WWW.CITRINA.LT diskusijų forumas

Jaukiausia palata visiems citroligoniams
Dabar yra Bir 18 2025, 00:58

Visos datos yra Array Etc/GMT-2

Naujos temos kūrimas  Atsakyti į temą  [ 30 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis 1 2
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Gru 10 2007, 09:56 
Atsijungęs
Senbuvis
Vartotojo avataras

Pasakom netikiu ;)

49 l atveju paskaičiuotas degalų vidurkis sutapo su mašinos kompo rodmenim. Tai į "55 l" degalinę nebevažiuoju, paskambinau jų komercijos dyrikui, laukiu atsakymo "dėl jų vidinio tyrimo".

Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Gru 10 2007, 12:00 
Ir nieko gero tu nesulauksi. Aš irgi buvau pakėlęs triukšmą, kai Viršuliškių "Statoile" į ksiušos baką supyliau 71 litrą (bakas, jei gerai pamenu - 65 litrų, o ir į degalinę atvažiavau pats, o ne buvau visiškai sausas ir traukiamas ant buksyro). Po kelių dienų mane informavo, kad jie atliko tyrimą, metrologinį tos kolonėlės, iš kurios pyliausi patikrinimą - ir nieko blogo neaptiko. Neva bakai visada būna didesni, nei nurodo gamintojas, ir aš pats esu durnas. :evil: Toliau su jais tąsytis patingėjau.

Į viršų

Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Gru 10 2007, 16:46 
Atsijungęs
Tech Moderatorius
Vartotojo avataras

Gaga rašė:
Neva bakai visada būna didesni, nei nurodo gamintojas

Tai yra ne "neva", o iš tikrųjų.

ex XM Break
ex AX

Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Gru 10 2007, 18:04 
Tą aš žinau, tačiau sunku patikėti, kad ksiušose ta "bonusinė" talpa viršija 6 litrus (tikriau - kokius 8, nes į degalinę atvažiavau turėdamas dar bent porą litrų bake) arba, kitaip kalbant, benzino bakas realiai yra 10 proc. didesnis negu skelbiama oficialioje automobilio dokumentacijoje.

Į viršų

Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Gru 10 2007, 18:13 
Atsijungęs
Tech Moderatorius
Vartotojo avataras

XMe-jau rašiau ne sykį: tilpo 90,6ltr vietoj deklaruojamų 80ltr. Tai yra jau 12proc viršaus...
Jei taip knieti išsiaiškinti tiksliai, kiekgi telpa Pikasikan, pasiimat bačkutę kuro, indą pilstymui su tiksliai žinomu tūriu, ir pripilat sklidiną visiškai ištuštintą baką. Pusvalandis žaidimo-ir į klausimą, kuris gromuluojamas jau daugiau nei pusmetį, bus žinomas visiškai tikslus atsakymas... :roll:

Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Gru 10 2007, 18:26 
proffanas rašė:
XMe-jau rašiau ne sykį: tilpo 90,6ltr vietoj deklaruojamų 80ltr. Tai yra jau 12proc viršaus...

Na gerai, gal be reikalo tada kėliau bangas, jeigu pas visus citrus yra toks rezervas. Buvau pratęs prie "Mazda 323", kurioje deklaruojama bako talpa yra 45 litrai ir daugiau kokių 46 su trupučiu nesupilsi net pirštu pagrūsdamas. :D

Į viršų

Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Gru 19 2007, 09:09 
Atsijungęs
Moderatorius
Vartotojo avataras

malgis rašė:
Tai va, kolegos. Paskambino "55 l" degalinės žmogėnas, pasakė, kad patikrino, nieko blogo nerado, bet... pasiūlė "geresnę nei kitiems" nuolaidą. Išvados peršasi pačios. Neskubėkite nurašinėti į didesnes bakų talpas...

