WWW.CITRINA.LT diskusijų forumas

Jaukiausia palata visiems citroligoniams
Dabar yra Geg 06 2025, 08:04

Visos datos yra Array Etc/GMT-2

Naujos temos kūrimas  Atsakyti į temą  [ 40 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis 1 2 3
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema: Re: Xantia kietumas
StandartinėParašytas: Lap 11 2009, 22:07 
Atsijungęs
Plepys
Vartotojo avataras

grishka rašė:
kazkaip jus daug remontui isleidot:) man viskas apsiejo daug pigiau. Gal pataikiau masina issirinkt, jei kalbet skaiciais:

per nepilnus metus i remonta sukisau +- 1100. manau tai nera daug:)
manau cia sekmes dalykas, loterija arba pataikysi arba ne. nes bendradarbis pries gerus 7 metus nusipirkes xantia activa, i jos remonta tiek sukiso, kad dabar net prisimint ir isvis apie citrina girdet nieko nenori.

Aš vienus metus pravažiavau sukišęs tik 30Lt už duslintuvo suvirinimą. Bet tai nieko neįrodo - mašinai visvien reikia padangų, stabdžių kaladėlių t.t. tik tokie dalykai ne kas met keičiami, o vien padangas paėmus kaip komplektas taip 1000Lt ir nesvarbu kokia mašina. Plius yra skirtumas kokią būklę stengiesi palaikyt ar, kad bile važiuotų dabar ar kad važiuotų ir po 3 metų. Prisipažystu, kad į mašiną būtų galima sukišti 1/2 to ką sukišu, bet man geriau sumokėti kiek daugiau ir ramiai važinėti, jokie neveikimai, barškėjimai pas mane nėra toleruojami išskyrus tokias smulkmenas kaip nesikilnojanti keleivio sėdynės galinė dalis ar nedegantis gabaritinių šviesų indikatorius skydelyje, o šrote esu pirkes tik ratlankius :)

Į viršų
StandartinėParašytas: Lap 12 2009, 10:45 
Atsijungęs
Naujokas
Vartotojo avataras

tai ner ko stebetis, kad sukisai 4k :D man tokiu investiciju tiesiog neprireike nes viskas buvo gerai, viskas buvo sutvarkyta. Ir masina priziuriu, sugedo kas, iskart skambinu i citroligonine, nera taip kad ja uzleides buciau, planuoju ja dar labai ilgam pas save pasilikt. Gal man tiesiog pasiseke masinos pirkimo loterijoje :D tfu tfu tfu, kad tik neprisisnekejus...

Į viršų
StandartinėParašytas: Lap 12 2009, 12:10 
Atsijungęs
Pastovusis
Vartotojo avataras

grishka rašė:
Gal man tiesiog pasiseke masinos pirkimo loterijoje :D tfu tfu tfu, kad tik neprisisnekejus...

Ne tau vienam pasisekė :wink:

Į viršų
StandartinėParašytas: Lap 12 2009, 12:12 
Atsijungęs
Plepys
Vartotojo avataras

tocekas rašė:
grishka rašė:
Gal man tiesiog pasiseke masinos pirkimo loterijoje :D tfu tfu tfu, kad tik neprisisnekejus...

Ne tau vienam pasisekė :wink:

Kai nusiperki Xantia su 1.6i varitkliu tai galima sakyt, kad iskart nepasiseke :D

Į viršų
StandartinėParašytas: Gru 02 2009, 21:20 
Sveiki. Na va skaičiau ka kalėgos rašo ir susimąsčiau negi čia tokia jau ir sudėtinga mašina ta Xantia, mano manymu elementari, išskyrus jos hidro. Bet ir tai tik darbas reikalaujantis švarumo, kalbu apie hidro, manau tik mitai valdo mus :D. kainusipirkes keičiau pagrindinį diržą ir įtempėjus CP palikau 950 Lt su nuolaida, o cia siais metais pas "citro ligonius" tik 300 :shock: na tiesa tada dar ir patikrinti ir pripūsti sferas užsakiau. :roll: kažkaip neįsivaizduoju iš kur tokios sumos nebent rankos neiš ten auga :wink: :lol:

Xntia 1,8 16v su LPG įskiepytu
Vilnius

Į viršų

StandartinėParašytas: Gru 02 2009, 21:39 
Atsijungęs
Tech Moderatorius
Vartotojo avataras

Aleksandras rašė:
ta Xantia, mano manymu elementari, išskyrus jos hidro. Bet ir tai tik darbas reikalaujantis švarumo, kalbu apie hidro, manau tik mitai valdo mus :D.

