WWW.CITRINA.LT diskusijų forumas

Jaukiausia palata visiems citroligoniams
Dabar yra Bir 18 2025, 19:50

Visos datos yra Array Etc/GMT-2

Naujos temos kūrimas  Atsakyti į temą  [ 46 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis 1 2 3 4 Kitas
Autorius Žinutė
StandartinėParašytas: Bal 11 2009, 19:31 
Atsijungęs
Pastovusis
Vartotojo avataras

Po varztu prisukimo pniaumatiniu suktuvu teko keisti stebule, nes buvo sugadinti 3-ju varztu sriegiai. Dabar ratus prisukineju tik rankom ir geru raktu su normaliu antgaliu, o kol tuos varztus atsukau sulauziau 3 raktus pirktus degalinese.

Į viršų
StandartinėParašytas: Bal 11 2009, 20:43 
Atsijungęs
Pastovusis

Tai sukt reikia pradet ranka, o jau kai pagautas sriegis su pneumatiniu irankiu. Siaip servisuose beda, kad "meistrai" pamirsta perstatyt jegos reguliatoriu ir priverzia max jegakuri buna kokius2x didesne nei reiketu.

Į viršų
StandartinėParašytas: Bal 12 2009, 13:45 
Atsijungęs
Pastovusis
Vartotojo avataras

proffanas rašė:
limedo rašė:
visada tik originaliu keiciu. Kazkaip nepastebejau kad linktu, nors ir prikepe buvo...
Ka jus ten darot...
O kad šneka eina apie skirtingas mašinas, taigi, skirtingi ir originalūs raktai- nieko nesako? :roll:

Taip išeina, kad C5to raktai iš minkštesnio metalo nei Xantios :) ?
Esu ne vieną mašiną turėjęs ir ne vienai keitęs. Ar tai būtų Honda ar SUbaru ar Audi ar mercedesas ar abi Xantios - kažkaip man pavyksta nesulanksčius. Esu sulankstęs tik degalinėje pirktą raktą, o gal net nulaužęs per virinimą.

Į viršų
StandartinėParašytas: Bal 12 2009, 17:24 
Atsijungęs
Tech Moderatorius
Vartotojo avataras

limedo rašė:
Taip išeina, kad C5to raktai iš minkštesnio metalo nei Xantios :) ?
Būtent taip ir "išeina". Puikiausiai susilanksto ir prasisuka ir Xantijų, ir XMų, ir C5-ių originalūs raktai, jei naudojami ne pagal tiesioginę- extra pagalbos pasikeičiant vieną nuleistą ratą kartą per kelis metus- paskirtį, o jie bandomi naudoti ir atsukant priskretusiems ar su pneumosuktuvais beprotiškomis jėgomis užveržtiems varžtams porąsyk per metus keičiant visus ratus. Tie raktai jokiu būdu nėra profesionalūs, t.y. ne iš bent chromo-vanadžio lydinio, o iš paprasčiausio plieno.
Bet kad C5-ių raktai paprastai būna drūtai sumaitoti, faktas. Tik nežinau, kas kaltas: ar tikrai minkštas jų metalas (iš pažiūros, dar minkštesnis nei XMų raktų) ir liaunumas, ar perėjimas per aukščiau minėtų "gudrių" automobilio ratų keitėjų rankas.

Į viršų
StandartinėParašytas: Bal 13 2009, 09:14 
Atsijungęs
Pastovusis
Vartotojo avataras

Na, nežinau, gal aš ir nesu gudrus ratų keitėjas, bet sukioju pats tuo ką turiu. Žinau, kad rimti raktai brangiai ir kainuoja, to man užtenka, kad puikiai tiktų ir šis. Vistiek jei jau jis sulinktų, manau, pigiau būtų jį susirasti nei nusipirkti "rimtą" raktą ratams keisti. Aš neturiu garažo, man vis problema kur ką laikyti, o tas raktas visada mašinoje.

Į viršų
StandartinėParašytas: Bal 13 2009, 09:51 
Atsijungęs
Plepys
Vartotojo avataras

limedo rašė:
Na, nežinau, gal aš ir nesu gudrus ratų keitėjas, bet sukioju pats tuo ką turiu. Žinau, kad rimti raktai brangiai ir kainuoja, to man užtenka, kad puikiai tiktų ir šis. Vistiek jei jau jis sulinktų, manau, pigiau būtų jį susirasti nei nusipirkti "rimtą" raktą ratams keisti. Aš neturiu garažo, man vis problema kur ką laikyti, o tas raktas visada mašinoje.

Esu "nusukes" orginalu passato rakta, tai pazystamas pagamino is lauztuvo i galvutes - atlaike ilgiau uz passata. Pezo orginalus irgi sulinko bebendant atsukti servise prisuktus ratus. Nusipirkau senukuose uz 18Lt su teleskopine rankena - laiko po siai dienai. Xantijai originalaus bandyti net nerizikavau, nes tinka senuku teleskopinis, Xantijos orginalus nebent zapaske laikanciam varztui atsukt tinkamas. O pakankamai rimtas ir pigus senuku teleskopinis bagazineje uzima beveik tiek pat vietos kiek ir originalus, jau nekalbant apie tai, kad su juo atsukti ir prisukti daug lengviau del didesnio peties.

Į viršų
StandartinėParašytas: Bal 13 2009, 09:57 
Atsijungęs
Plepys
Vartotojo avataras

nu atsukti didesnis petis padeda, bet kam jis rekalingas prisukant? kad uzverztum ne mazesne jega nei buki serviziniai, verziantys is visos jegos?

