WWW.CITRINA.LT diskusijų forumas

Jaukiausia palata visiems citroligoniams
Dabar yra Geg 06 2025, 10:01

Visos datos yra Array Etc/GMT-2

Naujos temos kūrimas  Atsakyti į temą  [ 18 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1 2 Kitas
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema: Spidometras durniuoja
StandartinėParašytas: Rgp 29 2009, 22:51 
Atsijungęs
Senbuvis

Vėl aš su savo bėdom. Tai va. spidometras seniau kirsdavos ties 70 km/h. Elektronika ten. Maniau daviklis grybauja. Tai susiradau dėvėtą daviklį, nes dar ant tiek neišdurnėjau, kad 510 lt už kažkokį plastmasės gabaliuką mokėčiau. Pakeičiau, bet nelabai kas pasikeitė, tik tiek, kad dabar atsigauna gan geitai. Tai va, nebesugalvoju, kas dar gali būti... Negi ir tas daviklis blogas, ar pats spidometras kaltas, ar bėda pačioj greičių dėžėj? Kažin, neturi įtakos tepalo lygis greičių dėžėj? Jei turit kokių minčių tai sakykit, nes aš nebelabai žinau, kas daryt

Į viršų
 Pranešimo tema: Re: Spidometras durniuoja
StandartinėParašytas: Rgp 30 2009, 09:35 
Atsijungęs
Senbuvis

Nu žodžiu jau pačiam aišku pasidarė kur problema. Ryte kai važiavau vėl kirtos. trinktelėjau per panelę ir atšoko. Vadinas spydiko reikia kito

Į viršų
StandartinėParašytas: Rgp 30 2009, 16:27 
Būtent ;) Man buvo ta pati problema su senike :) Važiuodavau tam tikru greičiu ir spidometro rodyklė pašokdavo netoli 70 Km/h ir pastrikdavo, kol nesutrenkdavai per panelės viršų, aišku po to vis dažniau pradėjo strikti ir vis dažniau reikėdavo trinktelti ir vieno karto dažniausiai nepakakdavo :D Tad išvada čia tik viena. Reikia keisti patį spidometrą ;)

Į viršų

StandartinėParašytas: Rgp 30 2009, 18:48 
Atsijungęs
Pastovusis
Vartotojo avataras

Mp3_Eivis rašė:
...netoli 70 Km/h ir pastrikdavo, kol nesutrenkdavai per panelės viršų, aišku po to vis dažniau pradėjo strikti ir vis dažniau reikėdavo trinktelti ir vieno karto dažniausiai nepakakdavo :D Tad išvada čia tik viena. Reikia keisti patį spidometrą ;)

Įdomu, kas ten tokio, ko, išėmus spidometrą, nebūtų galima pataisyti :roll: Juk ne elektronika kokia, o tik mechanika (jei stringa mechaniškai)...
Net jei ten ir elektromechanika, tai greičiausiai bus koks nors nekontaktas. :)

Į viršų
StandartinėParašytas: Rgp 30 2009, 20:54 
Atsijungęs
Senbuvis
Vartotojo avataras

RaValdas rašė:
Mp3_Eivis rašė:
...netoli 70 Km/h ir pastrikdavo, kol nesutrenkdavai per panelės viršų, aišku po to vis dažniau pradėjo strikti ir vis dažniau reikėdavo trinktelti ir vieno karto dažniausiai nepakakdavo :D Tad išvada čia tik viena. Reikia keisti patį spidometrą ;)

Įdomu, kas ten tokio, ko, išėmus spidometrą, nebūtų galima pataisyti :roll: Juk ne elektronika kokia, o tik mechanika (jei stringa mechaniškai)...

Tu visiskai teisus. Esu jau 3 masinu (2 pezu ir xantijos) spydikus tvarkes. Simptomai panasus. darbo eiga paprasta. Isardai prietaisu skydeli, isimi spidometra. ten bus tokia montazine plokste, tai ja nusivalai spiritu ir jam isdziuvus su lituokliu pereini per didziausius kontaktus. Zodziu juos prilituoji is naujo kad kontaktas butu. Dazniausiai buna atsoke 4 dideli spiometro kontaktai, bet kai plokste tavo rankose, verta per visus kontaktus pereiti.

Sekmes darbe :)

Į viršų
StandartinėParašytas: Rgp 30 2009, 21:13 
Atsijungęs
Senbuvis

Raimis.P rašė:
RaValdas rašė:
Mp3_Eivis rašė:

Tu visiskai teisus. Esu jau 3 masinu (2 pezu ir xantijos) spydikus tvarkes. Simptomai panasus. darbo eiga paprasta. Isardai prietaisu skydeli, isimi spidometra. ten bus tokia montazine plokste, tai ja nusivalai spiritu ir jam isdziuvus su lituokliu pereini per didziausius kontaktus. Zodziu juos prilituoji is naujo kad kontaktas butu. Dazniausiai buna atsoke 4 dideli spiometro kontaktai, bet kai plokste tavo rankose, verta per visus kontaktus pereiti.

Sekmes darbe :)

O išėmus spidometrą iš panelės tie kontaktai turi matytis, ar reikia atkelti visą schemą?

Į viršų
StandartinėParašytas: Rgp 30 2009, 23:50 
Atsijungęs
Senbuvis
Vartotojo avataras

Jei neklystu isemus visa prietaisu skydeli issims kartu ir ta plokste. O ar reikia, nepamenu :bum: . Veiksmas vyko pries daugiau nei 2 metus... :roll: Manau isemes skydeli pats pamatysi, ten nera sunku prie tu kontaktu prieiti. gaila tada dar foto nepadariau, utu aiskiau dabar...

Jei turi isemes skydeli tai nufotkink ir man atsiusk foto, pasakysiu kur ka dariau.

Į viršų
StandartinėParašytas: Rgs 01 2009, 16:14 
Atsijungęs
Pastovusis
Vartotojo avataras

Raimis.P rašė:
Jei neklystu isemus visa prietaisu skydeli issims kartu ir ta plokste. O ar reikia, nepamenu :bum: . Veiksmas vyko pries daugiau nei 2 metus... :roll: Manau isemes skydeli pats pamatysi, ten nera sunku prie tu kontaktu prieiti. gaila tada dar foto nepadariau, utu aiskiau dabar...

Jei turi isemes skydeli tai nufotkink ir man atsiusk foto, pasakysiu kur ka dariau.

Didelis ačiū, Raimi.P, už patarimą. Perlitavau tuos keturis spidometro kontaktus ir baigėsi rodyklės striginėjimas. O priėjimas prie kontaktų labai paprastas - nereikia nieko ardyti, reikia tik nuimti apsauginį plastikėlį (baltą). Tuo pačiu pasikeičiau ir nedegančias skydelio lemputes :)

Į viršų
StandartinėParašytas: Rgs 01 2009, 19:36 
Atsijungęs
Senbuvis
Vartotojo avataras

Caribou rašė:
Raimis.P rašė:

Didelis ačiū, Raimi.P, už patarimą. Perlitavau tuos keturis spidometro kontaktus ir baigėsi rodyklės striginėjimas. O priėjimas prie kontaktų labai paprastas - nereikia nieko ardyti, reikia tik nuimti apsauginį plastikėlį (baltą). Tuo pačiu pasikeičiau ir nedegančias skydelio lemputes :)

Prasau :)

Svarbu kad pasiseke ir dabar matysi greiti kuriuo vaziuoji. Nereiks baudu moketi :)

Į viršų
StandartinėParašytas: Spa 02 2009, 21:33 
Atsijungęs
Pastovusis
Vartotojo avataras

tas pats ir pas mane :) ..

reikes krapshtytis pradet. ..parejo jau bauda del keliu km/h.. pakimba ant 70km/h. :bum:

Va tik klausimas.. ar litavima ten masinoj atlikt reikia? Atsijungia ta plokste?

Į viršų
StandartinėParašytas: Spa 03 2009, 08:32 
Atsijungęs
Pastovusis
Vartotojo avataras

Ersha rašė:
Atsijungia ta plokste?

Taip, atsijungia, lituoti galesi ir namuose :wink:

Į viršų
StandartinėParašytas: Spa 07 2009, 12:45 
Atsijungęs
Pastovusis
Vartotojo avataras

Na o ten skydeli ismontuot pakanka tik zvaigrzdutes ar dar kazkokiu spec. inagiu turet praverstu? Kaiptik lietinga diena ..reikia pasikuist. Turiu sesekampiu komplekta.. bet cia jie netiks kiek teko nuotraukose pastebet.

Į viršų
StandartinėParašytas: Spa 08 2009, 12:26 
Atsijungęs
Pastovusis
Vartotojo avataras

..na va .. isspresta beda spidometro. Pasikrapstyta pora valandu, bet rezultatas pavykes.

Darbu eiga:

isardyta panele
nuimtas skydelis
parnesta namo
perlytuota viskas kas imanoma

http://dc139.2shared.com/download/8296038/58423617/Atvaizd058.jpg?tsid=20091008-113309-25a31b0

ir tie 4 speediko kontaktai..

http://dc139.2shared.com/download/8296073/abfc2a9b/Atvaizd060ed.jpg?tsid=20091008-113238-37eb234b

vienas ju kazkoks itartinas buvo.

Beliko dabar beda su peciuku issprest. Guli namie islaupytas.. nezinau nuo ko pradet :)

Paskutinį kartą redagavo 2 Ersha. Iš viso redaguota 0 kartus.

Į viršų
StandartinėParašytas: Spa 08 2009, 17:18 
Atsijungęs
Pastovusis
Vartotojo avataras

Ersha rašė:
..na va .. isspresta beda spidometro. Pasikrapstyta pora valandu, bet rezultatas pavykes.

http://dc139.2shared.com/download/82960 ... 9-f3a99e88

ir tie 4 speediko kontaktai.. http://dc139.2shared.com/download/82960 ... 2-9458e5f2
nezinau nuo ko pradet :)

Labai neteisingai pateikti paveiksliukai - čia reikia talpinti tik paveikslėlio adresą, o ne visos tą paveikslėlį patalpinusios svetainės (geriau - lietuviškos, pvz., ipix.lt), nes dabar tai man (gal - tik man :? ) jų nesimato...
Dabar man rodo šitaip:
Paveikslėlis

Į viršų
StandartinėParašytas: Spa 08 2009, 17:34 
Atsijungęs
Pastovusis
Vartotojo avataras

Pataisyta

Į viršų
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas  Atsakyti į temą  [ 18 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1 2 Kitas