WWW.CITRINA.LT diskusijų forumas

Jaukiausia palata visiems citroligoniams
Dabar yra Geg 06 2025, 09:57

Visos datos yra Array Etc/GMT-2

Naujos temos kūrimas  Atsakyti į temą  [ 49 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis 1 2 3 4 Kitas
Autorius Žinutė
StandartinėParašytas: Geg 31 2009, 22:31 
Atsijungęs
Pastovusis
Vartotojo avataras

proffanas rašė:
Šiaip, jei įsijungsi logikos bloką, paaiškės, kad ABS nesuveikia arba dėl to, kad jis neveikia (arba ABSo nėra), arba kad pas tave stabdžiai išvis niekam netikę, neįstengiantys nė užblokuoti ratų, bet čia jau kiekvienam savo... Ir poxren čia būtų padangų plotis, išskyrus tai, kad su platesnėmis padangomis (dėl geresnio rato užstabdymo ant kelio) ABS turėtų suveikti dar anksčiau, nei su siauresnėmis :roll:
Žodžiu, sėkmės sporte. Stabdžius juk išgalvojo bailiai :) .

abs galiu užtikrinti, kad veikia (šlapias asfaltas, žvyras), o su m+s standartinio pločio padangomis ir ant sauso karts nuo karto blokuodavo. Su tokio pločio padangomis ant sauso asfalto neturėjau tokios situacijos, kad reiktų kirsti staigiai ant sabdžių. Nereikia man aiškint, su fizika viskas tvarkoje pas mane. Kuo didesnis padangų plotas su asfaltu, tuo geresnis sukibimas ir tuo sunkiau pradėti slysti. Iš to išplaikia kad mašinai su siaresnėm padangom stabdžių diskus reiktų spausti mažesne jėga, o su platesnėm padangom didesne, kol prasidėtų slydimo efektas ir įsijungtų abs.

C5 3.0 24v V6 Exclusive 05m

Į viršų
StandartinėParašytas: Geg 31 2009, 22:43 
Atsijungęs
Pastovusis
Vartotojo avataras

Kosmoz rašė:
O taip, sportines pas tave padangos, tik kad ju profilis dar didesnis nei dideliu "tingiu" seimos automobiliu ar minivenu naudojamu 205/65 r15, ir turedamos toki auksta korda jos posukius ima "neprasciau" nei 225/45 r17 o per duobes pastebimai minkstesnes. Butu ne citroenas su nekintancia prosvaista ir nesvyrantis, greit pajustum kaip "tinka" platesnes ir aukstesnes padangos.

iš kur ištraukei kad aukštesnės už 205/65? taigi pas mane 225/60. Aukštis kaip ir gamintojo rekomenduojamas, tik plotis didesnis 20mm.. :roll: Ir man asmeniškai vienodai kas būtų jei būtų kitas automobilis :) idomu gal tik palygint su kieno nors kita actyva su standartinėmis padangomis kiek aš anot jūsų "prarandu". Kad su 225/45 r17 važiuočiau dar stabiliau 100% sutinku, bet ant kiek skirias gumų ir ratlankių kainos lygininant su r15..

Į viršų
StandartinėParašytas: Bir 01 2009, 00:34 
Atsijungęs
Plepys
Vartotojo avataras

madek rašė:
iš kur ištraukei kad aukštesnės už 205/65? taigi pas mane 225/60. Aukštis kaip ir gamintojo rekomenduojamas, tik plotis didesnis 20mm.. :roll: Ir man asmeniškai vienodai kas būtų jei būtų kitas automobilis :) idomu gal tik palygint su kieno nors kita actyva su standartinėmis padangomis kiek aš anot jūsų "prarandu". Kad su 225/45 r17 važiuočiau dar stabiliau 100% sutinku, bet ant kiek skirias gumų ir ratlankių kainos lygininant su r15..

nu jei tau su fizika ger tai tai su matematika tikrai ne. 225*0,6 aukštis yra 135mm, tuo tarpu rekomendutinas aukštis yra 205*0.6= 123mm, nors ir sitos jau aukstos, pvz. pas mane priklauso 195*0,55, kas lygu 107mm.
O kas liecia padangu ploti ir sukibima tai nebutinai platesnes padangos sukimba geriau uz siauras, didejant sukibimo pavirsiui mazeja slegis sukibimo vietoje, kas mazina sukibima, tai ypac jauciama ant sniego ir vandens.