Taip; Xantija- tai elementaru :lol: . Kaip ir bet kuris hidropneumatinis citroenas. Tik tas "elementarumas" susiveda į tai, kad kiekvienas milimetras turi būti tiksliai savo vietoje, ir niekur kitur. Tai elementaru, bet kas kur kaip prie ko- irgi reikia žinoti :) .
Kolega Evil, jei tik turės noro ir laiko, šia tema apie Xantijų "paprastumą" vien pagal nuosavo užpakalio potyrius galėtų skelti neblogą straipsnį, neliesdamas net fizikinės teorijos dalies (o pastaroji bet kuriam, pasakojančiam apie hidropneumatinių pakabų "paprastumą", garantuotai yra nežinoma).
Tokiais atvejais užtenka juk ir vien praktinės dalies; "važiuoja visvien minkščiau nei naujas golfas". ;)

Į viršų
StandartinėParašytas: Gru 03 2009, 22:24 
Atsijungęs
Plepys
Vartotojo avataras

Aleksandras rašė:
Sveiki. Na va skaičiau ka kalėgos rašo ir susimąsčiau negi čia tokia jau ir sudėtinga mašina ta Xantia, mano manymu elementari, išskyrus jos hidro. Bet ir tai tik darbas reikalaujantis švarumo, kalbu apie hidro, manau tik mitai valdo mus :D. kainusipirkes keičiau pagrindinį diržą ir įtempėjus CP palikau 950 Lt su nuolaida, o cia siais metais pas "citro ligonius" tik 300 :shock: na tiesa tada dar ir patikrinti ir pripūsti sferas užsakiau. :roll: kažkaip neįsivaizduoju iš kur tokios sumos nebent rankos neiš ten auga :wink: :lol:

Xntia 1,8 16v su LPG įskiepytu

Na taip, jei kalbeti tik apie hidro dali tai nera ji taip beprotiskai brangi. Ypač kai turi elementariausią sistemą (ne ACTIVA ir ne HYDROACTIVE). Jei užpakalis komfortui ne ypač jautrus tai toliau galima ne nesigilint, užtenka kas penkis metus pripusti sferas, o suplysusias pakeisti naujomis is šroto ir servisan automobili stumti tik tais atvejais kai būna "ajajai nekyla...", LHM galima nė nekeist, o tik periodiškai pripilt kai ima degti "STOP". Tokiu atveju galima pastoviai turėti automobilį su mažom eksploatacinėm sąnaudom ir visvien minkštesnį už 3 golfą.
Tačiau jei nori kažko daugiau tuomet tenka ir mokėti daugiau. O tada prasideda ir sistemos plovimai ir LHM keitimai kas 30kkm, sferų pūtinėjimai su žiklerių matavimais, teisingų sferų susukimas, korektorių plovimai ir aukščio reguliavimas, HA vožtuvų keitimai ir t.t. tam, kad išgauti vis geresnę važiavimo kokybę. Turbūt reikia savo kailiu išbandyt, kad suprast ką reiškia 2cm žemesnė pakaba arba kuo skiriasi švarus korektorius nuo nešvaraus, sferos su padidintu žikleriu ir t.t.
Kai pagalvoji, jog nesamonė kišti pinigus į ir taip važiuojančia mašiną tereikia pavažiuot su kitu automobiliu ir vėl ilgam apsiramini :) Niekad nežinojau kokios nelygios gatvės Kaune ir kiek daug šulinių, kol kolega nepavežė su savo 406 pežu :)
Realiai važiavimo komfortas sulyginamas su naujų vidutinio-didesnio segmento automobilių komfortu, kurių lizingas mėnesiui kainuoja ne mažiau 2kLt...

Į viršų
StandartinėParašytas: Gru 09 2009, 17:10 
Atsijungęs
Pastovusis
Vartotojo avataras

del kietumo. ploviausi priekini aukscio korektoriu, ir viska surinkus atrodo kad masina truputi kietesne pasidare, beveik neabejoju kad truputi auksti "pameciau". gal kas nors galit parasyt kaip tiksliai sureguliuot auksti, nuo kur ir kiek atmatuot? pas meistrus nesiulykit, ne lt esu. is anksto dekoju. xantija x2 padangos 185/65 R15

Į viršų
StandartinėParašytas: Gru 09 2009, 21:24 
Atsijungęs
Senbuvis
Vartotojo avataras

http://www.citrina.lt/failai/tech/_xantia/

Į viršų
StandartinėParašytas: Gru 10 2009, 15:15 
Atsijungęs
Naujokas
Vartotojo avataras

"Kai nusiperki Xantia su 1.6i varitkliu tai galima sakyt, kad iskart nepasiseke :D"

sutinku, bet tik is dalies:D

Į viršų
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas  Atsakyti į temą  [ 40 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis 1 2 3

Visos datos yra Array Etc/GMT-2

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: 2 ir 0 svečių

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
POWERED_BY
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007