Man vis nuolatos nustodavo purksti langu skysti ant priekinio lango. Pasidarydavo srovele maza maza, kaip sisiojancio suniuko

Prabadydavau su maza adata purkstukus ir kuri laika purksdavo normaliai, bet po keliu dienu jie vel uzsikimsdavo. Viena diena kantrybe truko ir nusprendziau ta reikala susitvarkyti. Gal bus naudinga ir kam nors kitam:
1) Kad prisikrapstyti iki purkstuku reikia nuimti virsutine dengiancia plastmase, o norint ja nuimti reikia nuimti sonuose esancius tuos sparnelius. Man pasiseke, kad vienas sparnelis jau kazkieno seniau buvo bandyta nuimti, bet nesekmingai ir sulauzytas. Todel jis pas mane tik varztu prisuktas, as ta varzta nusuku ir sparnelis nusiima. Kaip kitos puses sparneli nuimti (jis sveikas ir tvirtai ten laikosi) man vis dar mistika, bet jo nuimti nebutina.
2) atsukam virsutines dengiancios plastmases tvirtinimo varztus
3) Pakelus plastmase ir matosi purkstukai
4) Isuku purkstukus. Patarimas nuiminejant slangutes: jos siaip sunkiai nusimauna, baisu net traukti, kad nenulauzti purkstuko kojeles, todel as ant slanguciu toje vietoje maza srovele pyliau karsta vandeni, kad slangutes suminkstetu ir taptu elastingesnes. Rezultatas - slangutes lengvai ir nesunkiai nusimove.
5) Purkstuko valymas: As kad butu geriau ir akivaizdziau paemiau maza kibiriuka nuo silkiu files ir prisipyles vandens jame valiau purkstukus. Paprasciausiai paemiau adata, dar ilgos plonos vielutes gabaliuka ir ikises per purstuko akutes ten visaip makalavau, kaisiojau ir visaip kitaip as ji

per visa skyles

.
Darant tai vandenyje labai gerai matosi kaip is purkstuko byra baltos kalkes. Akivaizdus faktas, kad jie paprasciausiai uzkalkeje buvo, nes tirkiausiai senesni savininkai (-as) i langu apiplovimo bakeli pyle paprasciausia vandeni del pigumo.
Tai va, kolegos niekada nepilkit paparsto vandens i langu apiplovimo bakeli

kitaip po kiek laiko reikes ir jums daryti

su purkstukais