WWW.CITRINA.LT diskusijų forumas

Jaukiausia palata visiems citroligoniams
Dabar yra Geg 03 2025, 21:08

Visos datos yra Array Etc/GMT-2

Naujos temos kūrimas  Atsakyti į temą  [ 71 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis 1 2 3 4 5 Kitas
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Sau 28 2008, 10:10 
Atsijungęs
Moderatorius
Vartotojo avataras

Ištestavau ir gamyklinę Valeo sistemą, montuojamą į citrus. Pirma blogybė - rodo ne kiek centimetrų iki kliūties likę, o tik pagaliukus-brūkšniukus. Plius mašinėlę rodo ne tiesiai, o ant šono pasvirusią. Tai iš pradžių reikėjo šiek tiek laiko persiorientuoti, kad suprast katroje pusėje kliūtis. :D Daviklių jautrumas nepriekaištingas. Valeo gi kaip ne kaip. Kadangi pas mane dar yra ir laisvos vietos matavimo funkcija, tai tų daviklių yra ne 8 (standartiškai), o 10 (priekyje net 6). Kai sistema rodo, kad jau psio, "dalše nekuda", tai irgi yra paliktas kelių centimetrų rezervas. Kas mane labiausiai nustebino, kad beveik nėra vėlavimo, t. y. kai tik kliūtis priartėja, daviklis jį iškart ir užfiksuoja. Tuo tarpu kitose sistemose, kiek teko susidurt, yra uždelsimas. Ir dar kas patiko, kad kai parkuojiesi, tai kai atsiranda kliūtis, sistema pritildo magnetolą. :o Pagaliukų "minusą" neutralizuoja tas dalykas, kad pypseklis pypsi per skirtingas kolonėles, t. y. jei yra kliūtis kairėje pusėje prieš automobilį, tai ir pypsikas pypsi per priekinę kairės pusės kolonėlę.
Tai tiek tų įspūdžių apie gamyklines citrų parkavimo sistemas. 8)

Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Bal 24 2008, 11:22 
Atsijungęs
skelbimai
Vartotojo avataras

rodos rašė:
O kaip reaguoja parkavimo davikliai i itaisyta automobilio gale kabli? Ji mato??

Priklauso nuo to, kaip bus sumontuoti davikliai. Jei teisingai sumontuoji - kablio nemato, jei nori kad matytu - pranesk montuotojui :wink:

Šiame poste išsakyta autoriaus nuomonė dažniausiai nesutampa su skaitytojo nuomone.

Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Bal 24 2008, 15:14 
Atsijungęs
Moderatorius
Vartotojo avataras

rodos rašė:
O kaip reaguoja parkavimo davikliai i itaisyta automobilio gale kabli? Ji mato??

Priklauso nuo parkavimo sistemos. Hario sistemų dar kol kas nemontavau (čia aišku tik laikinas mano trūkumas :mrgreen:), tai negaliu pasakyti kaip jos elgiasi. Mano iki šiol montuotos valeo sistemos turi tokią opciją kaip "kablio programavimas". Įvedi į kompą, kad jis kablio netraktuotų kaip kliūties ir psio. Visus kitus dalykus stebi atidžiai. Net prie kablio neleidžia prisiliest. :D

Į viršų
 Pranešimo tema: Re: Re:
StandartinėParašytas: Geg 23 2008, 14:30 
Atsijungęs
Plepys
Vartotojo avataras

Haris rašė:
:arrow:
Tik niekam jos is sio forumo, kaip matau, visiskai nereikalingos.

Reikia reikia :wink: Tik kol mano senukas gulėjo Citroligoninėj, tai ne parkavimo pagalbos buvo svarbiausia. Dabar jau vasara ant nosies, bus galima ramiai ant žolytės atsisėdus pasi.... ir susidėti, kad žmona daugiau kolonų parkinge nevartytu :)
Tik yra keli klausimai: Ar apskritai verta dėti 8 daviklių sistemą? Nuo ko įsijungia veikia priekiniai davikliai, ar jie apskritai always on? Ir pagrindinė mintis kuri man neduoda ramybės - į kurią bamperio vieta xm'ui statosi tie davikliai. Vienintelė vertikali dalis yra moldingas, o po juo esanti plastmasė jau eina nuožulniai. Gal kas turit fotkių kur xm'ui sudėti tie davikliai. Į moldingą kažkaip nelabai norėtusi juos gręžti, o be to už jo ten ir metalas dar toks neplonas - kaip pro jį prasigręžti :?

