Kodėl RHZ varikliams jis tinkamas? Ten ne Common Rail? Kuo skiriasi jo tepimo sistema nuo RHY motoro?
Kai rasiu bekeisdamas pas ką nors tokį būtent 716 filtrą, supjaustysiu ir bandysiu tas mikronines (1x10^-6m eilės, kaip supratau?) membranas įžiūrėti

Pas pirmuosius DW10 variklius paprastas tikro špižiaus blokas ir beveik visa apačios geležis tokia pat, kaip XUD senukų, tik kai kur truputį skiriasi matmenys, o kai kas ir 1prie1 tinka, tai manau nereikia triesti, nebent velenėlis ir karomyslai žvaigždžių metalo?
Kur naujieji DW ir ypač DV motorai, kadangi jau iš žvaigždžių metalo pagaminti - sutinku, reikia žiūrėti, ką tiksliai dedi.
Bet jei ir aš klystu, tai mano nuomone, Filtrone ar Tecneco už 7-10Lt tikrai nebus įdėtos tos žvaigždžių membranos, o žmonės, kuriem viskas tinka, juos suka ir važinėja visai normaliai, o ir pats nuolat forumuose giriat Filtron filtrus, kokie jie geri, nors aš juos dedu į tokius kovinius bolidus, kur jau pilama geros markės atrabotkė arba šviežias M8V vietoj tepalo, o filtras keičiamas tada, kai užsikimšo iki galo. Net į savo kovinio BX variklį, nors pilu visokią ten mineralką, bet pakeičiu kas 5000km ir sukrapštau 12-13Lt ant FRAM'o, o paskutinįkart užsukau 1109.AP už 15, nes tas motoriukas man dar puikiai tarnauja ir nėra reikalo jį skriausti.
Deja, bet beveik pas visus užsukančius matau dedamus pigiausius filtrus, kartais tokius atsiveža ir tenka, įspėjus, dėti... Būna ir tokių lietuviškų variantų, kaip neseniai aprašiau, kad oro filtras neužpildo visos dėžės ertmės. Arba tokių, kurių vožtuvas nelaiko ir tepalas, užgesinus variklį, subėga žemyn į karterį. Kiekvienąkart užvedus variklį, siurblys turi pakelti tepalą viršun, kad variklis pradėtų būti normaliai tepamas.
Diskusija apie filtrus internetuose manau jau senokai išsemta, tai kam čia dar ją eskaluoti?
Kita diskusija apie padirbtas dalis, kuri išvis sunki, nes nebežinai šiam pasauly, kuo tikėt.
Aš pasilieku prie savo nuomonės. Be to, kaip ir sakiau, rinkau ne pagal sriegį, o pagal tam tikrus to pačio MANN katalogus bei savo paties praktiką. Beje, parduotuvėse dažnai taip pat gali paduoti būtent tokį.
O teisingas 1109.AL jau pas mane guli už 17Lt.
Beje, ir važiuoklės dalis į BX, nors jam jau paskutiniai metai, sudėjau ne RTS ar MC, o Sasic, TRW ir Hutchinson. Netgi ir dėl to, kad po tokio remonto nereikia daryti suvedimo, nes viskas pakankamai tiksliai pagaminta.
Taip kad nebirbkit čia, vyresnieji, nes mačiau, ką patys perkat ir sau dedat