Oficialios sąnaudos Xantia Turbo CT vs V6: mieste 13.9 / 17.2; užmiesty 7.6 / 8.4; kombinuotas 9.9 / 11.6. Man kombinuotas gaunasi 8,6. Stebėjau vasarą ir rudenį. Žiemą nežinau. Važinėju daugmaž normaliai, retkarčiais ir dugną tenka pamint, bet ne ant kiekvienos sankryžos. Važiuota pusiau mieste pusiau užmiesty, pusiau autostradoj, greičiai paprastai = leistinas + 10km/h. Pilu 98 ultima.
Dėl panašių sąnaudų spręskit patys, man tai jos nepanašios. Kai kurie sako kad V6 ekonomiški varikliai. Nu aš tai nežinau su kuo jie lygina, kad tokią išvadą padaro. Mano supratimu tai ekonomiški yra HDI (5l/100km), bet tik ne TurboCT ir ne V6.
Apie TurboCT dar verta čia pasiskaityt
http://www.citrina.lt/phpBB2/viewtopic. ... highlight= . Ir dar viena istorija: buvau sutikęs bachūrą, kuris į XM TurboCT įsidėjo ketvirtos kartos dujas (pačios krūčiausios). Rezultatas: mieste ryja 20 l/100km dujų. Sakė dėjo geroj firmoj, paskui bandė ir pas juos ir kitur reguliuoti ir niekas nerado priežasties, kodėl taip yr. Finale važinėja ant benzo, nes pigiau.
Kaip ten bebūtų, aš savo TurboCT labai patenkintas. Aišku būčiau labiau patenkintas jei Olandas nebūtų turbinos prideginęs, nu bet pirkdamas žinojau kad rizikuoju

.
Šiaip tai su turbina nepirkčiau ir tada neketinau. Per didelė rizika. Niekam nepaslaptis, kad vakariečiai ne per savaitę sugalvoja mašiną parduot, o nuo to laiko kai sugalvoja, jos visiškai neprižiūri, tepalų nekeičia ir panašiai. O turbinai chana jei laiku tepalų nekeiti. Saviškę pirkau tik todėl kad buvo labai papigiai ir labai geram stovy.
Imčiau V6 ir dujas dėčiau (o gal ir nedėčiau).