Į viršų
StandartinėParašytas: Geg 23 2008, 14:54 
Atsijungęs
skelbimai
Vartotojo avataras

Pole rašė:
Ar apskritai verta dėti 8 daviklių sistemą? Nuo ko įsijungia veikia priekiniai davikliai, ar jie apskritai always on?

As sau planuoju statyti 8 davikliu sistema. Priekiniai davikliai isijungia nuo stabdzio signalo ir dirba apie 5s ji atleidus.
Pole rašė:
Ir pagrindinė mintis kuri man neduoda ramybės - į kurią bamperio vieta xm'ui statosi tie davikliai.

I don't no :(

Šiame poste išsakyta autoriaus nuomonė dažniausiai nesutampa su skaitytojo nuomone.

Į viršų
StandartinėParašytas: Geg 23 2008, 15:26 
Atsijungęs
skelbimai
Vartotojo avataras

Pole rašė:
Aišku, tuomet gal kada susibėgę galėsim pabūrti kažka dėl daviklių statymo vietos :? Kaip suprantu 8 daviklių sistemos su nuotoliniu ekraniuku nera?

Nea, su nuotoliniu - 4 davikliu.

Pole rašė:
Kažkada buvo tokia sistemėlė kur parodymai buvo galinio vaizdo veidrodėlyje - dabar nematau gal nepasiteisino. :roll:

Yra ir dabar tokios sistemeles, ale ant musu krasto ju pasiula labai sumazejusi, ir nezinau del ko.

Į viršų
StandartinėParašytas: Bir 03 2008, 08:42 
Atsijungęs
Moderatorius
Vartotojo avataras

Haris rašė:
Pole rašė:
Ar apskritai verta dėti 8 daviklių sistemą? Nuo ko įsijungia veikia priekiniai davikliai, ar jie apskritai always on?

As sau planuoju statyti 8 davikliu sistema. Priekiniai davikliai isijungia nuo stabdzio signalo ir dirba apie 5s ji atleidus.

Aštuonis daviklius VERTA montuoti. Kai pavažinėji su keturiais, jau pradeda trūkti priekinių. ;)
Kas dėl įsijungimo, tai nuo STABDŽIŲ jungti parkingą yra NESĄMONĖ. Kodėl? O todėl, kad prastovėjus kamštyje valandą laiko, galva plyš nuo nuolatinio pypsėjimo. Nu, nebent po pusantro metro palikinėsi atstumą iki kitos mašinos priekyje, kas kamštyje yra nerealu. Nežinau kaip šitose sistemose, tačiau VALEO sistemose, kuriomis Xamas targavoja, priekiniai davikliai aktyvuojasi įjungus atbulinę pavarą, t. y. - nuolat nepypsi, o tik tuomet, kai tau to reikia. Atvažiuoji namo ar prie kokio prekybos centro, įjungi atbulinę pavarą ir visi davikliai aktyvuojasi. Ir jie būna aktyvūs tol, kol mato kliūtį, o ne 5 sekundes, po kurių sėkmingai gali inruryti kam į šikną. :mrgreen: Ir stovint kamščiuose gali ramiai klausytis muzikos be jokių pašalinių pypsėjimų. :D Aišku, prie stopo pajungt yra lengviausia, bet ar tikrai paskui bus malonu nuolat girdėti tą bereikalingą pypsėjimą? Negi sunku su testeriu pažaist 10-20 minučių ir atrast teisingą maitinimo laidą? :roll:
Gerai, gana čia man spangt, jūsų teisė rinktis. :D

P.S.: Hari, ką gali pasiūlyti iš 8 daviklių serijos? Tik šitą vieną:
http://www.evita.lt/det-16255-product.html ?
Kablys, aišku, nesiprogramuoja pas jį? :roll:

Į viršų
StandartinėParašytas: Bir 03 2008, 08:55 
Atsijungęs
skelbimai
Vartotojo avataras

Mario, kaip supratau is tavo posto - tu net neeksploatavai 8-iu davikliu sistemos, ir visus tuos "pipsejimus" surasiai gryn is teorines puses!
Kas, dristu pareiksti, yra netiesa.

Mario rašė:
...priekiniai davikliai aktyvuojasi įjungus atbulinę pavarą...

Ar bent jau suvoki, ka parasei???

Kas yra, ta ir galiu pasiulyti.

