Stovi pas mane toks daiktas kaip EGR oro pompa, bet nebeveikia. Smalsumo vedamas nusprendziau isardyti ir paziureti, ka galima padaryti. Kadangi nieko nezinau apie sita devaisa, nei kada veikia, nei apskritai ar i ji kada ateina elektra, nes su Lexia sito daikto netestuoja, testuoja tik EGR voztuva, tai i laido fiske pasidariau pratesima i salona su 12 V lempute. Pasirodo ta EGR oro pompa turetu suveikti uzvedus salta varikli, nes man lempute uzsidegdavo tik ryte kai uzkurdavau automobili. Po to visa diena kiek vazinejau, nebeuzsidegdavo. Nuotraukos cia darytos jau isvalytos EGR pompos, t.y. atbuline eiga dedant atgal ant masinos. Cia idejau taip, kad butu aiskiau, kaip reikia isardyti, todel nuotraukose jau varztai matosi kitokie nei originalus.
Norint pompa issimti reikia isimti oro filtra su visa deze. Tada atsiradus vietos galima numauti slangas ir nusukti pacia pompa.

Atsukus varzteli nusiima dangtelis

Norint atsukti 4 varztus, kad issiardaytu devaisas gali tekti pavargti. Man atsisuko tik vienas, kiti smarkiai iauge i aliuminio korpusa, teko pjauti varztu galvas.

Isardzius viduje buvo labai daug aliuminio oksido, metalo rudziu nuosedu, varikliukas uzstriges ir nesisukantis, bei sparnuote lietesi i aliuminio korpuso oksidus. Vaizdas toks, kad sitam daiktui jau 100 metu.

Norint nuimti sparnuote, as tiesiog uzkisau atsuktuva is apacios ir nuroviau nuo aseles grubiuoju budu. Biski apsilauze, bet naudoti galima.

Numovus sparnuote varikliukas laikosi ant 4 varztu

Varikliukas cia jau po apvalymo ir remonto

Pati varikliuka galima issardyti atlenkus auseles, ta padaryti man pavyko siauru tvirtu atsuktuvu.

Visa isardyta pompa.

Pati varikliuka isardes as paemiau ir istrynes varikliu plovikliu gerai isploviau su Karcher'iu. Vistiek galvoju neveikia, nepakenks. Issiplove visokie nesvarumai, metalo drozles nuo magnetu, atsirado spalvos. Viska isdziovines ir surinkes pati varikliuka i korpusa, pajungiau ant 12 V ir mano nuostabai jis pradejo veikti

Surenkant viska atgal teko smarkiai aptrinti pacia sparnuote ir dangteli, nes atsumai labai mazi ir susukus varztais sparnuote paprasciausiai uzssispaudzia. Teko taip kelis kartus bruzinti plasmases ir surinkineti/ardyti, kad butu laisva sparnuote.
Reziume - neveikiancia EGR pompa tikriausiai dar galima atgaivinti