Tikrai taip, kolegos, neskubėkite. Jei vat į savo baką NUOLAT pripilinėtum daugiau, nei yra tavo bako talpa, tai tada taip, pagalvotum, kad tas bakas yra didesnis, nei gamintojas deklaruoja, ir važinėtum spakainas. Bet kai taip yra tik kas trečioje kolonėlėje, tai tada jau peršasi :evil: :wink: :D

Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Gru 19 2007, 11:23 
Atsijungęs
Tech Moderatorius
Vartotojo avataras

O jūs tikri, kad kaskart prieš užpilant skirtingose kolonėles, likutis bake yra identiškas? :roll: Kuro lygio daviklis nėra itin tikslus prietaisas; ir dar su koreliacijos schemomis. Tuščiai malate, IMHO; 3 ar netgi 5 litrus, vadovaujantis vien daviklio parodymais, laisvai galima pražiopsoti.

Pasimatuokite talpą tiksliai patys, visiškai ištuštinę baką, pilant į jį iš sugraduoto indo, ir nebereiks šakėmis vandens braukyti. Ir galėsite žinoti savo bako talpą, o ne kažkuo tikėti ar juolab kažką "iš lempos" kaltinti.

Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Gru 19 2007, 16:52 
Atsijungęs
Senbuvis
Vartotojo avataras

Proffanai, iš lempos niekas nekalba. Jei mašinos kompas man rodo sąnaudas 7.7, išvažinėjus baką jos sumažėja iki 7,6. Ką tai reiškia - ogi kad antrojo bako vidurkis yra mažesnis nei 7,7, o aš irgi tai žinau, nes važiavau daugiausiai greitkeliu. Bet kai pasiskaičiuoju sąnaudas pagal supiltą degalinėje faktinį kiekį ir faktinį kilometražą, gaunasi 8,5 - reiškia, kad kažkas ne taip. Tai yra vienas iš sprendimo kriterijų.

Antra - kai atvažiuoji ir kompas rodo, kad dar 50 km gali nuvažiuoti (reiškia minimum 5 l bake, arba "jo apskaičiuojamojoje dalyje" dar yra), o susipili 55,2 (iš viso telpa 55 l) - kažkas ne taip.

Na ir galiausiai kai vienodom (arba, įvertinus matavimo subjektyvumą, beveik vienodom, tarkim skirtumas, na IKI 3 l), skirtingose degalinėse supilamas 6 litrais besiskiriantis kiekis, tai reiškia, kad irgi kažkas ne taip.

Žodžiu trys kad ir nelabai didelio tikslumo rodikliai patvirtina mano prielaidą, bet kadangi jie trys ir vienas nuo kito nepriklausomi, tai mano klydimo tikimybė jau yra nedidelė.

Ketvirtas - subjektyvus - pasiūlyta didesnė nuolaida (beje, jau išbandžiau, tokios eiliniams klientams TIKRAI neduoda). Matyt ne veltui yra žmonių, kurie degalinėse pila degalus pigiau "na lievo" su operatorių palaiminimu.

Mano vienas bičiulis dirbo bare, tai pasakojo apie elementarų būdą pasidaryti "chaltūros" - jei dešimties bokalų nedapili po 10 proc., tai vienuoliktą pildamas gali pamiršti išrašyti čekiuką, o pinigus - įdėti į kasą ;)

MORALAS? Jeigu įtariate, kad jus apgavo degalinėje, nepatingėkite jiems paskambinti arba parašyti. Galbūt ir nieko nepasieksite, bet sukčiavimo apimtis tikrai sumažinsite (ypač, jei sukčiaujama be valdžios palaiminimo). Mano atveju į pretenziją sureagavo - galbūt net ir sutvarkė reikalą (įsivaizduoju, kad prisipažinti jie neprisipažintų, nes tai grėstų rimtu skandalu, todėl pretenzijos įvairiai glaistomos).

Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Gru 19 2007, 16:55 
Atsijungęs
Senbuvis
Vartotojo avataras

Beje, kalbant apie sugraduotus indus, jie turi būti dar ir sertifikuoti, o pilama turi būti laboratorijos sąlygomis (15C temperatūroje, ant idealiai horizontalaus paviršiaus). Dėl metodologijų mes galime ginčytis iki pažaliavimo, bet laboratorijos sąlygų nei vienas nesukursime.

Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Gru 19 2007, 17:20 
Atsijungęs
Tech Moderatorius
Vartotojo avataras

Nėra čia ko nė ginčytis; pusės procento paklaida leidžiama ir kolonėlėms, o pats, jei bematuodamas suklysi ir visu procentu (0,5ltr/50ltr), nieko baisaus nenutiks. Visvien savo bako talpą žinosi, o ne spėliosi dešimtadalio tikslumu pagal tokius efemeriškus dalykus, kaip kompo sąnaudų ar kuro kiekio daviklių parodymai. Kaip šie daiktai grybauja net ir naujose mašinose-aprašyta ne kartą.
Pasimatuoji pats, ir nebekils jokių abejonių; jei tave mausto-žinosi ir pačiupsi už rankos, o nebe spėliosi.
Tauškalai temoje vyniojasi jau kelintą mėnesį, o fakto, liečiančio temą, dar nepateikta nei vieno. Kaip gi taip; negi taip sunku skirti tą pusvalandį ir papilstyti? :roll:

Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Gru 20 2007, 08:39 
Atsijungęs
Moderatorius
Vartotojo avataras

proffanas rašė:
Kaip gi taip; negi taip sunku skirti tą pusvalandį ir papilstyti? :roll:

Kaip tu įsivaizduoji tą pisltymą su nenuimtu baku? Čia tau ne ksemas, kur viskas primityvu. Xsarose stovi krūva filtrų ir įkišęs vamzdelį į bako angą benzo nenupilsi. ;)

Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Vas 14 2008, 19:40 
Atsijungęs
Pastovusis

uzsidege geltona lempute ir pilk,ko suki sau galva?visada su tais bakais taip buvo ,net pas to pacio modelio auto skiriasi parametrai.,o jai skaitai,kad 6l DK,daug tai nusipirk V6 tada bus 13l/100km.ir tada galesi skiciuoti ir taupyti.sekmes :D

Į viršų
 Pranešimo tema: Re: Picasso bako talpa Hdi
StandartinėParašytas: Geg 15 2008, 16:15 
Atsijungęs
Senbuvis
Vartotojo avataras

Ką gi, nutekėjo jau šiek tiek vandens nuo mano istorijos su degaline. Absoliutus maksimumas, kurį pajėgiau susipilti kitose degalinėse, buvo 50 litrų. Dabar ir kompas jau nebemeluoja. Belieka tikėtis, kad EMSI šitie fintai vyksta be valdžios palaiminimo ir kad Jeruzalės degalinėje už tai atsakingus sukčius jie jau pagavo.

Į viršų
 Pranešimo tema: Re: Picasso bako talpa Hdi
StandartinėParašytas: Bir 08 2009, 21:06 
Atsijungęs
Naujokas
Vartotojo avataras

Na, liūdna, bet čia nieko naujo.
Kažkada senų senovėje, kokiais gūdžiais 1998-1999 m. ir aš nuolat naudojausi EMSI paslaugomis. Tačiau suskaičiavus nuvažiuotus atstumus ir palyginus su nuvažiuojamais atstumais pilantis kurą pvz. STATOIL degalinėse, paaiškėjo, kad EMSI degalinėse sukčiaujama pilant kurą ir grubiai. Nuo to laiko jokių minčių nebekyla dėl EMSI.
Ir pasirodo, niekas ten nepasikeitė per tuos >10 metų.

O šią savaitę ir NESTE (Švitrigailos-Kauno g. kampe) nustebino - supyliau virš 65 ltr. į Xantią, kurioje telpa 65 ltr.
O kuro turėjo būti likę kokie 5-7 ltr.
Taigi, sunkmetis atsispindi ir mūsų iškrypusios visuomenės kreivuose veidrodžiuose :)

Į viršų
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas  Atsakyti į temą  [ 30 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis 1 2

Visos datos yra Array Etc/GMT-2

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: 2 ir 0 svečių

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
POWERED_BY
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007