Į viršų
StandartinėParašytas: Bir 03 2008, 09:05 
Atsijungęs
Moderatorius
Vartotojo avataras

Hari, per rankas praleidau tikrai ne vieną štuką sistemų su 8 davikliais. Taip kad išmanau tą reikalą kuo puikiausiai. ;)
Priekiniai davikliai, kaip ir galiniai, veikia 30 sekundžių po variklio užvedimo. Jei per tą laiką į jokią kliūtį neįsibedi, jie užmiega. Jeigu tenka išvažiuoti iš sunkiai apstatytos aikštelės, tai davikliai veiks tol, kol tu iš tos aikštelės išvažiuosi ir užmigs po 30 sekundžių nuo paskutinio kliūties aptikimo momento. Aiškinu toliau - kai grįžti namo (nu ar atvažiuoji į darbą, čia neesmė) ir vėl nori parkavimo sistemos pagalbos, tada įjungi atbulinį bėgį (užtenka tai padaryti vienai sekundei) ir tau vėl visi aštuoni davikliai aktyvūs nepriklausomai nuo to, ar tu važiuosi į priekį, ar atopaklio. Ir jie vėl veiks tol, kol tu įparkinsi tą savo auto į jai skirtą/nužiūrėtą vietą. ;)

P.S.: jei sugalvosiu, kad man vis tik nereikia kablio ant ksantijos, tai skambtelsiu tada tau dėl tų aštuonių daviklių sistemos. Reikia galų gale išanalizuoti ir tavo siūlomą produkciją. :D

Į viršų
StandartinėParašytas: Bir 04 2008, 07:44 
Atsijungęs
Moderatorius
Vartotojo avataras

Pole rašė:
Nu man teko išbsandyti liadievagono orginalia 8 daviklių sistemą, tai ten priekiniai davikliai panašu kad veikia ar tai nuo stopo ar visą laiką nevrubilsa, bet esmė kad priekiniai pypsi tik tada kai liek koks 40cm, o iki to tik užsidega brūkšniukai iš pradžių žali, po to geltoni ir tik užsidegus raudoniems pradeda pypti. Kamsčiuose tikrai netrukdo, nebent mėgsti kažkam į bagažinę nosį įkišęs važinėti :)

Mano pikasike gamyklinis parkingas irgi veikia lygiai taip pat. Kamščiuose pypt pradeda tik tuomet, jei sustoji buferis buferin. Iki to laiko rodo tik brūkšnelius (atstumas apie 30-40 cm). Tačiau jei įjungi atbulinį (kad ir vienai sekundei), priekinis parkingas pradeda pypint gerokai anksčiau, nei likus 30 cm iki kliūties (brūkšniai fiksuoja jau kažkur ~1 metrui likus iki kliūties). Gamyklinių parkingų veikimo principas šiek tiek kitoks. Tik truputį besina, kad centimetrais iki kliūties nerodo, o tik tais brūkšniukais.

Į viršų
StandartinėParašytas: Bir 04 2008, 09:23 
Atsijungęs
Plepys
Vartotojo avataras

xamas rašė:
Jeigu padaryt taip, kaip gamyklinese ( parkingas aktyvuojasi nuo greicio daviklio, t.y nuo greicio) tai butu fantastika, bet......

Šitą bajerį manau įmanoma padaryti nesunkiai, bet kas iš to. Kamštyje vistiek judi vos 10km/h ir pyps jis tau pastoviai. :roll:
Man kažkaip pūge netrūksta tų priekinių daviklių - todėl ir abejoju ar verta. Nu žmonai aišku gal ir praverstų, bet sistema turi būti durakoustoičivaja, kitaip nepadės. Parkinge gi ant kiekvieno panduso besisukinėjant nekaišiosi pasroviai R kad suveiktų davikliai.
O apskritai priekiniams gal galima garsą velniop atjungti ir palikti pypsėti tik galinius? :roll: Velniam reikia kad priekiniai pypautu - nu jei kyla abejoniu ar priekis praeis tai gali gi į displėjų pasižiūrėti.

Į viršų
StandartinėParašytas: Bir 04 2008, 13:00 
Atsijungęs
Plepys
Vartotojo avataras

Mario rašė:
Pole rašė:
Parkinge gi ant kiekvieno panduso besisukinėjant nekaišiosi pasroviai R kad suveiktų davikliai.

