WWW.CITRINA.LT diskusijų forumas

Jaukiausia palata visiems citroligoniams
Dabar yra Geg 09 2025, 18:34

Visos datos yra Array Etc/GMT-2

Naujos temos kūrimas  Atsakyti į temą  [ 10 pranešimai(ų) ] 
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema: Originalūs rakteliai
StandartinėParašytas: Lie 29 2007, 19:14 
Sveiki!

Keistas dalykas. Kai pirkau XMą, davė du raktelius -- vienas buvo pastoviai naudojamas, o kitas ne. Tai va. Tas, kuris buvo pastoviai naudojamas, veikia, o tas kitas kažkodėl ne... Galvojau, galgi jis ten ko nors priaugęs: išvaliau aš jį, truputį sutepiau alyva, visas žvilga, ale vis tiek rupūžė neveikia! :shock:
Abiejų raktelių mygtukai kuo puikiausiai atidaro centrinį užraktą. Šiaip iš pažiūros visiškai vienodi.
Gal kas nors esate susidūręs su tokia nesąmone? Kaip patartumėte spręsti bėdą? Bo nejauku tik su vienu rakteliu gyventi, jeigu, neduokdie, pasimestų...

Į viršų

Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Lie 29 2007, 19:25 
Atsijungęs
Naujokas
Vartotojo avataras

iaip xm'ui yra isduodami 3 rakteliai: vienas pagrindinis, vienas atsarginis, vienas "servisinis". servisinis raktas veikia kaip ir kiti du (t.y. tinka visom spynom) isskyrus i " bardacioko skyreli"

Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Lie 29 2007, 20:16 
Yoshivara rašė:
bijau, kad užvedimo spynelė sudilusi arba "pridilusi" prie pastoviai naudoto raktelio. Pas mane ta pati beda. Atsarginis raktas duris atidaro, taičiau neužveda.

O šitoms mašinoms įmanoma (su išlaidom proto ribose) pasigaminti tų raktelių? Arba prireikus pakeisti užvedimo spyną? Bo jeigu jau nauji raktai neberakina, t. y. nebeužveda... Ar ten kokių nors mikroscheminių dalykų prikišta?
P.S. Čia kai pasiskaičiau apie originalių raktų pagaminimo kainas... :aaaa:

Į viršų

Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Lie 30 2007, 07:03 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

kiek zinau, tai XM'o raktas yra paprastas, t.y. be jokiu imobilaizeriu ar kitu navarotu. Pagaminimo kaina 50-80 lt. O kaip tokiu atveju elgtis tegu papasakoja arba raktininkai, arba tie, kurie neapsikente tokio navaroto ir keitesi visa spynele...

Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Lie 30 2007, 10:16 
Atsijungęs
skelbimai
Vartotojo avataras

Zeus rašė:
Polas rašė:
Dariausi rakteli nuo to kuris rakina prieš jonines viskas veikia viska rakina ir kainavo tik 30lt (seniuose)

O! Geras! Ir čia su visu mygtuku? Toks užsilenkiantis??? Ar tiesiog raktelis be mygtuko?

Tai aisku, kad be jokiu mygtuku...
Mygtuke/pultelyje sumontuotas procesoriu-siustuvas, siunciantis tam tikra dazni i masinos "aki" durims atrakinti...
Kas bus, jei seniuose galesi taip paprastai nusipirkti pulteli?
Uz 30Lt galesi bet koki citrona, peza ar renuske atsirakinti!

Šiame poste išsakyta autoriaus nuomonė dažniausiai nesutampa su skaitytojo nuomone.

Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Rgp 05 2007, 10:53 
Atsijungęs
Senbuvis
Vartotojo avataras

Zeus rašė:
Tai va. Nuvariau šiandien pas raktininkus Barboros Radvilaitės gatvėj su abiem savo raktais. Jie ten lyg ir vieni geriausių tokio pobūdžio meistrų...
Pirmiausia, sužinoję mašinos metus, painformavo, kad raktas yra arba su imobilizatoriumi, arba su infraredu (kuris nežinau ką daro), nes nuo 1995 m. paprasti raktai nebeina. Pakrapštė, pažiūrėjo... Tada kokiu 0,5 mm patrumpino (!) neveikiantį raktą ir... Viskas suveikė!!! :D :lol: :P
Tik vienas nuostolis: patrumpintasis raktas neberakina durelių... :(

Tiek nuotykių. Viskas atsiėjo 10 Lt.

Teiravausi, kas būtų, jeigu būtų blogai, tai sakė, kad be problemų pakeistų spynelę ir naujus raktelius pririštų prie naujo kodo... Tai, manau, būtų gerokai pigiau, negu gamintis originalius raktelius pas VEHO.

O kaip tu galvoji iš kur jie tuos naujus raktelius ir spynelę trauktų? Iš to pačio VEHO... Ar dar kokio įgalioto atstovo. Ir kaina bus daugmaž panaši.

96' Volvo 850 TDI universalas (šeimai)

Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Rgp 05 2007, 12:59 
Flyner rašė:
O kaip tu galvoji iš kur jie tuos naujus raktelius ir spynelę trauktų? Iš to pačio VEHO... Ar dar kokio įgalioto atstovo. Ir kaina bus daugmaž panaši.

Oj, nemanau. Man ten minėjo sumas nuo 150 iki kelių šimtų.

Į viršų

Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Rgp 05 2007, 23:21 
riksas rašė:
kokiuse senukuse cia po 30 lt raktus gamina? man paprasto reikia

Kaip su Jonava, tai nežinau, bet aš šiaip visiškai pasitikiu dviem raktinėm (Vilniuje): viena vadinamoji Rotundo raktinė, o kita mano minėtoji Barboros Radvilaitės g. Rimti vyrai pastarojoj, patikrintas reikalas (čia ne šiaip reklama :D). Buvo man praeitą žiemą su A+A bulka bėda: sugedo užvedimo spynelė, tai išsikviečiau, momentaliai atvažiavo bičas su visais įmanomais įrankiais į mano kiemą ir per 20 min. sutvarkė viską. Susimokėjau 100 Lt. (60 už iškvietimą ir visus kitus už remontą). Nuo to laiko nieko nebuvo nutikę. Esu jiems ir skambinęs pasikonsutuoti.

Į viršų

Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Rgp 06 2007, 13:20 
Atsijungęs
Senbuvis
Vartotojo avataras

Zeus rašė:
Flyner rašė:

Oj, nemanau. Man ten minėjo sumas nuo 150 iki kelių šimtų.

Tai kas tada per spynelės ir dar su raktais už mažiau litų? Šrotinės?

96' Volvo 850 TDI universalas (šeimai)

Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Gru 16 2007, 06:35 
Atsijungęs
Tech Moderatorius
Vartotojo avataras

dyzelins rašė:
Rimtas raktininkas tokiu atveju pataria sutepti uzvedimo spyna, kad ir WD40

Pirmas, dalykas, WD40 skirtas anaiptol ne tepimui, antra, joks raktininkas, o juolab rimtas, tokio dalyko nebūtų pataręs, nes po WD40 dažniausiai ir tenka XMo spyneles perrinkinėti.
Forume šia tema prišnekėta tiek ir tiek; tame tarpe ir raktininko arix'o.

Į viršų
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas  Atsakyti į temą  [ 10 pranešimai(ų) ] 

Visos datos yra Array Etc/GMT-2

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: 1 ir 0 svečių

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti: