O, vyrai, prisėdot prie klaviatūrų
Nežinau, aš tai dabar važinėju su 1,4 benzu 55kw ir apie 110Nm. Trauka nesiskundžiu, bet jos ten nelabai daug

Keturis žmones ir pilną bagažinę paveža, priekabą 1,5T patraukia (šiaip taip), žiemą nereikia galvot apie variklio ir kuro sistemos būklę, kad užsivest (gali būti viskas apleista, vistiek užsiveda). Mieste tuščiam galima "paraliuot", kai kažkur labai skubi, o aplinkinės galingos mašinos važiuoja ramiai, nespausdamos gazo. Rankinis gale ir stabdžiai būgniniai, tai nors ir neprižiūrėta, bet viskas veikia, tai galima sniegu ar žvyru truputį pasidžiaugt.
Praeitą žiemą važinėjau su Xantia 1,9TD. Ten 66kw ir truputį daugiau niutonų. Tai irgi analogiškus krovinius vežė, tik truputį lengviau. Rankinis buvo prieky, tai žiemą būdavo ir truputį antidžiaugsmų, kai ateini į posūkį truputį per greitai, nes atrodė juodas asfaltas, o ne juodas ledas, ir tenka kažką daryti vairu, gazu, pavarų svirtim ir stabdžiais, kad neatsidurt griovy. Apie užsivedimą irgi neteko galvoti, palikdavau kaimynus su apynaujėm mašinom kieme vargstančius prie -20C+, nes buvo neseniai (prieš tris metus) pakeistos žvakės. Privalumai buvo, kad reikėjo truputį mažiau kuro ir kartais įpildavau ne visai kuro, tai dar pigiau. Dar privalumas didelis buvo, kad dalių ant lentynos buvo, tai pirkt nereikėjo daug ko.
O matuotis siūlau ant tiesiosios, ir paskui slalome, o ne internetu pasakojant apie skaičius ir pojūčius. Labiau turbūt visgi pojūčius.
Kai padarysiu savo ZX HDi, tada galėsiu pamatuot ir ant galios stendo, ir galėsiu su bet kuo pasimatuot ir trasoj, jei bus norinčių, net ir su aiškai galingesniais, kurie aplenks. Tik už trasą mokat jūs ir žinoma, jei rasiu tam laiko. O kol su kasdieniniais triperiais, tai man visai ten neįdomu, kiek ten tų niutonų ar sekundžių. Dyzeliai man labai patinka iki tiesioginio įpurškimo; benzinai beje, irgi

Visus kitus aš tik moku pataisyti, bet jie man nebūtinai patinka, na gal tik kai kurie

Kai uždraus deginančius kurą variklius, galėsim pasimatuot apvijų skaičiais, ilgiais ir storiais