WWW.CITRINA.LT diskusijų forumas

Jaukiausia palata visiems citroligoniams
Dabar yra Geg 03 2025, 21:13

Visos datos yra Array Etc/GMT-2

Naujos temos kūrimas  Atsakyti į temą  [ 104 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis 1 ELLIPSIS 3 4 5 6 7 Kitas
Autorius Žinutė
StandartinėParašytas: Bal 04 2010, 20:32 
Atsijungęs
Senbuvis

del gabaritinių šviesų???
o kaip su furom, prisededa N gabaritinių šviesų....

Į viršų
StandartinėParašytas: Bal 04 2010, 20:34 
Atsijungęs
Plepys
Vartotojo avataras

Teisingai proffanas rašo.Mano atveju tas pats ir DRL galioja :)

Į viršų
StandartinėParašytas: Bal 04 2010, 20:39 
Atsijungęs
skelbimai
Vartotojo avataras

Pareina pliusas Proffanui

:appl: :appl: :appl:

Šiame poste išsakyta autoriaus nuomonė dažniausiai nesutampa su skaitytojo nuomone.

Į viršų
StandartinėParašytas: Bal 04 2010, 20:46 
Atsijungęs
Naujokas
Vartotojo avataras

whisky.lt rašė:
Nerty rašė:

Ir tiems ir tiems reiks rodyti, plius lipdukas turi būti užklijuotas ant mašinos kėbulo.

koks libdukas?

Šis http://public.fotki.com/Nerty/drl/img-00022.html

Kostas rašė:
Teisingai proffanas rašo.Mano atveju tas pats ir DRL galioja :)

Teisingai, DRL montavimo taisyklėse pasakyta jog jas būtų galima priverstinai išjungti nenaudojant įrankių (suprask mygtuku ar pan.).

Į viršų
StandartinėParašytas: Bal 04 2010, 20:56 
Atsijungęs
Plepys

kad nekiltu klausimu, papasakosiu kokiu principu pas mane veikia.

kaip zinia, pas senas xantijas tiek gabaritai, tiek artimi/tolimi zibintai veikia net ir be be raktelio spyneleje. tai pas mane padaryta taip:

viena rele jungia gabaritu suzadinimo laida tarp rankeneles ir saugiklines. kita rele jungia artimuju shviesu laida, tokiu paciu principu.

tai gaunasi, kad mano mashinoje visada ijungtos artimos shviesos ir gabaritai. bet kai variklis ishjungtas ir reles negauna suzadinimo ish generatoriaus - shviesos nedega. uzhvedus varikli pareina suzadinimas ir isijungia shviesos. paprasta kaip 2x2. veikiant varikliui, shviesas galiu ishjungti kada tik panorejes. beda tik, kad ijungti gabaritus/artimas galiu irgi tik esant uzhvestam varikliui. tolimosios isijungia ir siaip.

tai nera tobula sistema. kai padariau, kita diena sugalvojau gudriau kaip padaryt, bet jau tingejau ardyti vel tas durnas plastmases, kad pasiekti laidus gamyklinius.

to efekto, kad reiktu ijungti shviesas esant neuzhvestam varikliui - nepasigedau. ishjungt gi galiu - belekada. mano durna galva mastant, tai zymiai geresne sistema, nei kad bandyt prikishti visur LED ir vaizduoti, kad sutaupai elektros, atrodai stilingai ir dar turi DIENOS SHVIESAS. bet kokiu atveju, tai mano asmeninis sprendimas ir mane jis tenkina taip 85%.

Konsultacijų neteikiame ir nuotoliniu būdu neremontuojame.

Į viršų
StandartinėParašytas: Bal 04 2010, 21:14 
Atsijungęs
Naujokas
Vartotojo avataras

ukw rašė:
mano durna galva mastant, tai zymiai geresne sistema, nei kad bandyt prikishti visur LED ir vaizduoti, kad sutaupai elektros, atrodai stilingai ir dar turi DIENOS SHVIESAS. bet kokiu atveju, tai mano asmeninis sprendimas ir mane jis tenkina taip 85%.

visiškai sutinku, tik su viena sąlyga, kai pas tave Xantia!. Pats atvažinėjau su ja 6 metus ir artimas lemputes keičiau 1 kartą :) ir tai padariau be didesnių pastangų.
Deja pas C5 viskas kardinaliai priešingai, H7 perdega žymiai dažniau, o jų pakeitimas vertas atskiros temos :bum: Ne iš gero gyvenimo kitaip sakant teko ieškot alternatyvos ir kol kas tai DRL. O ar išlošiu kažką taip taupydamas trumpas, tik ateitis parodys.

Į viršų
StandartinėParašytas: Bal 04 2010, 21:19 
Atsijungęs
Plepys

maciau kaip jaunuolis ish vienos signalizaciju dejimo firmos buvo pasidares, kad artimuju shviesu zibintai spingso kaip pas amerikonus. tai yra, padave 6 ar tai kokius 9 voltus i tas lemputes. va tau ir daylight. ijungus jungikliu, kaip iprastai pasiduoda 12v ir yra normalios shviesos. tikslia veikimo schema nesidomejau. bet kokiu principu veikia - nutuokiu. reikes pasidometi tiksliau.

