Sernas rašė:
Mano patirtis automobiliu mechanikoje nera pati giliausia, bet manau jei URALO varikli perrinkau uzvedziau ir vazinejau, tai gal kiek pasitobulinus ir Xm'o dirza su itempejais sugebesiu pasikeisti

Uralo varikli? O!

Manau, tada pavyks ir sita, tik svarbu labai neskubet - butent, per skubejima ir neatiduma dazniausiai pridaroma zioplu, bet brangiai kainuojanciu klaidu...
Siaip, kazko stebuklingo ir ten neturetu but, svarbu atzymas - "mietkas" atrast, ir teisingai sustatyt... Del dirzo itempimo - visada naudodavausi sena taisykle: itempta dirza suemus dviem pirstais ilgiausioje laisvoje vietoje galima pasukt ~90 laipsniu nuo pradines krypties. Visada pasiteisino, tiesa, neturejau dar variklio su dviem velenais, tik motocikle, bet ten grandine su automatiniu tempimu...

Taip dejau ir savo XM - reguliavau voztuvu tarpelius, o apie teisinga itempima irgi buvo panasiu baisiu dalyku knygoj prirasyta..

(Beje, remonto knygu rusu k., ir CD buna detaliu turguose - puikus dalykas, kai reik zinot tarpeliu dydzius, uzverzimo jega, ir t.t.)
Jjei pats keisi, irgi turesi kazka panasaus mastyt, prietaiso juk nepirksi - pigiau iseis servise pakeist...

O, ir servisai , abejoju, ar daug kur juos turi ir naudoja...
Cituoti:
Zodziu sis variklis jau baigia mane pribaigti.
Hmm... O, as svajojau savo pasikeist i 16V...
Cituoti:
Ko gero lupsiu lauk katalizatoriu, skaiciau apie katalizatorius raso, kad priklausomai nuo vazinejimo stiliaus ir nuo pilamo kuro kokybes, vidutiniskai uzsikemsa po 10 - 11 m. auto eksploatacijos. Jei nieks po to nepasikeis nezinau, gal kas turite kokiu minciu...
Tiek galiu pasakyt: kai dejausi dujas - lupau lauk katalizatoriu. Iranga pas mane ne eko, tai naudos is jo mazai, galios, kurios 2.0i 8V ir taip ne per daug turi, jis neprideda, atrode ne kaip, isemus dar buvo galima parduot

- vienzo, sprendimas buvo priimtas pamascius ir vienareiksmiskas... Bet, kai isardziau - pasirode neklydau - visas keraminiu vamzdeliu bloko priekis buvo susilydes, like tik ~40% sveiku... (Taip atsitinka, kai variklis dirba per riebiu misiniu...) Ir, pamatyt tai pavyko, tik sudauzius ir isemus(gabalais

) keramini "kori" - is katalizatoriaus priekio eina riestas dvigubas kolektoriaus vamzdis - niekaip nepamatysi! Nebent - megint ziuret is galo, i liambda zondo skyle ikisus lempute.
Mano auto tuokart buvo 13 metu; ~250kkm...