Į viršų
StandartinėParašytas: Bir 01 2009, 08:47 
Atsijungęs
Plepys
Vartotojo avataras

cha cha cha, Madekas nezino, kaip skaiciuojamas padangos aukstis :taip: :lol: :lapux: :lapux: :lapux: :lapux: :lapux: :lapux: 225/60 ir 205/60 auksciai nera vienodi, nes padangos aukstis nurodomas ne absoliuciai, o santykinai nuo plocio. taigi 225*0.6 = 135mm, o 205*0.6 = 123mm, 205*0.65 = 133.25mm, o vat pacanisku 225*0.45 = 101.25mm, taigi, konkreciai miniveno padangas uzsimovei. Ar daejo? :lol:

Su ratlankiai siais laikais ne problema, nera 17kiniai ant tiek brangus, tik kad xantios skyles ner populiarios. O padangu su 80 proc likuciu, geru gamintoju ir normaliu gamybos metu pilna po 120-150 litu.

O del neuzsiblokavimo tai taip ir sakyk, kad nebuvo dar prireike taip kalt i pedala, kad ABSas isikistu, o ne pagrazindamas besigirdamas miniveno padangu sukibimu :)

06' BMW X5 4.8is ex
11' BMW 335i 6mt ex
09' BMW 335xi

Į viršų
StandartinėParašytas: Bir 01 2009, 11:11 
Atsijungęs
Pastovusis
Vartotojo avataras

Nežinojau kaip skaičiuojamas padangos aukštis ir kas čia tokio?? O kažkam čia dėl to linksma iki nugriūvimo. Nesuprantu tokių žmonių kuriems juokingas faktas, kad jis žino daugiau už kitus :) Stabilumo stabilumo mano miniveno padangos ant sauso asfalto duoda daugiau nei 205/60. Užbėgdamas noriu pasakyt, kad man visiškai neįdomu kaip kokia nors kitokia auto tabaluotųsi su tokiom "aukštom" padangom.

Į viršų
StandartinėParašytas: Bir 01 2009, 15:25 
Atsijungęs
Pastovusis
Vartotojo avataras

proffanas rašė:
madek rašė:
Stabilumo stabilumo mano miniveno padangos ant sauso asfalto duoda daugiau nei 205/60.
:lol:
Mjo. Tiek matematika, tiek fizika- neišgyvendinami priešai, todėl telieka įsikalti ant subinės lipduką "STREETRACER", kad niekam jokių klausimų nebekiltų :) .

tiek matematikoj tiek fizikoj savo laiku aplenkiau 90 % bendraamžių. Čia visų kauniečių mada diskutuot interpretuojant viska pagal save? :)

Į viršų
StandartinėParašytas: Bir 01 2009, 16:57 
Atsijungęs
Plepys
Vartotojo avataras

tie visi sakytojai "brandos egzus islaikiau geriau nei 90% bendraamziu" dazniausiai ir gyvena praeities prisiminimais, nes nors kursa prasimokes univeroj pamato, kad tas "savo laiku" ir lieka praeityje, jei toliau nuleidziamos rankos ir nesimokoma/netobulejama.
O tiek juoko sukele del to, kad 99 procentai zmoniu zino padangos zymejimo reiksmes, o vat taip aktyviai padangu ismieru temoj besireiskiantis zmogus nezino :)

Tarkim tos 225/60 r15 stabilesnes uz pries tai turetas 205/60 r15, bet tik del paciu padangu savybiu, nes ismiera visiskai nepalanki lakstymam ir astriem posukiu emimam. Butu tai kokios paprastos pigios padangeles, tai belakstant greit nutrintum viska, kas parasyta ant padangos kordo.

06' BMW X5 4.8is ex
11' BMW 335i 6mt ex
09' BMW 335xi

Į viršų
StandartinėParašytas: Bir 01 2009, 17:31 
Atsijungęs
Plepys
Vartotojo avataras

madek rašė:
tiek matematikoj tiek fizikoj savo laiku aplenkiau 90 % bendraamžių. Čia visų kauniečių mada diskutuot interpretuojant viska pagal save? :)

Nereik varyt ant Kaunieciu, aš savo laiku aplenkiau ir 97% bendraamžių, bet nesakau, kad nuo to geriau suprantu apie padangas :). Pilnai sutinku, su Kosmoz, kad čia daugiau jaučiasi padangos kokybė, o ne matmuo, nes padangos iš esmės yra aukštesnės ir mažiau stabilios. Ir kas liečia padangos pločio ir sukibimo santykį, tai didėjant pločiui, sukibimo plotas nekinta, tik persiskirsto sukibimo kryptys.

