WWW.CITRINA.LT diskusijų forumas

Jaukiausia palata visiems citroligoniams
Dabar yra Geg 06 2025, 14:25

Visos datos yra Array Etc/GMT-2

Naujos temos kūrimas  Atsakyti į temą  [ 1144 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis 1 ELLIPSIS 57 58 59 60 61 ELLIPSIS 77 Kitas
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema: Re: Gal kam ką paremontuot?
StandartinėParašytas: Spa 30 2016, 21:29 
Atsijungęs
Plepys

Pasakyčiau aš Jums ponai, kiek elektrikui siūlė Hitra ar dar viena didelė firma, tai nepatikėsit.

Pusė etato ant minimumo ir 30% nuo darbų sąmatos (fizinių darbų). Va todėl didieji servisai nesugeba net lemputės pakeisti, o visi gudrųs gedimai sprendžiami garažuose.

Konsultacijų neteikiame ir nuotoliniu būdu neremontuojame.

Į viršų
StandartinėParašytas: Spa 31 2016, 08:07 
Atsijungęs
Senbuvis
Vartotojo avataras

ukw rašė:
Pasakyčiau aš Jums ponai, kiek elektrikui siūlė Hitra ar dar viena didelė firma, tai nepatikėsit.

Pusė etato ant minimumo ir 30% nuo darbų sąmatos (fizinių darbų). Va todėl didieji servisai nesugeba net lemputės pakeisti, o visi gudrųs gedimai sprendžiami garažuose.

Butent, jei autorizuotiem servisam(atsovo) reikia aiskinti kaip elgtis su dju dylerine iranga. Ziauru.

Į viršų
StandartinėParašytas: Spa 31 2016, 13:15 
Atsijungęs
Plepys
Vartotojo avataras

tadas1991 rašė:
ukw rašė:
Nu tai aišku tyla, nes kai keisdamas parktorniką sugadinsi naujo S Classe bašmaką..........."_]

A, beje, tempėjo plastmasė irgi pogatavė. Kažkaip pažiūrėjus į tą plastmasę ir į apatinio bašmako nebuvimą, kilo minčių, kad buvę kažkokių problemų su tepimu. Taigi, rinkdamas galvą kišu kaištį į smagratį ir tik ŽIŪ - ogi karteris suvirintas 8)

Paleidau, viskas.

Sąmata, darant normaliai, būtų tokia:
Paskirstymo diržas Dayco 20eur
Velenėlio riebokšlis Elring 4,5eur
Dangtelio tarpinė Elring 8eur
Hermetikas Elring Curil T - kažkiek eur
Purkštukų poveržlės Bosch - 4vnt po 1eur- 4eur
Tepalas Total Quartz 9000 5w40 - 20eur
Tepalo filtras Mann filter 5eur
Tepalo išleidimo varžto tarpinė 0,5eur
Paskirstymo diržo dangtelis siurblio pusės naudotas 10eur
Bašmakas, velenėliai ir skriemulys, naudoti, komplektas 50eur
Darbas apie 150-180eur.
Viso: dalys 122eur + darbo laiko krūva.

Tiek man atsiėjo šitas reikalas.
Purkštukus netgi keraminiu tepalu sutepiau, nes pradinio pokalbio metu buvo suabejota mano kompetencija.

Beje, minėtas paskirstymo diržo dangtelis uždėtas sveikas, bet iki galo neišsprendė problemos. Pasirodo, didysis galinis dangtelis taip pat apipjaustytas, tad diržas vistiek matosi ir atviras, tik dabar jau tik iš vienos pusės, tos pačios, kur įkrito gumytė. Taip ir paliksiu :)

Grandinės tempėją palikau irgi pogatavį, nes jis dar buvo savo vietoje, skirtingai negu bašmakas, ir mašina važiuoja. Skriemulys veleno skaičiuoja paskutines dienas, nors dar nekalena, AC skriemulio sankabos guolis skaičiuoja paskutines dienas, ūžia.

