WWW.CITRINA.LT diskusijų forumas

Jaukiausia palata visiems citroligoniams
Dabar yra Geg 06 2025, 06:43

Visos datos yra Array Etc/GMT-2

Naujos temos kūrimas  Atsakyti į temą  [ 32 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis 1 2 3 Kitas
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema: Re: Amortizatorius
StandartinėParašytas: Geg 12 2010, 07:48 
Atsijungęs
Naujokas
Vartotojo avataras

na, pas mane tai pamatavus slankmatis rodo 23 mm stabilizatoriaus skersmens. Tai kokio matmens įvorę man tektų pirkti? :o Bet pas mane garsas sklinda visai ne iš tų įvorių pusės. Kadangi esu išvykęs, tai draugai sumąstė pasižiūrėti kas gi ten galėtų būt. :appl: Tačiau jie tik paminkė auto ir vienas duobėj būdamas ausį įtempęs ir ranka visur vedžiodamas kažką aptiko ties šarnyru. Sako sulyg tuo girgždėjimu jaučiasi kažkoks pasipriešinimas pačiame šarnyre pakabai judant. Sako gal tas šarnyras sausas..? :shock: Garsas pats lyg būtų gumos trintis, o kokia guma gali būti šarnyre??? Na apsauginė išorėje ir tiek, tačiau ji sako gera, nors kažkokį miniatiūrinį plyšelį rado ties to apvalkalo suspaudimo žiedeliu... :drunk: Taigi taip ir lieka mistika :lol: Na, teks gryžus iš komandiruotės pačiam vėl naršyt :D Jei ką, pakeitus šarnyrą gal ir nustos girgždėt :lol:
O kaip tau sekasi su rusų kalba, Niurki? Atsiųsčiau tau rusų kalba instrukciją apie stabilizatoriaus nuėmimą. Nors jo manau nuiminėt nereikia, gal galima pakeist vos prikėlus...

Į viršų
StandartinėParašytas: Geg 12 2010, 08:04 
Atsijungęs
Naujokas

E.S. rašė:
O kaip tau sekasi su rusų kalba, Niurki? Atsiųsčiau tau rusų kalba instrukciją apie stabilizatoriaus nuėmimą. Nors jo manau nuiminėt nereikia, gal galima pakeist vos prikėlus...

Mano rusų kalbos žinių lygis 8 iš 10 jei vertinti balais :D Parašyki man į pm. Susiderinsim :)

Į viršų
StandartinėParašytas: Geg 12 2010, 10:30 
Atsijungęs
Naujokas
Vartotojo avataras

Sveikas. Tu man duok savo muiliuko adresą į PM, o aš tau šiandien įmesiu tą medžiagą. Nors jei nori galiu įmest ir visą manual'ą, ten pats atsirinksi. Ar tiesiog nukopint būtent apie stabilizą?

Į viršų
StandartinėParašytas: Geg 12 2010, 22:08 
Atsijungęs
Tech Moderatorius
Vartotojo avataras

Niurkis rašė:
Pamatavau savo mašinos tai kaip ir 28mm rodo slankmatis
Taip; pas visas Activas priekinis stabilizas 28mm storio. Tai viena iš priežasčių, kodėl noriu Activos; bet taip pat tau priežastis užsukti Vilniuj į VEHO :) . Kitur fig gausi; nebent Skruzdėliukas turės atsargų.

Į viršų
StandartinėParašytas: Geg 13 2010, 07:15 
Atsijungęs
Naujokas
Vartotojo avataras

o tai kuo toks ypatingas tas stabilizatoriaus storis, kad būtent dėl to nori actyvos? :?: :lapux: :roll:

Į viršų
StandartinėParašytas: Geg 13 2010, 19:53 
Atsijungęs
Tech Moderatorius
Vartotojo avataras

E.S. rašė:
o tai kuo toks ypatingas tas stabilizatoriaus storis

:roll:

O kas tau žinoma apie stabilizatorių funkcijas? :roll:
Aš dievinu išiminėti posūkius net nepristabdęs, bet Activa, net ir neveikiant jos hidrauliniams stabilizavimo mechanizmams, tą atlieka dar tobuliau už mano juzinamus XM breikus su HA1. Kodinis žodis čia- stabilizatorių storis. Priekinis (pagrindinis) stabilizatorius pas Activą 28mm storio, pas XM Break- 25mm, pas šiaip XMus 23-24mm, pas šiaip Xantijas 21-23mm. O stabilizatorius- tai grūdinto plieno štanga, veikianti kaip torsionas (besipriešinanti persukimui). Kuo didesnis jos diametras, tuo didesnis priešinimasis persukimui.
Posūkius imti truputį padeda ir vaikiški navarotai, kaipo nosinės storio padangos ar sužeminta pakaba (pripjautos spyruoklės), bet pagrindinį darbą atlieka būtent stabilizatoriai; jie neleidžia posūkio pusės ratams atsiplėšti nuo žemės. HA1 prie to prisideda pastebimai, bet visvien nė iš tolo netraukia ligi Activos.

ex XM Break
ex AX

Į viršų
StandartinėParašytas: Geg 13 2010, 20:52 
Atsijungęs
Naujokas
Vartotojo avataras

dėkui už išsamų paaiškinimą :appl: dabar žinosiu :taip: :wink:

Į viršų
StandartinėParašytas: Geg 13 2010, 22:10 
Atsijungęs
Naujokas

proffanas rašė:
Taip; pas visas Activas priekinis stabilizas 28mm storio. Tai viena iš priežasčių, kodėl noriu Activos; bet taip pat tau priežastis užsukti Vilniuj į VEHO :) . Kitur fig gausi; nebent Skruzdėliukas turės atsargų.

