WWW.CITRINA.LT diskusijų forumas

Jaukiausia palata visiems citroligoniams
Dabar yra Geg 03 2025, 20:44

Visos datos yra Array Etc/GMT-2

Naujos temos kūrimas  Atsakyti į temą  [ 24 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis 1 2
Autorius Žinutė
StandartinėParašytas: Geg 23 2010, 12:14 
Atsijungęs
Naujokas

su 646 valiau, na ne is maximos bet teks pirkt skurli ant vairo :D

Į viršų
StandartinėParašytas: Geg 23 2010, 12:47 
Atsijungęs
Plepys

Sparkleris rašė:
su 646 valiau, na ne is maximos bet teks pirkt skurli ant vairo :D

Tai pats ir atradai problema :lol:

Į viršų
StandartinėParašytas: Geg 23 2010, 17:18 
Atsijungęs
Tech Moderatorius
Vartotojo avataras

arix'as rašė:
proffanas rašė:
valymui neegzistuoja toks terminas "šūdina oda". Ji oda, arba ne.

As ne galanterininkas, bet galvojant logiskai jei egzistuoja, pvz geros stabilizatoriaus traukes ir prastos, geri batai prasti batai, tai ir barankos oda gali buti gera ir prasta ?

Valymui- odin x... drova ;) . Todėl ir pabrėžiau, kad valymui neegzistuoja "šūdina oda". Nuo prakaito pertekliaus, jį įsisavindama ir garindama ant saulės, su laiku natūrali oda paprasčiausiai sueižėja, kaip ir odos pakaitalai. Skirtumas tarp materijolų yra riebalų įgėrime. Oda juos mielai įgeria, plastikuoti "kožzameniteliai"- nė velnio. Todėl, jei nors sykį mašinoj čiupinėjo vairą koks avtamechanykas tepaluotomis rankomis (kad ir pats, ardydamas spynelę), oda neaižės. Nes tepalą ji įgeria momentaliai, jei dar nepersisotinusi. Pora tokių mechaniko pasičiupinėjimų, oda persisotino- ir turėk aukščiau aprašytąsiais gleizas, kai oda limpa prie rankų... Tos gleizos- tai tepalo, dulkių ir prakaito mišinukas. Atomas, tsakant :) .
Jei nori išvalyti greitai- varyk vaitspiritu, ir po to iškart specialiai tam skirtu pieneliu. Antraip, jei vaitspiritui bus leista savaime išdžiūti, odą kaip ir po 646 turbūt teks keisti :) . Alternatyva- 5-8 kartus valyti vien su pieneliu, kas valymą keičiant ir skudurėlį. Odai grėsmių nuo to anei jokių, ir galop ji visvien pilnai išsivalo, bet patį valytoją tas užknisa iki pažaliavimo :doom: .

Į viršų
StandartinėParašytas: Geg 25 2010, 07:37 
Atsijungęs
Plepys
Vartotojo avataras

Valyti galima (ir reikia) purviną daiktą. Šiuo atveju vairas nėra purvinas, jis susidėvėjęs, todėl prasmės tai daryti nėra. Tas pats kaip bandyti užpoliruoti prarūdyjusį slenkstį.

Į viršų
StandartinėParašytas: Geg 25 2010, 20:31 
Atsijungęs
Tech Moderatorius
Vartotojo avataras

arix'as rašė:
jis susidėvėjęs, todėl prasmės tai daryti nėra.
Aloha kaliega... :roll: Skaitykite temą nuo pradžios ir pirmo posto (nes rašiau atsakymus būtent į temą apie gleizotą vairą), o ne taikykite sau asmeniškai.

Į viršų
StandartinėParašytas: Geg 25 2010, 23:36 
Atsijungęs
Naujokas
Vartotojo avataras

Skaičiau temą nuo pat pradžių (čia jei ir man pasiulys Profanas tai padaryti), ir kaip tokio pat sh... vairo savininkas, sutinku su Arixu, tos "gleives kurios su nagu grandosi" tai tikrai ne purvas kurį galima nuvalyti, o būtent kaip jis išsireiškė sh... oda ar dar koks velnias kurį Citroenas stumia už "odą", kuri nuo rankų (nes pažeistos tik tos vietos kur dažniausiai laikomos rankos) susivelia, susiguzuoja ir pan. Tokio vaizdo nemačiau net ant senučių mašinų odinių vairų, būna padilę,paplyšę ir tiek. Bet tokį plastilininį vairą pirmą kart pamačiau tik ant C5. Ir kaip dabar supratau, ne pas mane vieną :(
P.s. iš pradžių irgi bandžiau "valyti", deja bandymas rezultatų nedavė..

Į viršų
StandartinėParašytas: Geg 26 2010, 07:39 
Atsijungęs
Plepys
Vartotojo avataras

proffanas rašė:
Skaitykite temą nuo pradžios ir pirmo posto (nes rašiau atsakymus būtent į temą apie gleizotą vairą), o ne taikykite sau asmeniškai.

a) jei pats skaitei nuo pradziu, tai turejai pastebeti, jog mano postas yra antras sioje temoje, taigi skaityta visa tema
b) nemanau, jog mano C5'o vairas kazkuom ypatingai skiriasi nuo visu likusiu, taigi tai nera mano asmenine problema
c) kada paskutini karta ciupinejai toki vaira ?

Į viršų
StandartinėParašytas: Geg 26 2010, 19:15 
Atsijungęs
Tech Moderatorius
Vartotojo avataras

arix'as rašė:
Šiandien. Švariomis rankomis. Ir vairas nė velnio nebuvo gleizotas, nors jam jau 8m, ir rida 170kkm; nuo prakaito, čiupinėtas tūkstančius valandų, jis turėjo būti jau netgi ištinęs... :roll:
Vyrai, aš nė nesiruošiu ginčytis, nes man vienodai paišo, gleizoti jūsų vairai, ar ne. Parašiau iš praktikos, kaip sprendžiamos tokios problemos. O valysitės jūs vairus, ar nesivalysit; ar pas jus vairas limpa dėl visai kitų priežasčių (apklijuotas kramtoške, ar pvz. džemu bei cukraus pudra nuo už vairo valgytų spurgų)- inetu aš negaliu atspėti, ir pabrėžiu- visiškai nesiruošiu ginčytis, jei kas parašys "waiwai man toks valymas visai nepadėjo". Jei valymas nepadėjo, vadinasi, buvo valoma tam purvo sluoksniui netinkamomis priemonėmis arba netinkamu metodu. Išsivalo netgi sunešiota (be dažų dangos ir pasišiaušusi) oda; bet po išvalymo ji ir lieka tik sunešiota, o ne lipni gleizota. Jei neišsivalė- vadinasi, valoma buvo netinkamai, ir tiek.

Į viršų
StandartinėParašytas: Geg 27 2010, 14:18 
Atsijungęs
Plepys
Vartotojo avataras

proffanas rašė:
arix'as rašė:
Šiandien. Švariomis rankomis. Ir vairas nė velnio nebuvo gleizotas

Vadinasi ne toks.
proffanas rašė:
... nes man vienodai paišo, gleizoti jūsų vairai, ar ne...

Tai ko cia rasineji ?

Į viršų
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas  Atsakyti į temą  [ 24 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis 1 2

Visos datos yra Array Etc/GMT-2

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: 4 ir 0 svečių

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
POWERED_BY
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007