mantyska rašė:
tadas1991 rašė:
mantyska rašė:
baikim ieni kitus debilais vadint ir nafik ta power. Na is esmes ti tikrai ne kuro slegio reguliatorius.
Siandien vakare jungsim lexia ant karsto motoro, bandysim ziuret. tik dar niuansas... kad ir saltas. uzsikuria iskarto, bet iskart pagesinus masina ir norint vel pakurt sudas gaunasi, nebesikuria. nereik nei kaitint.
suka motora, bet ne kas gaunasi. uzsikurus seip ne taip isspjauna kalna pilku dumu. Vaziuoja gerai, dumais nesipila, trauka nebloga. Kazkoks cia sudas yra su situom reikalu. Bandysim lexios pagalba ziuret kas ten darosi.
p.s.no su tais patarimais nu chebra, gi sakau akumas naujas, su starteriu viskas ok. su laidais viskas ok. nebent kokio daciko laidas kur prasitrynes ir knisa smegenis.
Arba paprasciausiai purkstukam krantai... ir viskas. reiktu pamatuot kiek pila atgal.
Cia tokie "meistrai" patare (nezinau kiek tame teisybes), bet elektroniniai purkstukai, kai nuo ju numauni fyskes, neturi kuriant pilti kuro per gryztamuosius, nes reiskia purkstukai uzdaryti ir kuro neduoda nei cia nei cia. Tai bent tokiu metodu ziurint, numovus gryztamus ir fyskes, kuriant pila per visus keturis daug maz vienodai. O ir kura paest megeja pasidare. Tai va cia niuansas, bet nemanau kad sitas dalykas taip itakoja kurimasi, kei net salta motora uzkurus iskart gesini ir bandai kurt vel. Va tada prasideda vel sukimas iki begalybes
Tu atsiversk krovimo/starteriavimo elektros schemą ir pamatysi visą teisybę - starteris žadinamas tiesiai nuo spynelės... Spynelė maitinama tiesiai nuo akumo. BLYN...
as nesakau kad esu genijus, man ziniu truksta ypac elektris srityje. Tai paaiskink zmoniskai kurioje vietoje anot taves sedi problema, nes starteris iskarto salta varikli suka tvarkingai ir iskarto uzsikuria, tada iskarto gesini ir bandai kurti vel , suka taip pat tik negriebia, po to bando griebti, bet nesigauna, po to uzsikuria, karais ilgiau, kartais trumpiau. Tai prie ko starteris? pvz siandien i vakaro puse, kuresi n kartu gerai, nes po darbo i garaza, i parduotuve, i soda, vel i garaza, tai sitam laike, daug kartu kurta gesinta vel kurta ir be jokios problemos...
Statau ant starterio, kaip jau ir sakiau. Arba ant jo maitinimo ir žadinimo grandinės.
Bet aš ne šamanas ir automobilius remontuoju rankų darbu, o ne mostais ir prisilietimais, taip pat ir akių tiriančiu žvilgsniu, o ne pavartymu išplėstais vyzdžiais

O kad kažkoks Vasia, kuris remontuoja starterius jau N (įsirašykit skaičių patys, nes jie visi sako belekiek) metų, pasakė, kad Valeo starteriai suka arba nesuka, tai man nei šilta nei šalta, kol savo akim nepamačiau ir rankom nepaliečiau. Beje, pats pirmas mano remontuotas starteris ir buvo toks, kuris vieną dieną suka, kitą ne, šaltas suka, karštas ne, na ir t.t. Spėk, kokio gamintojo jis buvo?