Mano mintys tokiais klausimais, su kuriais nėra stipriai susidurta, visada prasideda tada, kai stoviu prie mašinos arba po ja.
O iš kavos tirščių burti sunku, kai fotkių nei iš šono, nei iš galo, nei iš apačios nėra, kompu matomų ratų aukščių nėra, ir užklausėjas, net ir prašomas, vistiek vengia jas pateikti. Nemanau kad forume aktyviai dalyvauja nors vienas žmogus, kuris remontuoja C6 važiuokles, todėl tik tiek ir galim - pasvarstyti ir pasvaičioti. Bet kadangi mūsų hipotezės nėra tikrinamos ir prašymai nėra įgyvendinami, tai daugiau jokių minčių ir nebus. Galiu tik pasiūlyt pasimatuot aukščio skirtumą ir uždėt vienoj pusėj žemesę padangą, nes kitais mechaniniais būdais, ką nors deformuojant, tikriausiai prarasit važiavimo komfortą arba saugumą. Pvz nupjovus ir iš naujo suvirinus šakę tokiu kampu, kad stovėtų lygiai, arba patrumpimus/pailginus hidrocilindro štoką.
Tokiu atveju siūlom kreiptis į ACS servisą Kaune, Ateities plente. Jie dirbę su šiuo modeliu ir jei susidūrę su tokiu atveju, gal net telefonu, žinodami problemos priežastį, pasakys apytikslę remonto kainą.
Ai, dar rekomenduojam kitąkart padangas keisti ne ten, kur pigiau ar greičiau, o ten, kur žino, kaip jos keičiamos. Arba turėti du ratų komplektus, kuriuos keistumėt pats, o montuotų jau kad ir eiliniam servisiuke (tik irgi apmokius, kad nesugadintų slėgio daviklių). Aš visada visas padangas montuoju eiliniam padangų servisiuke, bet arba atsivežu tik ratus, arba procesą kėlimo reguliuoju pats, nes C5tiems sugeba skysčio prilaistyt, Xantijoms sugeba sulankstyt aukščio mechanizmus ir t.t. Ten gi dažniausiai dirba tokie žmonės, kurie arba nesugeba padaryti nieko rimtesnio autoremonto srityje, arba išvis nesugeba nieko rimtesnio padaryti, kaip padangos montavimas. Aišku, yra ir išimčių, bet jos gana retos

Prie Laimono patirčių man yra buvę įdomių įvykių TA stotyse. Vienąkart patikrinęs ant keltuvo važiuoklę, tikrintojas ėmė ir užkėlė mašiną dar aukščiau ratų guolių patikrinimui. Rado vieną klibantį, pasakė, kad dar nedaug ir tipo "pasikeisk, nerašau". Aš užsižiopsojęs buvau ir nepamačiau, kad pakėlė. Nuleido tuos savo keltuvėlius ir verkia, kad nukrito mašina ir pakibo ore, ir nebegali važiuoklės tikrinti. Aš jam sakau, kad pirma reikėjo tikrinti važiuoklę, tuomet nuleisti ir duoti man pakelti į MAX, tuomet jau vėl kelti tikrinti guolius, ir dabar tegul leidžia žemyn keltuvą, kad galėčiau užvest ir pakelt mašiną, nes kitaip jis jos nenuims. Pradėjo sapalioti apie kažką, kad čia kilnoti ir leidinėti šimtą kartų negalima, tad pavargau koliotis ir teko kartis ant keltuvo ir užkurti mašiną pačiam. Nuo tada, kai padarė bendrą eilę ir nebėra galimybės tiesiog atsistoti į tą eilę, kur ne keltuvas, o duobė, ir tokių nesąmonių nekyla, kai papuolu ant keltuvo eilės, vos išlipęs iš mašinos iškart klausiu, ar ratų guolius tikrins, nes jei tikrins, tai reikės arba pažaist su keltuvu, arba tikrint važiuoklę aukščiausioj padėty, kai viskas įtempta, ir tada nieko neras. Tai guolių neapsiėmė tikrint dar neikart

Nors vienąkart prisikniso, kad BX galinis ratas kreivai stovi ir bandė apkaltint guolį. Sakau "leiskit keltuvą žemyn, užkursiu, pakelsiu ir tada galėsit patikrint tą guolį ir rasit jį ledinį. Šakės guoliai subyrėję, vyrai, bet jūs jų neišklibinsit, kad įrašytumėt trūkumą". Išgirdo ir nurimo

Ai, dar labai linksma, kai būna senos laidos mašinos be Antisink sistemos ir su dideliais nuotėkiais, kur nukrenta pilnai per kokią pusę minutės nuo užgesinimo. Labai būna smagu, kaip jiem sekasi tikrinti važiuoklę ir paskui irgi tikrinti guolis. Tokiu atveju, jei keltuvas su ta papildoma pakylėle guolių tikrinimui, galima iškarto reikalaut važiuoti ant duobės arba tikrint važiuoklę užvestu varikliu

Man vienąkart prie šviesų bandė prisiknist, tai paklausiau, ar užvest variklį? Bičas visai nesupratęs stovi ir žiūri kreivu veidu "kam tą variklį vest". Todėl, kad užgesinus neveikia aukščio palaikymo sistema ir gali pakristi arba pakilti galas ar priekis ir todėl va ir šviečia neteisingai. Kuriam variklį, vairuotojas sėda į mašiną, duodam padirbt (berods 30 ar 60s, nebepamenu tos oficialios trukmės) - tikrinam pagal oficialią šitos mašinos matavimo procedūrą ir dar užrašot teisingą kampą, kuris ant lipduko prie žibinto (1,2%, nors jie iš inercijos nei vienam nežiūri ir visiem rašo 1,5).
Praeitą vasarą hidrauliniam citriam du kartus ieškojo rankinio gale, o nehidrauliniam du kartus ieškojo rankinio priekyje.
O kai brolis pernai nuvažiavo su Xantia persimontuoti pradurtos padangos, tai kažkaip sugebėjo net ir Xantijai paleisti žaliąjį skystį montuotojai, kas aš manau, kad yra neįmanoma. Kitąkart prakiuro kuro siurblys ir pakėlus mašinos kampą, pribėgo balutė dyzelio nuo variklio dugno apsaugos. Subego visi montuotojai ir pradėjo važiuot, kad "hidraulika apsimyžo"... Nieko net nesakiau apie skysčio spalvą, kvapą ir pan.
Profaniškumas, ne kitaip. Vietoj to, kad paklausti ar susižinoti iš patyrusio kolegos (dažniausiai tokių būna tiek servisuose, tiek TA stotyse), geriau vaidint, kad supranti, ir gadint kliento automobilį.