06' BMW X5 4.8is ex
11' BMW 335i 6mt ex
09' BMW 335xi

Į viršų
StandartinėParašytas: Bal 14 2009, 22:29 
Atsijungęs
Pastovusis
Vartotojo avataras

proffanas rašė:
limedo rašė:
visada tik originaliu keiciu. Kazkaip nepastebejau kad linktu, nors ir prikepe buvo...
Ka jus ten darot...
O kad šneka eina apie skirtingas mašinas, taigi, skirtingi ir originalūs raktai- nieko nesako? :roll:

Aš tiek Reno 25, tiek Xantijos ratus užsiveržiu ir atveržiu pats . . . Su tokiu Sovietiniu Žiguliuko ratų raktu, kurio kitas galas suplotas . . . O atveržimas vyksta raktą uždėjus daugmaž horizontalioje padėtyje ir staigiu judesiu užminu . . . :idea: :idea: :idea: Jokių PROBLEMŲ . . .

Į viršų
StandartinėParašytas: Bal 15 2009, 09:04 
Atsijungęs
Pastovusis

r25 rašė:

Aš tiek Reno 25, tiek Xantijos ratus užsiveržiu ir atveržiu pats . . . Su tokiu Sovietiniu Žiguliuko ratų raktu, kurio kitas galas suplotas . . . O atveržimas vyksta raktą uždėjus daugmaž horizontalioje padėtyje ir staigiu judesiu užminu . . . :idea: :idea: :idea: Jokių PROBLEMŲ . . .

Va butent toks pat raktas ir pas mane papuole, galiu pasakyt jog tikriai rimtas daiktas... Uzsidedi vamzdi ir atsisuki. Pastebejau kad varztai turi tokia savybe patys uzsiverzt.

+37068603652

Į viršų
StandartinėParašytas: Bal 15 2009, 12:14 
Atsijungęs
Pastovusis
Vartotojo avataras

zigulinis raktas tikrai geras daigtas tik tada kai varžtai negiliai, o siaip naudoju ta kryžių iš passato originalus turbut. Jei ant jo lipsi tai aisku sulenkti galima viska, bet nusukt tai nežinau kaip turi but prikepe varžtai ir tai ko gero nusisuks varžtas greičiau

Į viršų
StandartinėParašytas: Bal 15 2009, 14:49 
Atsijungęs
Pastovusis
Vartotojo avataras

as su pusmetriniu vamzdziu ir xantijos x1 raktu atsukinejau, viena servise priverzta, rata ir jokiu problemu, o dabartines xantijos x2 raktas sulinko vos pamynus koja...

Į viršų
StandartinėParašytas: Bal 15 2009, 19:38 
Atsijungęs
Senbuvis
Vartotojo avataras

Asmeniskai as visus ratus po serviso asmeniskai persiverziu- jokiu problemu po to nekyla. Ir siaip nuostabus dalykas yra orifinalus XM raktas, kai uzsukimui naudojamas mazas petys, o atsukimui- atsivercia prailgimas. Dabar panasiai veikia is pardes teleskopinis raktas uz 10lt. Visokiu turginiu raktu su nusuktomis galvomis pats esu turejes :)
O atsakant temos autoriui- visi varztai atsisuka :D

Į viršų
StandartinėParašytas: Bal 15 2009, 20:29 
Atsijungęs
Pastovusis
Vartotojo avataras

riksas rašė:
zigulinis raktas tikrai geras daigtas tik tada kai varžtai negiliai, o siaip naudoju ta kryžių iš passato originalus turbut. Jei ant jo lipsi tai aisku sulenkti galima viska, bet nusukt tai nežinau kaip turi but prikepe varžtai ir tai ko gero nusisuks varžtas greičiau

Na pas many ORG Lietniakai . . . Tiek žieminėm, tiek vasarinėm . . . Tik tiek kad jie prisukti ne su KŪGINIAIS varžtais, kaip paprastos SKARDŽIKĖS, o su plokščiomis šaibomis . . . Va :!: :D

R 25 babene :-(((

Šiauliai tel.:868851323

Į viršų
StandartinėParašytas: Bal 17 2009, 08:07 
Atsijungęs
Pastovusis
Vartotojo avataras

jooo.. su tuo vamzdziu gerai, bet reikia nepersistengti :) nes keisdamas savaitgali priekinio rato sugebejau du varztus nusukti :x :x :x teko i vilniu gryzti su dviem prisuktais :)
kaip man tevas sake ir sako, geriausia tept su lasiniais :D sako paziurek, pas mane po tryju metu dar varztai slapi :D

Į viršų
StandartinėParašytas: Bal 17 2009, 11:19 
Atsijungęs
Pastovusis

Vakar teko atsukinet ratus tai pastebejau dar tai, jog reikia sutept ne tik sregi bet ir ta vieta kur spaudziasi prie ratlankio. Buvau sukes kazkur pries 2 sav., uzsukdamas sutepiau sriegi, bet atsukant varztai vel buvo prikepe prie ratlankio, nors uzsukau tikrai ne zveriskai.

+37068603652

Į viršų
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas  Atsakyti į temą  [ 46 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis 1 2 3 4 Kitas

Visos datos yra Array Etc/GMT-2

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: 3 ir 0 svečių

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
POWERED_BY
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007