Viskas, vakar vakare pajudėjau. Pradžioj su šikna, pakilusia iki max ir išsiskėtusiais priekiniais ratais (pamiršau pasidaryt minimalų suvedimą iš rankos), tai važiuot buvo tikrai linksma. Kiekviena maža duobelė ir arklio efektas, padangos cypia net važiuojant tiesiai 30kmh. Šiaip taip su avarine (nedrąsu taip išsiskirt iš srauto, nes dar neturiu TA, tiesiog nespėjau vakar pabaigt laiku surinkt, prasiknisau su jėgos cilindro vamzdukais, jei žinot, kaip ten su jais fainai

) pasiekiau proffano garažą. Ten pabandė reguliuot galą. Pradžioj buvo taip pat kaip man bandant reguliuoti, pastačius į normalų aukštį, pajunginėjus rankenėlę, užsoka iki max ir toliau jokio efekto. Taigi buvo konstatuota mechanizmo varinės įvorės mirtis. Įvorė nuo XMo pasirodo netinkanti, taigi reikia tekoriaus. Taip pat, kadangi tekoriaus iki antradienio ryto nesurasiu, o reikia lėkt pakeliaut, buvo šiaip taip pastatyta keliais cm per aukštai, bet dabar, keliant nuo MIN, atsistoja į daugmaž padorų aukštį. Truputį pareguliavo ir ratus. Ir tada išvažiavęs jau buvau laimingas. Skrenda mašiniukas super, traukos tikrai netrūksta. Biškį buvau atpratęs dėl tokio kieto ir staigaus bėgių perjungimo (nes važinėjau du metus tik su renault safrane (kur ant traukių minkštučiai sailenblokai - prabangi mašina) ir passat b3 (kur vietoj traukių - pavargę trosai), bet įprasiu. Galas gal kiek kietokas dėl to pačio aukščio, bet pabandžiau pralėkti per duobes ir mašina, nors truputį ir kratosi, bet visiškai nešokinėja ir niekas nebarška, apart įrankių salone. Man patiko

Vairas po kolonėlės vožtuvo perrinkimo važiuojant - kaip pūkelis, stovint sukasi sunkokai. Musėt siurblys? Nes ir kyla lėtokai.
Stabdžiai irgi tas dalykas, prie kurio reik priprast. Nors ir žinojau, kokie jie ir kaip veikia ir kaip su jais elgtis, kelių metų praktika su vakuuminiais stiprintuvais neleidžia kojai jaustis įprastai ir spausti pedalą visiškai be jėgos, reguliuoti stiprumą vien eiga.
Tai va tiek. Dabar teks išvažiuoti tik antradienį. Todėl rytoj dar bus keičiama apatinė variklio pagalvė, o šiandien einu pasigaminsiu galinį duslintuvo laikiklį, sutvarkysiu elektrinius šposus. Vakar skubėdamas surinkti priliečiau šviesos stiprumo reguliatorių į masę. Galvojau, kad ten nebus taip kvailai sumąstyta, ale pasirodo pliusas per jį paleistas, o korpusas metalinis. Trumpas Takšt ir dingo panelės ir prietaisų apšvietimas. Atėjo svilėsių kvapas. Saugikliai lyg ir tvarkoj akim žiūrint, bet dar juos patikrinsiu testeriu taip pat ir patį reguliatorių. Kas ten dar gali būti? Ta šviesa BXe įsijungia kartu su mase, tai gal kažkuri relė pasvilo? Kas ten dar be to yra, ką žiūrėt?
Reikia eit dar užmaut vairo traukės vieną gumą. Nusismaukė. Kažkada Pole buvo sakęs, kad ten tinka tik termoplastiko apsaugos, kitos smaukiasi. Dėjau naujas ir gumas, viena tvarkoj, kita va, iki pirmo važiavimo, nors ant stalo viskas vaikščiojo gražiai. Reiks gal uždėt paprastą veržiamą chamutą vietoj original vielinių.
Jei užteks drąsos, reik kurią naktį išlekt pažiūrėt, kaip elgiasi trasoj. Ne taip ir malonu lėkt į keliatūkstantinius žygius, normaliai neprabandžius. O gal kokio varžto neužveržęs būsiu ir pan...