Perskaičiau ir pats dabar tą pačią žinutę ir dar kelias po ja.
Žodžiu, jeigu meistrelis sako, kad galvos netikrins, nes reikia žiūrėti darbinėj temperatūroj, o gali ir tai plika akimi NESIMATYTI. Aš tai tokiu meistreliu nepasitikėčiau, kuris taip smegenis pudrina. Trūkimai dažnai ir nesimato plika akimi - atliekamas tikrinimas slėgiu ant staklių. Gal ir nepasiekiamas darbinis dyzelio slėgis iki 30atm ar daugiau, bet vistiek tai yra būtina. Taip pat, normaliai tikrinant reikia tą galvą ir užkaitinti, ką ne visi daro... Tikrinimą apžiūrėjimu galime pasidaryti kiekvienas, kuris mato, ir žino kaip ta galva turi atrodyt, negi tam reikalui reikia specialiai vežti atlikti tikrinimą ir mokėti pinigus?
Sekančiose žinutėse beje parašyta, kad vienas bičas yra daręs apie 400 XUD galvų ir nei vienoj nerado visų sveikų forkamerų ir be trūkių.
Forkamerų, jei tik šiek tiek įskilusios ir visai neatrodo pavojingai, gali tikrai imt ir nekeist, gal ir nieko neatsitiks ir motoras gerai veiks. Bet tai tas pat, kaip radus gerai klibančius vožtuvus, nekeist jų įvorių, nereguliuot vožtuvų keičiant galvą (net ir tabletėm tam reikalinga). Toks pat remontas atitinka velenėlio škyvo nuėmimą ir uždėjimą atgal, nepakeičiant rasojančio salnyko, dėžės lupimą ir alkūninio riebokšlio nekeitimą, to pačio riebokšlio keitimą, nekeičiant vėliavėlių ir t.t.
Ir aš nesakau, kad tai yra blogai, tiesiog pats pasirenki, ką daryti. Pats mėgstu tokį chaltūrną remontą, kuris kainuoja absoliučiai papigiai, bet vistiek važiuoja mašina padoriai. Tik yra bolidų, kurie dirba savo darbą ir yra taip remontuojami, taip atidirba savo kainą. Ir yra technika, su kuria žaidžiu.
Lygiai taip pat - atvaro keist man diržą. Pas 70-80proc net naujų mašinų (naujausiai dariau 2008tų) po alkūninio riebokšliu nutekėjimai arba net nedidelės balutės, pas 50 proc - ir po velenėliu. Nelaša, nesisunkia rimtai, bet... Negi visiem iš eilės tą sakysi ir visiem pulsi keist tuos salnykus. Ten gali būti daugokai darbo, kartais iškrapštyt seną prilipusį yra nemažas hemorojus, kurio metu gali sugadinti net veleną... Išauga kaina pusantro-du kartus. Žmonės nenori, gi nevarva