Proffanai, iš lempos niekas nekalba. Jei mašinos kompas man rodo sąnaudas 7.7, išvažinėjus baką jos sumažėja iki 7,6. Ką tai reiškia - ogi kad antrojo bako vidurkis yra mažesnis nei 7,7, o aš irgi tai žinau, nes važiavau daugiausiai greitkeliu. Bet kai pasiskaičiuoju sąnaudas pagal supiltą degalinėje faktinį kiekį ir faktinį kilometražą, gaunasi 8,5 - reiškia, kad kažkas ne taip. Tai yra vienas iš sprendimo kriterijų.
Antra - kai atvažiuoji ir kompas rodo, kad dar 50 km gali nuvažiuoti (reiškia minimum 5 l bake, arba "jo apskaičiuojamojoje dalyje" dar yra), o susipili 55,2 (iš viso telpa 55 l) - kažkas ne taip.
Na ir galiausiai kai vienodom (arba, įvertinus matavimo subjektyvumą, beveik vienodom, tarkim skirtumas, na IKI 3 l), skirtingose degalinėse supilamas 6 litrais besiskiriantis kiekis, tai reiškia, kad irgi kažkas ne taip.
Žodžiu trys kad ir nelabai didelio tikslumo rodikliai patvirtina mano prielaidą, bet kadangi jie trys ir vienas nuo kito nepriklausomi, tai mano klydimo tikimybė jau yra nedidelė.
Ketvirtas - subjektyvus - pasiūlyta didesnė nuolaida (beje, jau išbandžiau, tokios eiliniams klientams TIKRAI neduoda). Matyt ne veltui yra žmonių, kurie degalinėse pila degalus pigiau "na lievo" su operatorių palaiminimu.
Mano vienas bičiulis dirbo bare, tai pasakojo apie elementarų būdą pasidaryti "chaltūros" - jei dešimties bokalų nedapili po 10 proc., tai vienuoliktą pildamas gali pamiršti išrašyti čekiuką, o pinigus - įdėti į kasą
MORALAS? Jeigu įtariate, kad jus apgavo degalinėje, nepatingėkite jiems paskambinti arba parašyti. Galbūt ir nieko nepasieksite, bet sukčiavimo apimtis tikrai sumažinsite (ypač, jei sukčiaujama be valdžios palaiminimo). Mano atveju į pretenziją sureagavo - galbūt net ir sutvarkė reikalą (įsivaizduoju, kad prisipažinti jie neprisipažintų, nes tai grėstų rimtu skandalu, todėl pretenzijos įvairiai glaistomos).

Berlingo Multispace 7 seater '11
Rinkis prekę lietuvišką - http://www.gaminama.lt