mantyska rašė:
Vat laaabai idomus reikalas yra sitas katalyzas...

Pas man xantija irgi 2.0 HDI 80 kW masina is vokieciu, katalyzas svariai tvarkingai uzvirintas, nuslifuotas ir dazytas (vistiek matosi), pas mus cia, Giedrimas (citru meistras) sako kad jau ne pirmai parvarytai is uzsienio, mato toky reikala padaryta.... graziai ispjauta ir po to uzvirinta. Reiks man ryt grezt skyle ir ziuret kas ten viduje dedasi, galirgi toks navarotas ikistas. Aktuatorius vaiksto kazkiek, matosi kad asele juda, tas galas kuris ilenda i membrana toks svaresnis, tai is to sprendziu kad vaiksto, nors as nelabai galejau pajudint ta suda + EGR irgi vaiksto, matosi kad kelnojasi siek tiek, idomu kiek jis turi vaikscioti. zinau viena reikala, reik viska palikti kaip yra, tik reik uzglusinti iejima i isiurbimo kolika, yra net ebay pirkti kaip tarpine tik be skyles. Reiks sita procedura atlikti ryt ar poryt. Savo senajai 1.9 TD as buvau slegi pakeles turbinos, nzn kiek standarte pute, bet maniske viniojo 1.6 BAR'o po pakelimo, o pakeliau as, tiesiog aktuatoriaus kojele issukau daugiau, kad nebeatidarinetu taip stipriai. Aisku galimas ir kitas varijantas, kad kur is saltosios dalies eina slegine slangute i aktuatoriu, ten statyt trainyka ir statyt slegio reguliatoriu. Daug visokiu dalykeliu kaip ka gali pasidaryti.
Esme tokia, kad maniske irgi kazkaip ne taip vaziuoja. Nzn, gal ir gerai traukia, bet kaip manau 80 kilowatu, turetu geriau suktis sitas daiktas. Idomu kiek slegio prie apkrovos pucia 80 kilowatu tas motoras...
Kadangi turiu ir aš Xantiją 80 kW, tai pasakysiu, kad traukia jinai kaip žvėris prie bet kokių apsukų ir bet kokia pavara. Kaip kažkas rašė - gali ir padragint jei noras yra :p . Jei buka - reiškia kažkas netvarkoj
Dėl EGR - manau jie labiausiai kišasi ir stringa "taupuoliams", kurie važinėja mieste penkta pavara. Nieko ten nereikia glušint ir tobulint, tiesiog sutvarkyt kaip turi būt ir basta.
Dėl to, kur gali būti tavo auto gedimas, tai mažiau reiktų spėliot, jei turi laidus, pasidaryk grafikus MAF ir MAP prie skirtingų apsukų, su apkrova ir be jos, tada bus galima palygint, turiu pasidaręs savo Xantijos. Ir jau tyada, galima bandyt daryt kokias nors išvadas.