WWW.CITRINA.LT diskusijų forumas

Jaukiausia palata visiems citroligoniams
Dabar yra Geg 03 2025, 15:31

Visos datos yra Array Etc/GMT-2

Naujos temos kūrimas  Atsakyti į temą  [ 37 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis 1 2 3 Kitas
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Sau 11 2006, 23:37 
Atsijungęs
Moderatorius
Vartotojo avataras

lingus rašė:
nes man paciam tokia pat problema kad 1.9TD Xantia ~9.5-10l mieste valgo. man automatine greiciu deze nesenai tvarke, tai meistrai buvo nueme siurbli, galvoju gal koki kampa ishreguliavo

baik tu apie tą savo nabagę xantią paniškai straksėt ;-) :
a) awtomatas +1ltr
b) žiema = generatorius pastoviai veikia, pašildymas, praslydimai +1ltr
atmesk tuos 2 litru, liks 7.5-8ltr - idealios sąnaudos miestui, mažiau tokio dydžio awto nėra ko tikėtis :?

Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Sau 11 2006, 23:48 
grumlinas rašė:
baik tu apie tą savo nabagę xantią paniškai straksėt ;-)

o ka veikt? neturiu ka veikt! :lol:
Cituoti:
a) awtomatas +1ltr

na manualas ir internetas raso kad sitos greiciu dezes lyginant su mechaninem ima apie 0.2l daugiau degalu, o kadangi mano masina yra pati geriausia ir nuostabiausia tai tom pasakom ir tikiu ;)
Cituoti:
b) žiema = generatorius pastoviai veikia, pašildymas, praslydimai +1ltr
atmesk tuos 2 litru, liks 7.5-8ltr - idealios sąnaudos miestui, mažiau tokio dydžio awto nėra ko tikėtis :?

na priimkim salyga kad man papuole geri greiciu deziu remontininkai, visvien manau kad jie nera tokie geri kuro sistemu specai. taigi kai jie nuiminejo kuro siurbli yra tikimybe ad kazka pamakalavo. jei ir puslitri sutaupyciau viesvien smagu butu :P

Į viršų

Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Sau 12 2006, 00:09 
Atsijungęs
Moderatorius
Vartotojo avataras

lingus rašė:
o ka veikt? neturiu ka veikt! :lol:

tai še tau pionieriška/skautiška užduotis - kasdien surasti ir pateikti <<-tautai naudingą << nuorodą ;-) (techninę, istorinę, iliustratyvinę) su trumpu komentaru - čia aš rimtai, nes yra tikrai naudingų nuorodų, netgi pateiktų forume, bet jos prapuola tame kasdieniniame šiukšlyne ;-) jei idėja sudomino - rašyk AP
Cituoti:
na manualas ir internetas raso kad sitos greiciu dezes lyginant su mechaninem ima apie 0.2l daugiau degalu, o kadangi mano masina yra pati geriausia ir nuostabiausia tai tom pasakom ir tikiu ;)

tu dar patikėk, kad:
a) ja važinėjo senukas savaitgaliais į bažnyčią ir privažiavo apie 70kkm
b) ja važinėjo moteriškė į darbą ir atgal ir privažiavo apie 170kkm
šitie du skaičiai ir istorijos pakabinami ant ausų maždaug 80% pirkėjų :lol:
Cituoti:
na priimkim salyga kad man papuole geri greiciu deziu remontininkai, visvien manau kad jie nera tokie geri kuro sistemu specai. taigi kai jie nuiminejo kuro siurbli yra tikimybe ad kazka pamakalavo. jei ir puslitri sutaupyciau viesvien smagu butu :P

nemanau, kad jie ten kištų nagus ir makaluotų. va jei perprogramavus ji toliau krės tavo minėtus pokštus - tada nekas, tik labiau patarčiau susitaikyti su sąnaudomis, o ne bandyti reguliuoti siurblį karo lauko sąlygomis - tada ir į 20ltr gali nebetilpt. šeip ByXelyje pasireguliuodavau tuščios eigos sąnaudas, bet tada reikdavo sekt, kad neužgestum iš to taupymo ;-)

Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Sau 12 2006, 07:34 
Atsijungęs
Pastovusis

Žinoma, kad kuro sąnaudos priklauso ir nuo važiavimo stiliaus. Tiesa, kžkaip esu tikrines ir elektronika ar dar ten kažka - tai darė VEHO sakė „nėra didelių nukrypimų nuo normų". O aš ir pats galvoju, kad tuose knygutėse daug ką prirašo, nors trąsoje mano c5 ryja apie 6 būna, kad parodo 5 tačiau iš tikrųjų 6 vidurkis - tai manau normaliai. O mieste, kai daugiausiai nuo šviesaforro pre kito per kamščius tai ir ganasi apie 9,5 :roll:

Xeen rašė:
Siaip jei taip smarkiai padidejo kuro sanaudos, tai vertetu kuo greiciau parduoti masina...kuo toliau tuo blogiau bus...kas pusmeti +0.5litro... :)

+0.5 litro nuo knygutes ir jau iskarto "kazkas sudege".
a nepagalvojote kad kuro sanaudos priklauso ir nuo vaziavimo stiliaus?
ir tas vidurkis yr toks pat idomus skaicius, kaip ir lietuvos metine infliacija :)
Daliusj rašė:
Pas mane C 2,2 hdi tai mieste kompas rodo 9,3 vidurki dar galiu poasakyti, akd beveik visa laika vaziuoju mieste, o iki 9,5 gal ir pakils, tai ir nežinau ar kas sugedę ar ne nors pagal knygute miesto režime 8,8

Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Sau 12 2006, 10:48 
Atsijungęs
Senbuvis

Daliusj rašė:
nors trąsoje mano c5 ryja apie 6 būna, kad parodo 5 tačiau iš tikrųjų 6 vidurkis - tai manau normaliai.

Hmmm, tuoj ateis laikai kai uzmirsim, kad kuro sanaudas galima apskaiciuoti dalinant nuvaziuotus kilometrus is ipilto kuro kiekio :roll:

As matyt esu didelis konservas, bet nelabai man tie kompo sanaudu parodymai itikinamai atrodo. Manau tuos skaicius reiketu priimti grynai kaip orientacinius +/-2 ltr ribose. Lygiai kaip ir temperaturos ar greicio parodymus - tai juk nera aukstos tikslumo klases prietaisai. Atitinkamai reiketu ir reaguoti ju parodymus.

Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Sau 12 2006, 10:59 
Atsijungęs
Moderatorius
Vartotojo avataras

Vytis rašė:
As matyt esu didelis konservas, bet nelabai man tie kompo sanaudu parodymai itikinamai atrodo. Manau tuos skaicius reiketu priimti grynai kaip orientacinius +/-2 ltr ribose. Lygiai kaip ir temperaturos ar greicio parodymus - tai juk nera aukstos tikslumo klases prietaisai. Atitinkamai reiketu ir reaguoti ju parodymus.

Aš nusipirkęs auto pusę metų sąžiningai skaičiavau pagal formulę Km padalinti iš litrų ir... nustojau taip skaičiuot, bo kompas tą patį rodo! ;)

Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Sau 12 2006, 11:00 
Atsijungęs
Senbuvis

Cpenki rašė:
nes matai man iki darbo 12km irgi tik speja issilti variklis...
bet ar nuo to 9 ltr sanaudos?

9 visgi daugoka. As tokiu rezimu i 7.5 telpu.

Tavo atveju siulyciau toki testa. Pasimatuok sanaudas vaziuojant uzmiesty- uzpili pilna baka pries kelione, uzsirasai km, pripili iki kakliuko po keliones, uzsirasai kiek įpylei, atlieki dalybos veiksma. Jei sanaudos gerokai virsija 6ltr, tada ieskai slieku, diagnozuoji smigusius daviklius etc. Jei sanaudos ~6ltr ir maziau, tada tavo 9 ltr mieste yra vaziavimo stiliaus ir sąlygų pasekmė.

As neseniai važiavau į Rygą, 5 žmonės, pilna bagažinė, greitis pagal oro sąlygas 80-120. Nuvažiuota 760km, įpilta 46 ltr, ~6 ltr, man priimtina.

Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Sau 13 2006, 15:23 
lingus rašė:
siandien sugalvojau paskaiciuot kokia paklaida mano masina rodo rida.
ogi rodo 20% didesne nei ishtikro nuvaziuoju, tai dabar jau gaunasi kad jinai ima 11.5l/100km. jau pradeda nervint...
buvau nuvares pas meistrus tai sake kad mano siurblys elektroninis ir jie gali nebent laisvas apsukas pareguliuot, taigi reikes biski dezininkus pastroint.

pasirodo ten tik kreivai buvo kilometro stulpelis pastatytas, permatavau, tai bent jau rida lyg normaliai rodo :D spidometras turi 7km/h paklaida...