Dar šitai mašinai buvo pataisyta Parking assist sistema, pakeistas vienas daviklis, kuris man kainavo 10eur (daviklį žmogus atsivežė pats, bet jis buvo neveikiantis, bet pakeičiau jį veikiančiu pas tą patį pardavėją, taigi kainavo mano laikas ir kuras) ir darbas už 20eur. Šitie darbai irgi nekainuos
Dar buvau sutvarkęs Xenono laidus, bet jis po mašinos užvedimo dar švietė, o dabar ir vėl nešviečia, tai taip ir paliksiu.

ir daugiau aš šito automobilio nebematysiu :labas:

ZX 92
P406 2.0HDi 99
Suzuki DR650RSE 96
Ex: 3BX, 2ZX, C5 I, Xantia, Audi 80

Į viršų
StandartinėParašytas: Spa 31 2016, 13:22 
Atsijungęs
Tech Moderatorius
Vartotojo avataras

Ir teisingai Tadai ,aš irgi jau senai renkuosi ką remontint

Xantia break 99m,2,0HDI devil :doom: Red

Į viršų
StandartinėParašytas: Spa 31 2016, 13:23 
Atsijungęs
Plepys
Vartotojo avataras

Saulynas rašė:

Jau senokai renkuosi, bet ne visada iš pirmo žvilgsnio pataikai :)

ZX 92
P406 2.0HDi 99
Suzuki DR650RSE 96

Į viršų
StandartinėParašytas: Spa 31 2016, 13:25 
Atsijungęs
Tech Moderatorius
Vartotojo avataras

tadas1991 rašė:
Saulynas rašė:

Jau senokai renkuosi, bet ne visada iš pirmo žvilgsnio pataikai :)

Na bet antro karto nebebūna :)

Xantia break 99m,2,0HDI devil :doom: Red

Į viršų
StandartinėParašytas: Lap 05 2016, 18:19 
Atsijungęs
Plepys

tadas1991 rašė:
kokonas rašė:
ne i tema bet apie darbus tai TADAI ce yra Lietuva-pyzda, nes visur standartas jaunam zhmogui 450 eur i rankas o specui 600. pas mus alaus darykloje eilinis blt gauna po 500-600 i rankas :D o ce inzinieriams siulo po500 :D nu durnyste, ash irgi pvz taip neintensyviai kiek iehskausi tai specui arba vadovui Kaune siulo 4-5 simtus bandomuoju o paskui apie 600-700 eur i rankas. tai jei neturi geru dedziu ar tetu kur nors tai ilysti su gera alga yra totalus *** :) uzhtat ir ash dirbu darbe plius laisvalaikiu garazhe :)

O laisvalaikiu garaže tai tam, kad užknistų pagal prarabo mokymus nekokybiškai automobilius remontuoti, jei norėtum dirbti ne laisvalaikiu.
Sakau, buvo realus pasiūlymas servise dirbti. Ateini, parodai, kad moki dirbti, ir alga prasideda nuo 1500eur. Bet kažkaip man kolkas vistiek pačiam smagiau. Aišku, tenka va tokisu visokius bašmakus kartais pradanginti, bet tai ką darysi. Išsisrebia pamažu, ir vėl viskas gerai, net ir šypsena šioka tokia būna išlenda lauk :D
Kokiems darbams atlikti galima jums siųsti žmones, kai pats nenoriu ar negaliu imtis? Kiaušų visokių nesiuntinėju, nes su jais stengiuos išvis reikalų nebeturėti. Tai maža tikimybė, kad pasiųsiu kiaušą, nebent labai gerai užsislaptinusį :)

Sailentams kol kas neturiu irangos, viskas surinkta reikia presa gaminti tam laiko artimiausias pora savaiciu neskirsiu. man patinka prieziuros darbai, filtrai, tepaliukai, stabdziukai, sarnyrai, traukes, amortikai. starteriai, generatoriai. salono vidines irangos remontas keitimas.
P.S. Nuo atidarymo ish prancuzu turejau tik 2 peziukus 307 ir savo C5 tvarkiausi, visa kita kazhkodel Audi ir wagenai atkeliauja pas mane, tapsiu chiuju golfistu :shock:
P.P.S Kiaushu nemegstu, veju lauk ish karto, arba tariames pagal mane. nemegstu tokiu trypianciu, mukianciu ar atvazhiuojanciu(vos atvazhiuojanciu) grabu, kurio visa pakaba klibanti, prasho pakeisti sarnyrus, pakeiti, jam rodai kas dar blogai(viskas blogai) o jis sako blt ka mano mashinyte padarei kad bilda visa :) sakau tiesiog blt purvas ir rudys ishkrito tvarkant sarnyrus tai ir bildeti visa pradejo.
P.P.P.S. Gal kam atrabotes reik? galiu atiduot, kitaip veshiu utilizuoti.

