Vyrai, kad tiesiogiai XADO kaip nors pakenktų- tokio atvejo dar nesu sutikęs. O pylęs esu, vaizdžiai išsireiškiant, į visas skyles ne vienai mašinai. Žinau tik apie atvejus, kai ir variklius, ir hidrosiurblius pavyko užmušti, kai prixadinta buvo visiškai be galvos. Reikaliukas toks, kad XADO, nors apie tai gamintojo puslapyje ir nedeklaruojama (nes tai, visgi, iš esmės tėra visiškai nekenksmingas šalutinis efektas, nes priedas skaičiuotas dirbti su metalais, o ne su kakiais), turi plaunančių savybių. T.y. jis, tiksliau jame esantys priedai, pajėgus stipresnės cirkuliacijos atveju aptirpyti ir sukelti susicukravusį šūdą ir iš hidrosistemos užkaborių, ir nuo variklio ar dėžės karterio dugno. Kai lygiagrečiai su metalokeramika cirkuliuodamos sukeltos abrazyvinės dalelės sukepa kartu su XADO- geresnio glaspopierio "poliruoti" alkūninių indeklams ar siurblių plunžeriams nesugalvosi. Todėl aš jau senai zaunyju, kad XADO reikia pilti bent jau po alyvos (variklinės ar LHM) keitimo, o dar geriau- po apdirbamos sistemos išvalymo. Valantys šmierai yra ir varikliams, ir hidrosistemoms. O kas dedasi sistemų užkaboriuose, retas įsivaizduoja. Bet pavienių entuziastų, kurie įstengia perskaityti tik "PADĖJO!!!", ir visiškai nekreipia dėmesio į patarimus pirma tinkamai paruošti apdirbamas lankas, pasiaiškinti kada ir kodėl padėjo, visada buvo ir bus. Nekreipiama dėmesio ir į tai, jog apdirbamo agregato filtrai, jei tokie yra, pagal instrukcijas turi būti švarūs.Todėl visada bus ir legendų apie tai, koks XADO blogas, su daugiaaukščiais išvardinimais, ką jis sugadino. Kaip bus ir normalių atsiliepimų iš kiekvieno, įdėmiai persiskaičiusių bent jau instrukciją, o dar geriau- vartojusiųjų tą patį šmierą atsiliepimus.
Būtų mano valia, XADO aplamai būtų parduodamas ne pavieniams entuziastams "pasitarus su gydytoju ar vaistininku", o tik kaip "receptinis vaistas, vartotinas tik su gydytojo priežiūra". Bet ką darant, reikia žinoti kodėl, kaip ir kuriam galui darai, ko tikiesi ir ką maždaug gausi.
|