Į viršų

Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Sau 13 2006, 15:27 
Atsijungęs
Moderatorius
Vartotojo avataras

lingus rašė:
pasirodo ten tik kreivai buvo kilometro stulpelis pastatytas, permatavau, tai bent jau rida lyg normaliai rodo :D spidometras turi 7km/h paklaida...

o padangos pagal gamintojo rekomendacijas ar yra nedidelis gajdzingas :?: ;-)

Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Sau 13 2006, 15:29 
grumlinas rašė:
lingus rašė:

o padangos pagal gamintojo rekomendacijas ar yra nedidelis gajdzingas :?: ;-)

tokios kaip prie duru parasyta :P beto juk rida normaliai rodo, tai gal biski spidometras kazkaip reguliuojasi?

Į viršų

Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Sau 13 2006, 15:35 
Atsijungęs
Moderatorius
Vartotojo avataras

lingus rašė:
tokios kaip prie duru parasyta :P beto juk rida normaliai rodo, tai gal biski spidometras kazkaip reguliuojasi?

tai ant to testinio kilometro tu tos ridos ir nepagausi, reikia bent keliasdešimt km susukt. na o jei padangos geros - tai tada whiskas, nesikankink. šeip galimas dalykas, kad atsukinėdami ridą tavo gražuolei, perekupai spidometrui xarakiri padarė ;-) gal elektronščikai ką patars, bet abejoju...

Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Sau 13 2006, 16:54 
Atsijungęs
Senbuvis

Nu pas mane 5% paklaida kilometraze. Nustaciau olandijoj ~15km kamstyje - nebuvo ka veikti :lol:
Ten stulpeliai kas 100 metru sukalti, tai gana tiksliai gali nustatyti (aisku su prielaida, kad jie ikalti tiksliai)

Spidometras atrodo irgi ~+5% daugiau rodo, empyriskai isitikinau pagal faru fanu parodymus ir svieslentes, kurios kartais rodo tavo greiti.

Cia greiciausiai VBS, bet per ji pranese, kad gamintojai specialiai padaro tokia paklaida, kad vairuotojai maziau greiti virsytu ir jiems atrodytu, kad maziau kuro ima :)

Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Sau 13 2006, 17:17 
Atsijungęs
Senbuvis
Vartotojo avataras

na ne vbs tai...
paprasciausiai visi tokie irenginiai turi kazkokia paklaida.
netgi mentu naudojami radarai...
negi manai kad gamintojas kiekviena masina surinkes da varis ja kad jai milimetro tikslumu sureguliuotu spidometra?

Vytis rašė:
Cia greiciausiai VBS, bet per ji pranese, kad gamintojai specialiai padaro tokia paklaida, kad vairuotojai maziau greiti virsytu ir jiems atrodytu, kad maziau kuro ima :)

Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Sau 14 2006, 08:14 
Atsijungęs
Senbuvis

Labai padeda nustatyti auto greiti ir kilometrazo parodymus GPS imtuvai.
Tinka net paprasciausias, ir jam sunku padaryti klaida, atrasite, kad skirtinguose diapazonuose, kaip ir visi prietaisai, spidometrai klysta nevienodai, o kartais rodo net teisybe, ypac, kai automobilis stovi :wink:

Arte

Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Sau 16 2006, 09:55 
[quote="Daliusj"]Pas mane C 2,2 hdi tai mieste kompas rodo 9,3 vidurki dar galiu poasakyti, akd beveik visa laika vaziuoju mieste, o iki 9,5 gal ir pakils, tai ir nežinau ar kas sugedę ar ne nors pagal knygute miesto režime 8,8

ne tai pas tave manau normaliai--+ ziema, sildymas ir t.t.

bet mano tai pagal knyga 7.5Ltr o dabar 9.2 ltr, beveik dvieju litru skirtumas..bet kazkaip jau nesiparinu, nes manau kad daugiau sukishiu i remonta negu sutaupysiu 1 ltr/100km o gal taip ir turi buti...tokios kuro sanaudos...

beje klausimas gal masinytei nepatinka tie salciai juk (bent jau mano yra is siltu krastu) nes jau temperaturai pasiekus +3C jau dega ICE ALERT ir gal tada tuo metu issijungia koks kitas rezhimas... ? kaip ten?
na tik belieka pavasario laukt ir ziuret..:))

Į viršų

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas  Atsakyti į temą  [ 37 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis 1 2 3 Kitas

Visos datos yra Array Etc/GMT-2

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: 2 ir 0 svečių

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
POWERED_BY
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007