Į viršų
StandartinėParašytas: Bir 01 2009, 19:15 
Atsijungęs
Senbuvis
Vartotojo avataras

madek neimk į galvą ką čia balbatuoja, būtum žemesnes uždėjęs sakytų kam hidro mašinos visą minkštumą ir komfortą vėjais leidi :lol:
taip, taip žinau kas activa yra :)

Į viršų
StandartinėParašytas: Bir 01 2009, 19:52 
Atsijungęs
Tech Moderatorius
Vartotojo avataras

Brangūs tautiečiai :labas: :D .
Suprantu tą norą išrasti dviratį ar bent pateisinimą savo veiksmams, bet iš šono tai atrodo tikrai juokingai :) .
Activa V6? Žiūrim, ką turim http://xantiaclub.net/types/1_citroen_x ... activa.php
Parašyta suprantamai ant balto, kad padangos priklauso 205/60/R15. Bet koks bandymas pakeisti nurodytus nominalus kainuos arba stabilumą, arba padangų/važiuoklės ilgaamžiškumą, arba spidometro grybą, arba įvairiausių nesąmonių įvairiausias kombinacijas. Neįtikinama? Nu ir netikėkit :lol: . Ne man tas padangas trinti.

Šiaip, aš sunkiai įsivaizduoju, kaip Xantijoje telpa 225/60/15, bet man visiškai nesunku įsivaizduoti, kaip mašina su tokiomis padangomis elgiasi posūkiuose. Activa??? :lol: Gedo 1.8 16v behidraktyvinė Xantija su nominaliomis padangomis tuos pačius posūkius geriau išimtų, nei Activa su tokiais trim numeriais per dideliais kaliošais.

ex XM Break
ex AX

Į viršų
StandartinėParašytas: Bir 01 2009, 20:43 
Atsijungęs
Plepys
Vartotojo avataras

proffanas rašė:
Šiaip, aš sunkiai įsivaizduoju, kaip Xantijoje telpa 225/60/15,

telpa nesunkiai, ir nesistebiu, kad niekur nesibruzina, nes cia ir prosvaista vienoda pastoviai, kaip visu hidrocitru, o ir kebulo posvyris minimalus, del to kad activa, tad kad ir kaip begrauztum posukius, kad ir keturis stambius draugus isisodines, visviena tie perdideli kaliosai nesikabina niekur.
Taip pat nesistebiu, kad madekui visai patinka tokios gumos, nes del to, kad jos pagamintos normalaus gamintojo ir nera koks "fuel saving" modelis, tai ju kordas pakankamai kietas, kad posukius ji imtu taip, kaip jai ir priklauso. bet uzdejus to pacio modelio, bet bent jau gamintojo numatytu ismieru padangas, o dar geriau kokius r16 ar 17 su zemesnio profilio padangom, skirtumas tikrai jaustusi i gera puse.
O siaip, dzin ka tas gamintojas rekomenduoja, nereik jais aklai vadovautis ir vadovautis kaip konstitucija, uzdejus kad ir 225/45 r17 ratus tikrai nesutrumpinsi vaziuokles tarnavimo laiko desimteriopai, o gal net pailginsi... Kodel pailginsi? todel kad uzsidejes lengvai prakertamas zemo profilio padangas, nepigius ratlankius, pradesi vaziuot atsargiau ir saugotis duobiu, nes ir subine skauda dauzant duobem, ir savos pinigines gaila tiek vaziuoklei tiek ratams tvarkyt.
Pvz as atsigaves nuo krizes ir jei tuo metu dar bus pardavime Activiniu xantiju, galvoju paimti turbinine arba trilitrine, aptvarkyt techniskai, jei tai turbo - sukelt slegi proto ribose, maut septyniolikinius ratus su gerom padangom ir turet superini automobili visokiem palakstymam, megejiskiem slalomam ar net i kacerga megejiskai palakstyt. deciau 225/45 r17 gero gamintojo gumas ir manau posukius imtu geriau nei su gamintojo numatytom 205/60 desrom.

