiškėjo kitu būdu :idea:

parodo ir kpompas jei nusprogsta liamda uzdega ta geltona grazia lempute......... :P

:roll: O kur ta geltona lemputė yra :?:

Į viršų

Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Vas 13 2006, 15:16 
Rimuxx rašė:
O jei mano Xantia ima 8.5l benzo mieste ir tiek pat ant lygaus kelio? Irgi liambda kaltint? Dariau variklio diagnostika Robidaly, tai sake viskas ok, kad tik visos tokios butu... Ta grazi geltona lempute uzsidegdavo tik per salcius. Tada kai pradedi vaziuoti su dar nesusilusiu varikliu. Kazkaip noretusi, kad trasoj maziau rytu :roll: Duju nera..

:roll: Gali būti ir l-zondas kaltas, nes tuomet kompas dirba netaip kaip reikia, o diagnostika, kaip aš įsitikinau,nevisuomet tai parodo. Ir dar man atrodo, kad ta lemputė užsidega ne tik, kai l-zondas pareina, kai yra kitų gedimų. :step:

Į viršų

Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Vas 13 2006, 15:30 
Atsijungęs
Senbuvis
Vartotojo avataras

Sergejus rašė:
Ir dar man atrodo, kad ta lemputė užsidega ne tik, kai l-zondas pareina, kai yra kitų gedimų. :step:

Suprantama... Ir taip budavo tik per salcius vaziuojant saltu varikliu. Uzsidegdavo keliom sekundem ir vel uzgesdavo. Bet variklio darbas nepakisdavo. Kaip sukosi graziai, taip ir toliau sukasi su degancia lempute..

Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Vas 14 2006, 07:40 
Atsijungęs
Plepys
Vartotojo avataras

Sergejus rašė:
Rimuxx rašė:
Suprantama... Ir taip budavo tik per salcius vaziuojant saltu varikliu. Uzsidegdavo keliom sekundem ir vel uzgesdavo. Bet variklio darbas nepakisdavo. Kaip sukosi graziai, taip ir toliau sukasi su degancia lempute..

:idea: Kažkur forume esu skaitęs, kad tai gali būti susieta su elektros grandine, bet variklio darbui tai įtakos gali neturėti.
Gal kas nors apie tai daugiau išmano :?: :oops:

galiu pasakyti tik tiek, kad jeigu uzdega lempute, reiskia kad yra klaida o jei yra klaida tai ir variklis dirbs kazkiek ne taip, priklauso nuo klaidos, be to l.zondas kad gerai rodytu jis turi igauti tam reikiama temperatura tada jis tik tiksliai rodys ( nors vienas is laidu ji sildo ) ...............

Aidasm357@gmail.com

Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Vas 14 2006, 09:36 
Atsijungęs
Plepys
Vartotojo avataras

Rimvis rašė:
Rimuxx rašė:
O jei mano Xantia ima 8.5l benzo mieste...

Kaip tau pavyksta tilpt i tokias sanaudas mieste? :shock:

tikrai geras klausimas...................... :?:

Aidasm357@gmail.com

Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Vas 14 2006, 09:48 
Aidas1 rašė:
galiu pasakyti tik tiek, kad jeigu uzdega lempute, reiskia kad yra klaida o jei yra klaida tai ir variklis dirbs kazkiek ne taip, priklauso nuo klaidos, be to l.zondas kad gerai rodytu jis turi igauti tam reikiama temperatura tada jis tik tiksliai rodys ( nors vienas is laidu ji sildo ) ...............

Dėl to, kad l.zondas pradėtų veikti reikalinga, kad jis įgautų tam tikrą temperatura-tai žinoma, tačiau, kodėl kompo diagnostika,tai ne tik mano pastebėjimai, nerodo jokių klaidų, nors tikrai jų buna ir apie tai rodo degančia geltona lemputė :?: :? Gal kas žino kur gerai daro kompo diagnostiką :?:

Į viršų

Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Vas 14 2006, 14:22 
Atsijungęs
Senbuvis
Vartotojo avataras

Rimvis rašė:
Rimuxx rašė:
O jei mano Xantia ima 8.5l benzo mieste...

Kaip tau pavyksta tilpt i tokias sanaudas mieste? :shock:

Taip skaiciavimai rodo... Jie nera labai tikslus (aisku, ne pagal rodykle :) ). Bet 9 nevirsyja tikrai. Aisku ziema daug sildau, tai bus tarp 9-10. O kad vazineju kaip pensininkas tikrai nepasakyciau :roll: Gal varikliukas neblogas :) Rida apie 120kkm ir kol kas neradau pozymiu, kad butu atsukta :roll:

Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Vas 21 2006, 11:08 
Atsijungęs
Plepys
Vartotojo avataras

pew rašė:
pvz man liambda veike tik prie aukstu apsuku, t.y. nuo 3000...
sanaudos buvo tiek mieste tiek trasoj vienodos, ar vaziuosi kaip pensininkas ar spausi irgi sanaudos vienodos :) kiek teko diagnostiku daryt visur sakydavo, kad liambda - ok.. tik pas dr.Alvyda nustate liambdos gedima. pakeitus liambda sanaudos normalizavosi :D

jei taip yra kaip tu sakai, kad liamda veikia tik nuo 3000 tai vadinasi ji NEVEIKIA.................. :lol:

Aidasm357@gmail.com

Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Vas 21 2006, 11:43 
Atsijungęs
Senbuvis
Vartotojo avataras

pew rašė:
pvz man liambda veike tik prie aukstu apsuku, t.y. nuo 3000...
sanaudos buvo tiek mieste tiek trasoj vienodos, ar vaziuosi kaip pensininkas ar spausi irgi sanaudos vienodos :) kiek teko diagnostiku daryt visur sakydavo, kad liambda - ok.. tik pas dr.Alvyda nustate liambdos gedima. pakeitus liambda sanaudos normalizavosi :D

Reikes ir man uzsukt kada pas Alvyda. Darant variklio diagnostika nieko blogo nerado... Mieste sanaudos, skaitau, normalios, bet trasoj noretusi, kad maziau kaip 8.5 degintu.. :roll:

Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Vas 21 2006, 13:49 
Atsijungęs
Senbuvis
Vartotojo avataras

KrypT][on rašė:
na pas mane maziau 12l/100km nekrenta, na bet 95% nuvaziuoto atstumo yra mieste (Vilnius) 8) beje, gal tu mieste kaip trasoj vazineji (kaip dzigitas) :twisted: :D :D :D

Baudu uz greicio virsijima nesu mokejes :) O siaip tai 60 stengiuos per daug nevirsyt..

Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Vas 21 2006, 18:48 
pew rašė:
Aidas1 rašė:
jei taip yra kaip tu sakai, kad liamda veikia tik nuo 3000 tai vadinasi ji NEVEIKIA.................. :lol:

bet diagnostika darant rode kad liambda kaip prietaisas veikia :) nors ne iki galo ;)

Ir kas tokia nesamone tau pasake, kad veikia, bet nepakankamai?! :lol: ...ir dar, noriu pridurti, kad lambda zondas turi veikti nepriekaistingai, t.y. spaudziant-atleidziant akseliaratoriu, lambda turi momentaliai sureaguoti, kitu atveju ji veluoja ir nespeja duoti signalo i kompa, to pasekoje gaunasi riebus arba liesas misinys, o tada dideja kuro sanaudos, mazeja trauka ir t.t.
Kodel duju irangoje turi buti lambda zondo emuliatorius-apgavikas, kad kompas nerinktu klaidu ir normaliai dirbu, bet ir tai dar ne viskas. Lambda zondas turi buti universalus, kuris nepraranda "voltazo", istacius emuliatoriu, kad isliktu greitai "mastantis" ir pan.
Tai vot, tokios tokeles apie lambda zonda, o meistrui reikia ragus statyti, nes nusipaisto, neismano savo darbo specifikos. :x

Į viršų

Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Vas 21 2006, 22:22 
Atsijungęs
Plepys
Vartotojo avataras

Cia tas pac kaip mergina pasakytu: zinai brangusis, as biski nescia.....

Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Vas 22 2006, 10:11 
Atsijungęs
Senbuvis
Vartotojo avataras

vangogas rašė:
spaudziant-atleidziant akseliaratoriu, lambda turi momentaliai sureaguoti

Pas maniske yra taip: tarkim vaziuoji penkta pavara su 3000 aps/min ir ijungi laisva pavara. Apsukos dar kuri laika laikosi apie 3000, is karto nenukrenta :roll:

Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Vas 22 2006, 10:18 
na kolegos truputi klystate, lemdas truputi nescias gali buti:]], viso lembdazondu yra 7 tipai, toliau jie skiriasi tik laidu ilgiais ir jungtimis. tie tipai tai yra slenkstine arba dar kitaip darbine itampa kuri laikui begant krenta, ir tada, teisingai, kompas pradeda vis daugiau veluoti, kol isvis nebereaguoja. seip jei kam reiks lemdo ir kitos elektrines detales galite kreiptis, saviskiu irgi neskriausiu:].

Į viršų

Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Vas 23 2006, 21:41 
Petrucioo rašė:
nu ir kokia but firma ir kaina oxygen sensor maniskiam XM?

Nezinau, tyksliai, keliu laidu tavajame XM'e stovi, bet NTK (Japan):
1 ir 2-ju laidu - 150Lt.
3-ju laidu - 170Lt.
4-iu laidu - 180Lt.

BOSCH firmos brangesni ~100Lt.
Italy, China ir t.t. - pigesni ~50-80Lt.

Į viršų

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas  Atsakyti į temą  [ 42 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis 1 2 3 Kitas

Visos datos yra Array Etc/GMT-2

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: 6 ir 0 svečių

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
POWERED_BY
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007