Į viršų
StandartinėParašytas: Lap 05 2016, 19:51 
Atsijungęs
Plepys
Vartotojo avataras

reikia. galiu paimt savaitgaliais

Į viršų
StandartinėParašytas: Lap 06 2016, 20:52 
Atsijungęs
Senbuvis
Vartotojo avataras

Gal kas is forumo dalyvio pagelbėtų dėl priekinių lempų apiplovimo sistemos remonto? Ar bent galėtų nukreipti pas ką būtų galima kreipti? Vilnius arba Kaunas

Į viršų
StandartinėParašytas: Lap 09 2016, 18:00 
Atsijungęs
Plepys
Vartotojo avataras

Cha, pasirodo tikrai buvo pas seną 2.2HDi 98kw motorą naudotos dviejų rūšių pakaitinimo žvakės.
Nusipirkau iš atminties, tokias pačias, kaip RHRui (2.0HDi 100kw) ir išsukęs žiūriu, kad skiriasi. Atsinešu senolio 2.0HDi 66/80kw žvakes iš skladuko - TOKIOS.
Galvoju, NŪŪŪŪŪŪ, negi skyrėsi galva? Ne, galva nesiskyrė. Lyginant, skiriasi tik ta dalis, kuri išlindusi virš galvos į viršų. Pas naujesnį variantą tos vietos ilgesnės kokiu centimetru. Galima įdėti ir ilgesnes būtų, kadangi jas esu nusipirkęs, bet jos ir brangesnės, ir būtų ne pagal originalą (patikrinau pagal VIN, tikrai priklauso trumpesnės. O pavyzdžiui maniškiam C5 2.2HDi jau rodo naujesnes ilgesnes žvakes VINas), ir neaišku, ar tilps, nes čia papuolė variantas su pilnu EGR, kur su aušintuvu, o pas mane tiesus vamzdis.

ZX 92
P406 2.0HDi 99
Suzuki DR650RSE 96

Į viršų
StandartinėParašytas: Lap 14 2016, 01:18 
Atsijungęs
Naujokas

Sveiki,
nu ka istojau ir as i citriuku rata. Smagu isigyti dar viena Prancuza C4 grand picasso 2010m. 1.6hdi. Ieskau kokio rimto meistriuko(zinoma ne branginyko;) ) Kuris butu susidures su siais modeliais ir zinotu daugiau nei eilinis golpu tvarkytojas :) . Kuris pradzioje galetu pakeisti tepalus, filtrus... Dirstelti i dirza ir kitus egregatus. Vaziuokle patikrintu. Tech. apziura praejau be problem bet vaziuojant nelygiais keliais surenka visas duobes. Ar cia taip turi buti reikia priprasti.... Nu zodziu ieskau kur nors arciau namu Kaunas, Alytus.... Siulykit arba pasisiulykit ;)

Į viršų
StandartinėParašytas: Lap 14 2016, 08:29 
Atsijungęs
Plepys
Vartotojo avataras

savaite teks luktelt kol grys musu remonto guru. o nupirkes gavai kokias nors datas ar ridas kada kas keista?

Į viršų
StandartinėParašytas: Lap 15 2016, 20:59 
Atsijungęs
Naujokas
Vartotojo avataras

Sveiki,

Reikia atlikti diagnostika Kaune. Kas galėtų apsiimti šituo reikalu. Problema tame, kad neveikia DRL (dienos šviesos) ir nenori sėdynės šildyti mano sėdynės :). Gal diagnostika, ką nors parodytų. Idealiausias variantas, kad šią savaitę kaip nors patikrinti būtų galimybė.

Į viršų
StandartinėParašytas: Lap 15 2016, 23:45 
Atsijungęs
Naujokas

Dominykas rašė:
savaite teks luktelt kol grys musu remonto guru. o nupirkes gavai kokias nors datas ar ridas kada kas keista?

Tai va kad nieko nesu gaves.Tai ir kyla noras rekalus krutinti ;)

Į viršų
StandartinėParašytas: Lap 16 2016, 21:51 
Atsijungęs

Sveiki, ar hidraulika Xm'o domintų? :) Veikia, bet kažkas nepatinka kaip veikia...

Į viršų
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas  Atsakyti į temą  [ 1144 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis 1 ELLIPSIS 57 58 59 60 61 ELLIPSIS 77 Kitas

Visos datos yra Array Etc/GMT-2

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: 0 ir 0 svečių

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
POWERED_BY
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007