:lol: Profanai, viską kuo puikiausiai galima užsisakyti pvz kad ir Autoaibėje. Jie detales pristato į vietą per dieną. O Skruzdeliuku deja nepasitikiu, teko jau nekarta nusivilti apsilankius pas juos :?

Į viršų
StandartinėParašytas: Geg 22 2010, 20:39 
Atsijungęs
Naujokas

Nu va, šiandien pasikeičiau tas stabilizatoriaus gumas. Pakeitimas nėra sudetingas, net duobės nereikia :D Tik pradžioje turėjau problėmų su varžto atsukimu, nes tokio 18 rakto ir galvučių neturėjau, tai teko pasidaryti iš 17 -kinio :)

Į viršų
StandartinėParašytas: Geg 23 2010, 19:22 
Atsijungęs
Tech Moderatorius
Vartotojo avataras

Niurkis rašė:
Nu va, šiandien pasikeičiau tas stabilizatoriaus gumas.

Nu, o efektas?... Ar nėra apie ką rašyt, kol visi kiti galai tabaluojasi? :)
Ir turbūt tu paskaitei protingose knygutėse, kad stabilizo įvores, kaip ir sailentus, reikia užveržti tik mašinai esant normal (ne max ir ne min) aukštyje; antraip jas teks keisti triskart dažniau nominalo?... :roll:

Į viršų
StandartinėParašytas: Geg 23 2010, 22:22 
Atsijungęs
Naujokas

proffanas rašė:
Nu, o efektas?... Ar nėra apie ką rašyt, kol visi kiti galai tabaluojasi? :)

Na efektas tikrai jaučiamas, to tokio čiežėjimo garso nebėra, ir priekyje mano Actyvoje niekas nesitabaluojasi (na tik tokias plasmasines įvores reikia dar pasikeisti, kad geriau posūkius įšiminėčiau :D ) Dabar problema galas - hidrocilindras kala kaip genys :(

proffanas rašė:
Ir turbūt tu paskaitei protingose knygutėse, kad stabilizo įvores, kaip ir sailentus, reikia užveržti tik mašinai esant normal (ne max ir ne min) aukštyje; antraip jas teks keisti triskart dažniau nominalo?... :roll:

Taip šitą aš žinojau, mašinos priekis buvo paguldytas ant kaladžių ir prieš užsukant aukščio padėtis buvo "normal". Viską dariau kaip sau , su meile :roll:

Į viršų
StandartinėParašytas: Bir 01 2010, 20:05 
Atsijungęs
Senbuvis
Vartotojo avataras

prie girgždėjimo temos noriu ir aš paporint :) . Buvo mano Xantijai priekyje pradėję taip įkyriai girgždėti. ilgai ieškojau kas ten girgžda, ir sailentus pakeičiau, o problema buvo šarnyre. Ten, dabar jau nebepamenu, ar guma buvo suplyšusi, ar dar koks velnias, bet jis buvo išsimales ir beveik be tepalo. paprasčiausiai privariau ten tepalo ir girgždėjimas dingo, po to šarnyrą pakeičiau, happy end :lol: .

simeonas{eta}gmail.com

Į viršų
StandartinėParašytas: Bir 06 2010, 11:14 
Atsijungęs
Naujokas

proffanas rašė:
Niurkis rašė:
Pamatavau savo mašinos tai kaip ir 28mm rodo slankmatis

O tai tada toks klausimas - ar galima į paprastą xantią įdėti Activos stabilizatoriaus štangą. Aišku, kad aukščio korektoriaus pavalkėlio reiks nuo Activos, gumų taip pat, bet visą kita ar tiks.

Į viršų
StandartinėParašytas: Bir 06 2010, 13:13 
Atsijungęs
Tech Moderatorius
Vartotojo avataras

visvaxantia rašė:
Aišku, kad aukščio korektoriaus pavalkėlio reiks nuo Activos, gumų taip pat, bet visą kita ar tiks.
Kiek atsimenu, dar ir pavalkėlio HA posvyrio davikliui, jei mašina su HA. Daugiau lygtai nieko; dėl papildomų kelių mm diametro štanga nieko nekabins. Neatsimenu tik, koks skylių, kur statosi stabilizatoriaus traukės (pas Activą hidrocilindras), diametras. Gali tekti biškį paburti su kempu :roll: . Pačios štangos forma turėtų būti identiška.

XMuose tos štangos skiriasi tik diametru; Xantijose be HA ar su HA irgi tik tuo. Bet su Activa gali būti stabdis dėl traukių tvirtinimo. Gerai apžiūrėk štangą prieš pirkdamas; o išvis idealu būtų sulyginti išimtas tokią kaip tavojoj Xantijoj, su Activine. :roll:

Į viršų
StandartinėParašytas: Bir 28 2010, 16:28 
Atsijungęs
Naujokas
Vartotojo avataras

Taigi, kaltas buvo šarnyras. :lol:

Į viršų
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas  Atsakyti į temą  [ 32 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis 1 2 3 Kitas

Visos datos yra Array Etc/GMT-2

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: 4 ir 0 svečių

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
POWERED_BY
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007