06' BMW X5 4.8is ex
11' BMW 335i 6mt ex
09' BMW 335xi

Į viršų
StandartinėParašytas: Bir 01 2009, 20:52 
Atsijungęs
Tech Moderatorius
Vartotojo avataras

Kosmoz rašė:
deciau 225/45 r17 gero gamintojo gumas ir manau posukius imtu geriau nei su gamintojo numatytom 205/60 desrom.
Tru... O kaip ten bus, jei realiai palyginti tas pačias aprašytas 91 225/60/15 padangas (koks dar ten superduper "pakietintas" kordas devyniasdešimt pirmose. Jau greičiau lyginamos 205/60 buvo plastikiniai slikai) su gamintojo nurodytomis? :lol: Ir visa tai- nesuveikiančio ABS fone... Cirkai, o ne Activa.
Kosmoz, aš neabejoju, kad tu viską pasiskaičiuosi ir visvien pasidarysi kaip reikia, bet konkretus aptariamas atvejis- tik haidparkui (buv. "Nesąmonių skyreliui") :lol: .
Kosmoz rašė:
telpa nesunkiai, ir nesistebiu, kad niekur nesibruzina

Yra nuomonė, kad truputį klysti ;)
Hranibal rašė:
Uzsidejau gale 225/60 r15, jei masina ne pakilo tai truputi trinasi

Į viršų
StandartinėParašytas: Bir 01 2009, 22:54 
Atsijungęs
Pastovusis
Vartotojo avataras

to profanas:
na aš draugiškai paklausiu, kodėl toks išankstinis priešiškas nusistatymas? ir iš kur per internetą diagnozavai, kad neveikia pas mane abs? :lol: Nebūtų "psichologinė" krizė kad reikia taupyt užsidėčiau kad ir R18 su 3jų pirštų aukščio visų testų nugalėtojo guma, o dabar džiaugiuos tuom ką turiu ir tas 12mm spindulio skirtumas lyginint su standartu esminių pokyčių nepadaro. Jei kam įdomu, yra čia padangų ir ratlankių parinkimas: http://www.euroshina.com.ua

Į viršų
StandartinėParašytas: Bir 02 2009, 06:13 
Atsijungęs
Tech Moderatorius
Vartotojo avataras

madek rašė:
kodėl toks išankstinis priešiškas nusistatymas

Čia priešiškas nusistatymas prieš bet kokius neapgalvotus mašinos parametrų keitimus, o ne kažkas asmeniško. Su 225/60, palyginus su 205/60, laimėjai mašinos minkštumo, bet gerokai praloši posūkių išėmime. O Activa ir buvo sutverta išiminėti posūkiams...
Visi tie netinkamų išmierų baubai, kuriais kolegos gąsdino (pagerintas akvaplanavimas; padangų bortų drožimas ir pan.) irgi tebegalioja, tik kol kas gal su jais nesusidūrei, arba neatkreipei dėmesio.

Į viršų
StandartinėParašytas: Bir 02 2009, 09:31 
Atsijungęs
Plepys
Vartotojo avataras

O kokio gamintojo ir kokios bukles buvo 205/60 r15 padangos, pries uzdedant 225/60 r15?

O kad nuleidus kazkas kazkur liecia tai matyt pajaute tas, kurio masina sukrenta greit. Gal Madeko Activa stovi kaip b.bis pas 18meti ryte, ir niekur negalvoja nusileisti uzgesinus varikli, o po 10mm i sonus(nuo padangos centro) ir 12mm i virsu (padidejes spindulys) siuo atveju nera tiek perdaug, kad kabintusi vaziuojant.

Siaip ar taip, nafig tokia ismiera, su gamintojo numatytom butu geriau. o ir kordas greiciausiai nera tiek kietas, kad kompensuotu zveriska padangos auksti, gerai proffanas atkreipe demesi i apkrovos indeksa. Mano Dunlop SP Sport Fast Response padangos irgi su apkrovos indeksu 91V, dar ale pakietintas kordas, kad geriau posukius imtu, geresne reakcija i vaira butu(taip teigia bukletai ir testu rezultatai), bet visviena "desros" ir liks "desromis", jau i rankas paemus jauciasi, kad nera toks medziagiskai minkstas kordas kaip lievaku, bet iki zemo profilio padangu kaip rakom iki menulio, o 195/65 yra mazesnes desros uz 225/60.

06' BMW X5 4.8is ex
11' BMW 335i 6mt ex
09' BMW 335xi

Į viršų
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas  Atsakyti į temą  [ 49 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis 1 2 3 4 Kitas

Visos datos yra Array Etc/GMT-2

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: 0 ir 0 svečių

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
POWERED_BY
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007