mmindee rašė:
Sveiki,
gal imanoma kanors pareguliuoti ant siurblio, nes kažkokia nesamone kd 1,9TD 66kw valgytu ~10ltr dyzelio. Žiemą tai tikiu, bet kd db jau šilta.
Mieste tai tikrai 10 suvalgo, o trasoj apie 9...
jei ka siurblys Bosch. pridedu foto
Faktas, kad valgo per daug. Man ziema daugiausiai valge siek tiek virs 8, bet cia mieste per pacius salcius su daug pasildymu ir mazu atstumu, siaip bendras dvieju metu vidurkis 7.22, bet ir tai man atrodo kad per daug valgo, galetu ir maziau.
Siaip as siulyciau perziureti priekine pakaba - man pasikeitus sailentus ir viena guoli (ratams atsistojus i vieta) is karto sanaudos per ~0.5l nukrito. Taip pat kartu patikrinti (kaip jau ir siule) ar nera kur koks stabdziu suportas uzkirmijes ir stabdantis.
Dar i ka butu galima atkreipti demesi - kokios tuscios eigos apsukos ir ar normaliai ausinimas veikia:
ar geras termostatas (ar susyla masina iki ~80oC) ar veikia "padsosas" - kokios tuscios eigos apsukos (ir saltam varikliui ir siltam - jei jos susilus varikliui nenusileidzia ir yra pakilusios tiek pat kaip saltam - cia gali irgi buti priezastis. Reiketu paziureti, ar troselis, kuris eina nuo siurblio galo iki ausinimo vienos is zarnu susilus atsileidzia ir pasuka svirtele.
Galiausiai, jei cia viskas gerai, tada jau gali but nebent visiskai nureguliuotas siurblys - buvo forume ideta nuoroda su siurblio reguliavimo instrukcija, bet cia jau darbo daugiau. Gal pvz. degimas nusuktas baisiai - beje, ar lengvai vedasi tiek saltas tiek karstas?