visvaxantia rašė:
Atsakant į Proffano išdėstytus paneigimus: dar kartą peržiūrėjau hidraulinę schemą ir visgi priekiniai stabdžiai užsimaitina nuo hidroakumuliatoriaus, ir jei jis padvėsęs, tada priekiniai stabdžiai atsiranda tik tada kai užvedi variklį. Hidroakumuliatorius tam ir yra, kad būtų kažkos rezervas stabdžiams, jei netikėtai užgęstų variklis.
Vyrai, nu tik nepradėkit absoliutinti centrinės ("akumuliacinės") sferos

.
Kad ji turi šiokią tokią reikšmę stabdžiams, aš pažymėjau jau ir ankstesniame savo poste. Bet ta reikšmė tik tokia, kad kuo ji pilnesnė/kietesnė- tuo greičiau suveikia slėgio reguliatorius, ir tuo greičiau stabdžiams paduodamas maksimalus slėgis.
Jei kas nori lažintis "dėl absoliutumo", mielai pasirašau. Atvarykit savo mašiną, kuriai stabdžiams padėjo centrinės sferos papildymas, ir lygiai tą patį (tiksliau, kur kas aštresnį) stabdžių suveikimo efektą aš jums pademonstruosiu,
vietoj tos centrinės sferos įsukęs paprasčiausią zaglūškę, ir nuorinęs visą stabdžių kontūrą.
Jei tik kas nori laimėti 50ltr. bačkutę mano mylimo "Utenos" alaus- maloniai kviečiami. Su primygtiniu prašymu alų atsivežti iškart, kad nereiktų dukart važinėti.
Neskaitant smagaus intarpo apie alų, jei užkūrus mašiną nėra stabdžių- visvien ne ten problemos ieškot...
Ta hidrosistema yra paprasta kaip du pirštus..., bet reikia ne vien slebizavoti schemas (kaip apie galinius stabdžius, maitinamus sferų), bet dar ir trupučio praktikos bei inžinierystės.
Nežinot ko- klauskit; atsakinėjam. Bet tik nepradėkit burti apie sferas stabdžiuose ar į kardanus mušančias babynas; tas forume vis dar nėra toleruojama. Ne analfabetai šiame forume renkasi.
visvaxantia rašė:
Užpakaliniai stabdžiai, taip - jie veikia nuo užpakalinės pakabos, ir pakol variklis neužvęstas, jų nėra. Taip čia aš suklydau.
Suklydai 2 kartus, nes sistemoje su antisinku jie yra, ir neužvedus variklio. Sferos dėka. Bet tiek to; esmė visvien ne tame.