Sernas rašė:
Vienu zodziu, siam varikliui mano masinoje kazkokia nesamone darosi. Is vietos vos pavaziuoji, turi sukelti apsukas. Ant laisvu lyg normaliai dirba.
Ar kartais zvakes pries tai nebuvo pakeistos? O tai man buvo toks bajeris - nusipirkau Valeo zvakes,(parduotuvej paprasiau XM 2l -parinko) isidejau, ir... prasidejo panasios nesamones! Sunkiai vestis, nelabai stabiliai dirbt ant laisvu, duodan gazo ant mazu aps. - uzgesinet ir "saudyt" dujos, "K" lempute - tai sviecia, tai ne! Ko nebandziau - tarpelius didinau (zinau is patirties - elektroniniam uzdegimu be skirstytuvo tai patinka

) - padarius >1mm pagerejo, bet ne is esmes... Jau visai nevilty norejau komutatoriu/ babina keist, ar, net i koki servisa bandyt vaziuot (siaip, budams savo prote, to stengiuos isvengt

), bet , syki apziurinejant senasias Eyquem zvakes, akys uzkliuvo uz raides "R" pavadinime, kas turetu reiksti varza... Testeris patvirtino: senosiose is virsutinio kontakto i centrini elektroda ~5kOhm, naujose - 0... Susukinejau senasias - problemos dingo...
Variklis pas mane, aisku, kitoks, bet Motronik ipurskimas(be oro matuokles sklendes), ir is jo valdomas komutatorius su dviguba 2-ju isejimu rite.. Jei pas pati panasiai - gal, sakau, irgi? Simptomai labai panasus...
Cituoti:
Aplankius 3 dirbtuves susidariau toki vaizda, kad visi meistrai lauzia šustriakus, bet moka tik suluzusias detales pakeisti, kai jam pirstu parodai, kai reikia susirasti gedima paciam ir ji pasalinti, šustrumai dingsta.
:D Gerai, kad kokios greiciu dezes, ar vairo stiprintuvo ta proga nepakeite, o galejo!
P.S. Gal kam reikia nauju Valeo zvakiu komplekto 2l 8V varikliui? Man jos dabar kaip ir atlieka... Manau, varikly su kitokia uzdegimo/ipurskimo sistema jos veiks be problemu! Galeciau atvezt i DS, sutartume...