Tauriau, nori pasakyti, kad padidejus turbinos slegiui nekelia kuro sanaudu???? visiska nesamone. Kelia ir kuro kieki, bet tas vyksta iki tam tikros ribos. Senajai mano xantijai 1,9 td buvau aktuatoriaus kojele susukes iki galo, zodziu padares mechaniskai kad nebesidarinetu. Nieks nepradege nieks nepasidare. mechaniskai ismatuota buvo, kad pute 1,6 baro. Viskas laike isskyrus slanga viena nusaudavo, bet uzdejus is priesgaisrinio nusipirkus, rimta chamuta, viskas issisprende. Taigi pas HDI "daugiau kontroles" kuro padavimo sistemai. Jei sukeli slegi didesni, turi ziuret nuo kada jau standartiniai purkstukai nebepakelia kuro tiek, kad "ismaitintu" varikli. Zodziu trumpai sakant, jei kuro padavima palieki standartini, tai tu gali oro slegi kelti iki tam tikros ribos, butent tos kurios pakanka tiekti daugiau kuro, kad misinys nebutu liesas. Cia labai paprastai ir grubiai, bet manau aiskiai

db jungtis pareis is EBAY jungsim lexia ir ziuresim kas kaip ir prie ko ten. Galima bus koreguot viska
auksinis, tu kaip pajungei turbina????? Tiesiai vakuma? Ar per salenoida? Sakiau nuo siublio junk ant salenoido kuris valdo turba, be trainyko. Nes db ant slangos nuo siurblio stovi trainykas kuris vakuma paduoda i du salenoidus, vienas ju tirbai, kitas EGR. Tai va, slangute kuri ateina nuo siurblio (vakumo) mauni nuo trainyko ir jungi tiesiai i salenoida kuris valdo turbinos darba. Ir viskas, overbosto nebus ten, nes turbina valdys. Tiesiog dumu nebeleis i isiurbimo kolika, ko pasekoi, bent jau man maziau kuro ir gersne trauka. Pamastyk logiskai kai misinys yra kuro/oro ir kai misinys yra kuro/oro/sudegusio kuro dumu...
p.s. turbina overbosta sukels jei vakuma pajungsi tiesiai i turbina, tada vakumas uzdarys voztuva ir nepaleis jo visiskai. Tas pats kas aktuatoriaus kojele susukt ir paprasciausiai gausis yvarza kuri irgi neleistu darinetis voztuvui. Ka as ir buvau pasidares savo 1,9 td. Lupdavo tikrai geriau nei dabar ta daro mano HDI 80 kw.

ir niekas neissilyde.