Nieko tokio, maniškio pirmas užvedimas praeitą vasarį irgi toks buvo, vidury nakties viską pabaigus, be aušinimo, tik tepalo pripylus ir kurą atsivedus

Netgi nesurinkus mašinos priekio, kad jei kas, pačiu laiku motorą dar būtų galima spėt permest atgal seną tepalais apibėgusį ir tepalu nemažai dirbusį atmosferinį, ar imt siurblį keist, jei leistų po pirmo rimtesnio siurblio rinkimo, nes reikėjo po savaitės išvažiuot

Ir mano sunkiau kūrėsi, pusiau gyvą akumuliatorių netgi iškroviau ir atvėsinus starterį, bandėm iš naujo su kitu jau gyvu. Nors ir viskas buvo nuorinta bei starterio sukimo metu Dominykas stabiliai maigė kriaušę (labai padeda greičiau užvesti užorintus dyzelius).
Tepalo slėgis jei sukilo, greičiausiai viskas bus gerai. Aš tai labai nurimau, kai ta lemputė užgeso
Kai aušinimą pripilsit ir jau nuspręsit duot normaliai padirbt, kadangi visi purškalai nauji, tai labai nesiparink, bet pirmus taktus, taip sakyčiau gal net iki kokios valandos bendro darbo laisva eiga gali pavaryti gerokai troškaus ir akis deginančio dūmo. Taip pat, gali būt truputį netolygumo arba darbo ne visai visais cilindrais (pagal garsą 2,5-3,5), kol jie prasidirbs ir kol variklis išdegins visus tepaliukus, purškaliukus ir panašius degius ir nedegius produktus, kurie ten palikti surinkimo metu. Nors net ir nedarius purkštukų tokių visokių nesąmonių būna, kaip sakė mano draugas ispanas Fran: "It's like a new motor now, You need to wait". Siūlau plačiai prasiverti garažo vartus ir ten užkūrus bei nuorinus aušinimą bei po kelių minučių užgesinus ir dapylus tepalų iki MAX, greit nešti kudašių į lauką ir prasikimšus alaus, pagaliau jau džiaugtis savo darbo vaisiumi

Tik retkarčiais įeiti vidun pažiūrėti skydukin, ar viskas gerai su temperatūrom ir slėgiais

O vakar vistiek nebūčiau galėjęs atlėkt, nes iki dviejų nakties krapštėm draugo mergaitės ketvirto golfo pečiuką, ir vistiek nebaigėm, o tą kirbantį jausmą "užvest dabar" puikiai žinau. Dėl to didelio noro kartais pamirštami kai kurie reikalingi žingsniai, pvz ištraukti kaiščius iš alkūninio veleno ir velenėlio