Nafyga tau pastoviai junginėt į tą R? Aš gi juk parašiau aiškiai - įjungi vieną kartą ir parkuojiesi nors ir pusvalandį toliau. Kol sistema detektina kliūtis, tol ji neišsijungia. ;)

Ką tu parašiai aš puikiai suprantu, ir kaip tai veikia taip pat suprantu. Bet pats pamastyk, atvažiavus į parkingą aš atbulinio nejunginėju, o tiesiog važiuoju pro siaurus vartus ir pandusais kelis aukštus žemyn - vat ir visą tą laiką kai yra potencialus pavojus nubraukti priekinį buferį - davikliai neveikia. Taip išeina kad prieš įvažiuojant į parkingą man kiekvieną kartą reikėtų trumpam įmesti R - bet tai jau nesamonė. Tada ir tumblerį ant panelės gali įsimontuoti, kam ta R dar mėtyt be reikalo. O kai parkuojuosi atbulas, man priekinių daviklių taip pat nereikia. Žodžiu man šitas variantas kai priekiniai davikliai aktyvuojasi nuo R švelniai tariant abejotinas.

Į viršų
StandartinėParašytas: Bir 04 2008, 15:49 
Atsijungęs
Plepys
Vartotojo avataras

Mario rašė:
Pole rašė:
Bet pats pamastyk, atvažiavus į parkingą aš atbulinio nejunginėju, o tiesiog važiuoju pro siaurus vartus ir pandusais kelis aukštus žemyn - vat ir visą tą laiką kai yra potencialus pavojus nubraukti priekinį buferį - davikliai neveikia. Taip išeina kad prieš įvažiuojant į parkingą man kiekvieną kartą reikėtų trumpam įmesti R - bet tai jau nesamonė. Tada ir tumblerį ant panelės gali įsimontuoti, kam ta R dar mėtyt be reikalo. O kai parkuojuosi atbulas, man priekinių daviklių taip pat nereikia. Žodžiu man šitas variantas kai priekiniai davikliai aktyvuojasi nuo R švelniai tariant abejotinas.

Aš rašiau taip, kaip yra montuojamos štai šitos VALEO sistemos pagal standartą:
http://www.citrina.lt/daktarai/Reklamos ... /index.htm
Jei yra poreikis jungt, kad veiktų nuo stopų, tai jokių problemų. Tereikia vieną laidą perlituot ir psio. :D

Viskas aišku, tiesiog man taip nelabai... galvosiu kažką labiau priimtino. Bet pirmiausiai reikia sugalvoti kur apskritai kišti tuos daviklius xm'ui :roll: Mario - ar esi nors vienam xm'ui statęs?

Į viršų
StandartinėParašytas: Bir 04 2008, 16:05 
Atsijungęs
skelbimai
Vartotojo avataras

Mario rašė:
Pole rašė:
Parkinge gi ant kiekvieno panduso besisukinėjant nekaišiosi pasroviai R kad suveiktų davikliai.

Nafyga tau pastoviai junginėt į tą R? Aš gi juk parašiau aiškiai - įjungi vieną kartą ir parkuojiesi nors ir pusvalandį toliau. Kol sistema detektina kliūtis, tol ji neišsijungia. ;)

O jeigu vairuotojas nori tik priekiu privaziuoti iki kliuties?
Tai pagal tave - jis turetu ijungti "R", nors jam to visiskai nereikia...
Nedasyla man kazkas.... :twisted:
Ir apskritai - diskusija ivaryta iki 4 puslapiu, o ne vienas citrinietis nera net isigijes ar isbandes sias sistemas. Siulyciau tema kelti i Haidparka "Parkavimosi sistemu ypatumai..."

Į viršų
StandartinėParašytas: Bir 05 2008, 08:03 
Atsijungęs
Moderatorius
Vartotojo avataras

Pole rašė:
Mario - ar esi nors vienam xm'ui statęs?

Nea, iksemui dar nedėjau. Iš citrų - tai tik savo ksarai ir gal kokiems keturiems pikasikams. Nu ir dabar dar į žmonos ksantiją dėsiu, tai citrų sąrašas pasipildys.

Haris rašė:
O jeigu vairuotojas nori tik priekiu privaziuoti iki kliuties?
Tai pagal tave - jis turetu ijungti "R", nors jam to visiskai nereikia...

R, tai kaip knopkė, aktyvuojanti parkavimo asistentą. ;)

Haris rašė:
Ir apskritai - diskusija ivaryta iki 4 puslapiu, o ne vienas citrinietis nera net isigijes ar isbandes sias sistemas. Siulyciau tema kelti i Haidparka "Parkavimosi sistemu ypatumai..."

Šiek tiek vėliau išvalysiu šią tavo temą, dalį žinučių perkeldamas į citroenines įvairenybes. 8)

Į viršų
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas  Atsakyti į temą  [ 71 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis 1 2 3 4 5 Kitas

Visos datos yra Array Etc/GMT-2

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: 2 ir 0 svečių

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
POWERED_BY
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007