Į viršų
StandartinėParašytas: Bal 04 2010, 21:28 
Atsijungęs
Naujokas
Vartotojo avataras

Masčiau ir apie šį variantą, ilgas užmaitinti mažesniais voltais, pas amerikonus berods ilgas šv."reduced voltage" naudoja, netgi teiravausi pas ACS ar gali apart trumpų automatiškai uždegt kitas lempas (pas mane gamykliškai jau buvo automatinis artimūjų šv.įžebimas) bet sakė jog nieko pakeist negali, o kažką chierint pats pabijojau, kad kompas neišprotėtu. O čia kaip tik Tercija su savo LED'ais pasirodė..

Į viršų
StandartinėParašytas: Bal 04 2010, 21:34 
Atsijungęs
Plepys

pasukus gerokai galva ir pakonstravus koki apgavika, manau kad kompas tikrai ish proto neishsikraustytu. tiesiog reik gerai pagalvoti. bet kadangi projektas vienkartinis, tai visi tingi. nes pinigu ish to neuzhdirbsi. o sugaishtas laikas buna brangesnis, nei gaunama nauda.

ash sau va kai pasidariau, tai su ardymais, vairo nuemimais, skydelio lempuciu pakeitimais ir ttt, uzhtrukau pora valandu. kita diena jau sugalvojau kitoki varianta. bet kazkaip ir neprisiruosiau jo ishbandyti, nes ir su dabartiniu visai neblogai. esant reikalui, vienas slaptas jungikliukas leistu man savo masinos shviesas ijungti ir esant ishjungtam degimui (kaip kad originaliai veikia). bet tai tingiu :) negaila man tu h1 lempuciu, pasikeist syki per metus. o kuro daug nepritaupysiu, nes kaip sako liaudies patarle - neprivalges neprilaizysi.

Į viršų
StandartinėParašytas: Bal 04 2010, 21:48 
Atsijungęs
skelbimai
Vartotojo avataras

Isradineji tai, kas pas mane pries gerus penkerius metus jau sumontuota ir forume buvo aprasyta su schemomis.
:lol:

Šiame poste išsakyta autoriaus nuomonė dažniausiai nesutampa su skaitytojo nuomone.

Į viršų
StandartinėParašytas: Bal 04 2010, 22:01 
Atsijungęs
Plepys

a tai dabar tureciau atsiversti istorijos vadovelius? kadangi ju nebuvau atsivertes, tai pats viska pasidariau.

jei visgi netureciau, tada tas savo schemas imesk i citroremonto skyreli ir bus patogu visiems. aciu.

Į viršų
StandartinėParašytas: Bal 04 2010, 22:03 
Atsijungęs
skelbimai
Vartotojo avataras

Detalus aprasymai bei schemos yra sudetos kazkur forume.
Kadangi tai buvo senai - tikrai nebepamenu kur tiksliai.
O siandien filtruoti postus jau tingiu...
Jei kazkas neaisku del kokiu nors pajungimu - i AP, padesiu.

Į viršų
StandartinėParašytas: Bal 04 2010, 22:08 
Atsijungęs
Plepys

tai va, kad kazkur.......................... net nieks nezino kur :mrgreen:
man ta pajungimo mintis kilo spontanishkai, kai ardziau viska kad prieit pasikeist skydelio lemputes. dai galvoju, paziuresiu kokiu principu ten shviesos isijungia (nes be spyneles jos veikia, o zumeris nepypdavo, tai keleta kartu buvau palikes ijungtas lempas). tai pasidariau paciu pirmu galvoje pasitaikiusiu principu, kad nereiktu sukineti rankeneles + veiktu ilgosios + uzhgesinus varikli viskas ishsijungtu. va pvz, kodel neveikia tas zumeris net nesidomejau. duru galinukas tvarkoj :) kai sugalvosiu lysti ir kazka persidaryt - butinai paklausiu asmenishkai.

Į viršų
StandartinėParašytas: Bal 05 2010, 00:11 
Atsijungęs
Plepys
Vartotojo avataras

Prisidedu prie liaupsių proffanui :D Tik pridėčiau, kad be gero minuso, jei tai visgi ne miškas, geriau gesinti. Užteks tos šilumos, užtai langai užtraukti. Jaukiau už rūko sienos.Su pavargusiu hidrauliniu citroenu gerai nusileist, nes po kurio laiko staigiai krentantis galas gan nemaloniai kresteli ir nesuprantančiam prikolo žmogui įvaręs nedidelį išgąstį, nutraukia akimirką

ZX 92
P406 2.0HDi 99
Suzuki DR650RSE 96
Ex: 3BX, 2ZX, C5 I, Xantia, Audi 80

Į viršų
StandartinėParašytas: Bal 05 2010, 00:45 
Atsijungęs
Plepys
Vartotojo avataras

Pas hidrocitrą su HA labai nesudėtinga pasiimti greičio parametrus nuo HA kompo - galima pasidaryti, kad šviesos užsidegtų tik užsivedus ir tik po to kai automobilis pajudės tarkim bent 10s, o išsijungtų užgesinus variklį arba pvz. daugiau nei 5 minutes nesant judesiui. Galima ir nuo automobilių be HA paimti, jei spidometras elektroninis. Na ir kitokių trigerių galima sugalvot, tik fantazijos reikalas.

Į viršų
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas  Atsakyti į temą  [ 104 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis 1 ELLIPSIS 3 4 5 6 7 Kitas

Visos datos yra Array Etc/GMT-2

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: 0 ir 0 svečių

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
POWERED_BY
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007