Nepasisekė ir man su tuo spalvos kodu. Maniškė "ksiuška" visa "nešpėtnai" apibraižaliota, tad nusprendžiau nusipirkti tokį mažą buteliuką tinkamų dažų ir per atostogas pasižaidalioti sodyboje. Ale nueinu į vieną autošmutkių skyrelį kažkurioje parduotuvėje, kuriame yra tokių daiktų, o pardavėjas pavartė kalną savo katalogų ir pasakė, kad toks spalvos kodas, kokį aš jam nurodžiau (dabar tiksliai neprisimenu saviškio), neegzistuoja.
Na, galvoju, gal prasti tie tavo katalogai. Nusprendžiau susirasti tą pačią prekę kitoje parduotuvėje. Ten ta pati istorija - tokio kodo kataloguose nėra. Pirmos raidės atitinka, o toliau - niekaip. Tada iš nevilties nusprendžiau pasirinkti spalvą pagal pardavėjo turėtą pluoštą spalvų palečių. Nusinešiau prie mašinos, apsižiūrėjau, kuri arčiausiai tiesos ir jau pagal tą paletę gavau dažų tiubiką. Deja, mano didžiam nusivylimui, sodyboje, kai jau atitinkamai pasiruošiau darbui (atsikimšau alaus buteliuką ir dažus

), paaiškėjo, kad nepanašus tas atspalvis į gimtąją "ksiuškos" spalvą nors pasikark. Taip ir važinėju apibraižytas. Ai, greičiui tai netrukdo, nusprendžiau.
O dabar gal kas nors galėtumėte paaiškinti, kaip naudotis tais poliroliais, kad nors mažesnius įbrėžimus paslėpčiau. Kokie jie būna? Bespalviai, parenkami pagal spalvą ar kaip? Niekada tuo neteko užsiimti, tai ir mano klausimas gali skambėti kvailai. Už tai iš karto nuolankiai atsiprašau.