Prieš kokį pusantro mėnesio sustabdė vidury nakties su ZX. Su mašina viskas tvarkoj, tiesiog eilinį kart sutapo, kad važiuojant susiduriam akis į akį skirtingomis kryptimis važiuodami, o man kaip tik visai čia į kiemą jau sukt. Anie, pamatę "senąjį bolidą" ir dar išnirus jiems iškart vairuotojo atsakomąjį manevrą - rodomą poasūkį, aišku, per galinį veidrodėlį matomi apsisukantys. Suku ramiai į kiemą, jau matos gale kažkokie ten švyturėliai. O aš sustoju, ramiai mergaitę bandau išleidinėt, gale ant sėdynės draugas guli pakritęs (tiesiog pavargęs per dieną, blaivas, miega). Aišku dokumentėliai, viskas. Draugui į akis su prožektorium pašviečia - draugas net nesujuda. Paprašo, jei galiu, atidaryt bagažinę. Atidarau - bagažinėj aišku kasdieninis jovalas. Paklausė, kiemo magas (ant palangės padėtas, su visais laidais), pasakau, kad to miegančio draugo, ir viskas. Aš galiausiai išleidžiu mergaitę jos kieme, o draugą žadinu, sodinu priekin ir važiuojam toliau. Labai smagu, kai kažkas taisosi, tai bent jau Policijos darbas tikrai. Mintyse sau jau pasižadėjau, kad į mašinytę tikrai nebeisiu ir kyšių nebesiūlysiu, tiesiog jaunystėj labai per kišenę tos baudos jausdavosi, o dabar visai ir sumokėčiau, jei ką tikrai blogo padaryčiau, o jei nieko labai rimtai blogo, bandyčiau ginčytis, kad paleistų.
Beje, čia gandai ar tikrovė, kad perreguliuoti kažkurie greičio davikliai ir kapoja pažeidėjus vos už kelis kmh? Girdėjau, kad šią savaitę kažkoks pastiprintas greičio matavimas, bet tik kartą gyvai matuojant pamačiau - šiandien ant autostrados Kaunas-Vilnius, standartinėje vietoje įlindę į pakytkas ir įspėjamąją LED švieselę, kuri iš labai toli matoma, įsijungę tik toje pusėje, kurioje nematuoja. Kadangi magistralėse greičio neviršiju praktiškai niekada, tai kaip visad, maloniau pamojavau ranka per matuoklio ekranėlį žvelgiančiam pareigūnui. Yra kelis kartus atmojavę