WWW.CITRINA.LT diskusijų forumas

Jaukiausia palata visiems citroligoniams
Dabar yra Geg 03 2025, 22:52

Visos datos yra Array Etc/GMT-2

Naujos temos kūrimas  Atsakyti į temą  [ 95 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1 2 3 4 5 ELLIPSIS 7 Kitas
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema: Ne toks jau didelis saltis
StandartinėParašytas: Vas 21 2007, 08:16 
Atsijungęs
Pastovusis

Siandien ryte atejes iki masinos pamaciau kad -17 salcio ,apie 7h ryto, uzvedes varikli apie 5-6min laukiau kol pakils, kai budavo silciau, net vakar, keldavos is karto xantia mano, tai va klausimas butu: prie kokios temp geriau jau nekankint masinos ir vaziuot visuomeniniu transportu kad nepakenkt hidraulikai, ir kt dalims? Alvydas minejo kad prie -25 jau geriau nuleist ja i zemiausia padeti - paguldyt ir tegul taip stovi kol atsils. Ka jus manot? kai jau saltis didelis tai pastebejau kad vairas sunkiau is pradziu sukiojas ir kt dalykai vyksta...

Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Vas 21 2007, 08:24 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Mano XMas jau 9 žiema Lietuvoje - niekados jokie šalčiai jam nekenkė :), gaila, kad dabar sergu ir negaliu jo prie tokių šalčių "kankinti" :(.

Paveikslėlis Paveikslėlis

Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Vas 21 2007, 09:57 
Atsijungęs
Senbuvis
Vartotojo avataras

Aurutis rašė:
Saulius rašė:
Praejusia ziema diskusijos nemazos buvo.
Siandien ryte starteris nenoriai varikli suko, bet iskart uzsivede.
O citroligonis Julius patare ir man prie -20 - -25 jau geriau nevaziuoti.

Mano nuomone,nors kai saltis virs -25,tada tikrai geriau jo nebejudinti :roll: :idea:
Na as vazineju per visus salcius jau 3 ziema ir nieko nenutiko, tad manau kad viskas yra normaliai su salciu ir << 8)

Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Vas 21 2007, 09:59 
Atsijungęs
Tech Moderatorius
Vartotojo avataras

Sferų membranos pagal tech.standartą išlaiko savo savybes nuo +120C iki -35C.Naujos :?

Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Vas 21 2007, 10:04 
Nezinau nezinau.
As praeita ziema, dar su dvilitriu jokiu problemu neturejau net esant didziausiems salciams isskyrus tokius dalykus kaip :lol: :

1. Kaip isprotejes spiegdavo kol susildavo spidometras, ir garsas budavo panasus troleibuso, vaziuojancio kazkokiu budu masinos viduje :wink:

2. Kaip isprotejes spiegdavo peciuko ventiliatorius, kol susildavo, sitas tai tikraja to zodzio prasme spiegdavo :lol:

Hidraulika ne nesugalvojo kuo nors skustis ar neveikt.

Sia siema su trilitriu kol kas viskas vystosi lygiai ta pacia linkme TIK :!: nespiegia spidometras, ir troleibusas is salono kazkur dingo :D ir as tuo esu labai patenkintas, manau upgreidas pasiteisino :lol:
Deja :? peciuko ventiliatorius paspaudus saltukui vis dar spygteli, bet ka jau cia.
Hidraulika i salcius reaguoja tik tuo, kad priekis siek tiek ilgiau keliasi is ryto, t.y. ne per du "zachodus" pakelia, o per kokius tris, syrit ir keturis. O galas mikliai po uzvedimo, tarytum dar rezerve slegio butu like po nakties soka i virsu.

Tiek pastebejimu.
Geros dienos visiems, nesusalkit :wink:

Į viršų

Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Vas 21 2007, 10:19 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

prie -60 tai ir Rusiška technika jau sunkiai juda :D... Ką jau ten apie << bekalbėti :D. Mūsų žiemos tikrai nėra kritinės hidropneumatikai, taip, kad visi negalavimai tik dėl to, kad senais ir neprižiūrėtais laužais važinėjame. Aš tik dvi žiemas stebėjau pažaliavusį sniegą po Jorgette, o dabar kieme ir gatvelėje vėl pora dėmių matau, bet pas mane lankėsi - Rimvis su savo Xantia, Aurimas su V6 24v 98 metų ir Akinukai su Juoduliu :D.

Paveikslėlis Paveikslėlis

Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Vas 21 2007, 10:47 
Atsijungęs
Senbuvis
Vartotojo avataras

Maniskei tik ant trecios ziemos per siurblio ir vamzdelio sujungima pradejo rasot. Reiks pabandyt paverzt arba koki kita finta galvot.

O salcia kaip salciai, reiks ir per -40C bandysiu kurt, pages remontuosiu.

Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Vas 21 2007, 11:39 
Atsijungęs
Plepys
Vartotojo avataras

cia tau niekas nepasakys tiksliai. priklausomai, kokios bukles tam tikri mazgai ir agregatai. vienas ziurek prie -30 ok, kitam -10 jau kazkas uzsilenke. mano subjektyvi nuomone: iki -15 dar galima savo auto drozti. prie -20,gal geriau su draugo masina vaziuokite i darba. -25 ir.... didele rizika ka nors sugadinti, kelyje sugesti. o juk kalba eina apie hidraulika, kuri aplamai linkusi labiau gesti. isskyrus tuos, kurie pries ziema sutvarke, isplove ir paruose salciams sistema. pvz. as tik rudeni ziemines padangas uzmetu, stai ir visas pasiruosimas. ir taip jau 6 metai. keista, kad dar niekop rimto nenutinka per speigus...

Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Vas 21 2007, 12:30 
Atsijungęs
Pastovusis

man ir peciukas buvo pradejes cypt, bet praejo kazkode, pastebejau kad kai salta masina tokia kietoka pasidarius buna...man kazkur lhm'as dingo irgi po saltu naktu...:(
del akumo tai pas mane varta silpnokas sako tevas, kaip tokiai masinai, bet uva tik snd kai -17 ryte buvo vos sunkiau vedes, pajutau, bet is pirmo karto uzsivede vistiek, o akumo nei keites nei ka jam dares...

Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Vas 21 2007, 13:23 
Atsijungęs
Pastovusis

proffanas rašė:
-17C pasekmės:po nesunkaus TD užkūrimo gal 5min nesutiko groti gamyklinis Clarionas,o stovėjimo stabdis leidosi užtraukiamas gal tik po pusvalandžio malimosi po miestą.Trosai rudenį pakeisti,tai matyt užšalo arba paskirstymo dėžutėj po tuneliu,arba prie ratų :roll:
Cirkas:mašinos iš vakaro nenuleidau į min,tai ryte vos įjungus degimą-pati susmuko,nors per naktį didvyriškai išstovėjo ant "normal" :D Bet po minutės pakilo.

mano ilgokai kilo, paskui uzkeliau i auksciausia padeti, tada i norma ir vaziavau nes kilt po nakties nelabai norejo...:(

Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Vas 21 2007, 13:51 
Atsijungęs
Senbuvis
Vartotojo avataras

Vos keli laipsniai zemiau -10C, ir jau dyyyydeles bedos...mmmjo, uzuojauta...

Tiesa, pas mane tik uzkurus masina ryte kelias-keliolika minuciu (tiksliai nematavau) irgi buvo "didele beda", silpniau grojo aukstus daznius piscialkos, kiek sunkiau vairas susisuko (pirma sukima), o jei dar butu magas negrojes kokias 10min, visai butu buvus tragedija, i darba ko gero buciau nevaziaves...

Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Vas 21 2007, 15:04 
Atsijungęs
Plepys
Vartotojo avataras

Mano šalčio istorija iš dviejų dalių:
a) per Visagino ralį Ignalinoje ryte buvo -27. Užsikūrė sunkiai, vairo stiprintuvo nerasta, priekis nepakilo. Nuvažiavus apie 50 km viskas atsirado ir laimingas parvažiavau į Kauną. Po kelių dienų atsirado žalia balutė po siurbliu, ir vairo stiprintuvas yra-nėra-yra. Čia linksmoji dalis.
b) šiandien užsikūriau labai lengvai - po Ignalinos pasikeičiau žvakes ir laidus. Važiavo minkštai, viskas gerai, bet stovėdamas prie šviesoforo pajutau benzino kvapą. Nuvažiavus į darbą benzino kvapas dar sustiprėjo, atsidariau kapotą - pirmas purkštukas (kairys žiūrint į variklį) visas šlapias ir dar varva pro kažkur benzinas. Gal visiems dėl majonezo (kurio pas mane irgi yra) tepalus išvaro, o man benziną :lol: bet kažkodėl liūdna.... :roll:

Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Vas 21 2007, 15:34 
O cia zinok nieko juokingo tarp kitko ;)
as praeita ziema turejau dvilitryje beveik visiskai numirusi akuma, plius dar per mazos galios, tai jis beveik po bet kokiu salciu is ryto sakydavo eeeee :P ne.
Tai as labai ramiai sau issimdavau ji, parsinesdavau namo, pastatydavau prie duru (bepigu, gyvenau pirmame aukste, o masina beveik prie duru ir stovejo), o is ryto atgal i vieta oplia, ir jis siltutis is puses apsisukimo pakeldavo ksemuka is miego, tiesa nuvaziavus i darba neisiminedavau, todel po darbo viena karta buvo problemu, teko kviestis greituosius krokodilus :lol: . Ale vakare kaimynai kikendavo kai as akuma isiminedavau, o ryte verkdavo kai as laimingas is kiemo puksedavau :wink:

Į viršų

Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Vas 21 2007, 15:45 
Atsijungęs
Senbuvis
Vartotojo avataras

proffanas rašė:
-17C pasekmės:po nesunkaus TD užkūrimo gal 5min nesutiko groti gamyklinis Clarionas,o stovėjimo stabdis leidosi užtraukiamas gal tik po pusvalandžio malimosi po miestą.Trosai rudenį pakeisti,tai matyt užšalo arba paskirstymo dėžutėj po tuneliu,arba prie ratų :roll:
Cirkas:mašinos iš vakaro nenuleidau į min,tai ryte vos įjungus degimą-pati susmuko,nors per naktį didvyriškai išstovėjo ant "normal" :D Bet po minutės pakilo.

Lygiai taip pat ir man nutinka... :wink: Tik va per šaltukus pastebėjau tokį dalyką: kartais dingsta vairo stipriakas. LHM neleidžia, pats LHM neseniai pakeistas.

96' Volvo 850 TDI universalas (šeimai)

Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Vas 21 2007, 17:25 
Atsijungęs
Plepys
Vartotojo avataras

Per tokius salcius reikia masinai kokiu 10 min duot padirbt.ir vairo sukiot negalima nes stipriaka sugadinsit,man taip ir nutiko :cry:

Į viršų
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas  Atsakyti į temą  [ 95 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1 2 3 4 5 ELLIPSIS 7 Kitas

Visos datos yra Array Etc/GMT-2

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: 2 ir 0 svečių

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
POWERED_BY
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007