Aš asmeniškai manau kad oro burbuliukai kuro sistemoj čia nekalti, peržiūrėjau dar sykį siurblių schemas - deja iki galo taip ir neaišku kaip būtent šio siurblio ankstintuvas veikia, bet manau principas panašus.

Jei teisingai suprantu, pas tave vietoj šioje schemoje 1 numeriu pažymėto devaiso stovi elektromagnetinis vožtuvas, kuris atlieka šalto motoro degimo užankstinimą įtrauktamas tą nulūžusį ploną strypelį ir pilnai pasukdamas žiedą. Sušilus varikliui degimo ankstinimą priklausomai nuo apsukų atlieka kuro slėgis per devaisą Nr.9 ir parodytą tavo nuotraukose. Gal aš ir neteisus, nesnuotraukose ne pilnas mazgas matosi.
Anyway tas šarnyrinis varžtelis Nr 6 yra prilaikomas iš apiejų pusių, kad nesimakaluotų pirmyn atgal ir neleistu makaluotis žiedui. Jei pas tave nulūžo plonoji šerdies dalis, varžtas ir žiedas prarado stabilimą ir jo viduje besisukantys rolikai pradėjo jį sukinėi aplink ašį pirmyn atgal, taip išmaldami varžtą bei užplakdami tą cilindriuką. Bet man klausimas - ar pas tave motoras dirbo visą laiką gražiai iki šio gedimo?? O gal tiesiog tas procesas po plonosios ašelės nulūžimo yvyksta pakankamai greitai (maks per kokias 20 min), būtenta tas aprašytas laikotarpis:
Cituoti:
Iš pradžių pradėjo garsiai ir kietai kurkti, po tu užgęso, po to pagazavęs šiaip ne taip užkūriau ir tada jis pradėjo savo "diskoteką" - gazo pedalas atleistas, o apsukų rodyklė nuo 800 iki 1600 straksi, iš po kapoto kalašnikovo serijų salvės, variklis kaip 2 ar 3 cilindrais dirbtų, o išmetimo vamzdis kamuoliais dūmus varė.
Iš tokio apibūdinimo galima spėti kad tas žiedas tuo metu sukinėjosi aplink ašį belen kaip, tuo visiškai numušdamas degimą, todėl ir dirbo tik keli cilindrai, girdėjosi baisus kalimas (dėl nusimušusio degimo) ir apsūkos šokiėjo plačiame diapazone.
Taigi gal tiesiog nulūžo ta plonoji ašelė, ko pasekoje viskas ir įvyko. O ji nulūžo

na gal ir dėl to kad tai yra būgas, gamyklinis būgas. tarkim ji per plona suprojektuota, arba pergrūdinta ar pan. Kaip suprantu būtent toks gedimas yra gana dažnas šiems siurbliams.