Navanas rašė:
Cha.... tokių tarpinių nesuorganizuosi, jos metalinės padengtos kokiais tai dažais-milteliais, ir užsideda tampriai, laikosi ant tokių auselių. Belieka bandyti sutepti.
Nei vienos kaladėlės, kurias dėjau be tų tarpinių, man necypė, net ir pačios pigiausios (žmonės patys atsiveždavo arba BŪTENT TOKIŲ prašydavo).
Aišku, kai kaladėlės sukišamos į suporte esančias rūdis ir purvą, arba sukalamos plaktuku, kai bent elementaraus papigiaisko litolo pasivarginama užtepti, tai ir prasideda kaladėlių kaltinimai cypimu.
Cypia tik sportinės kaladėlės, ir tai tik kol šaltos. Pašyla iki raudonumo ir nutyla
Beje, pigios kaladėlės tai geriau jau be tų tarpinių, negu su jomis. Vienam piliečiui iš forumo užstrigo C4 galinio suporto rankinis ir pasibaigė kaladėlės. Servisiuke Vilniuj sutvarkė suportą ir pakeitė naujas kalades. Stabdžiai vistiek kaito ir garsus darė įdomius. Tvarkiau kitas bėdas, paprašė patikrinti tuos stabdžius. Su suportais viskas ten tvarkoj, meistrai suportą perrinko ir padarė tvarkingai, viskas veikia gerai - OtvičĘjŲ. Kalades A.B.S. radau įdėtas, iškart pasakiau žmogui - fuflo. Tiek to, pabandėm pašveist kraštus, lyg geriau, paleidau taip. Žo, po maždaug 9 mėnesių aš tas kalades jam keičiau jau iš reikalo. Nes atvažiavo su vienoj pusėj jau pasibaigusiom kaladėm ir gerokai nuvalgytu disku, o kitoj pusėj su į pabaigą kaladėlėm ir dar patenkinamos būklės disku, abu ratai lengvai užspausti, vadinas nuolat kaistantis reikalas turėjo būti. Tai pakainavo naujas SKF guolinis diskas (guolį be disko galima nupirkti, bet disko be guolio nebūna) ir naujos TRW kaladės. Sudėjus šitą komplektą, ratai iškart netikėtai atsipalaidavo ir bėdos su stabdžiais pasibaigė visais aspektais.
Kur buvo bėda?
Nežinau. Hipotezės mano dvi, tiksliau viena su dviem galimybėm:
1. A.B.S. amortizacinė plokštelė per minkšta ir per stora
2. Pačios kaladės per minkštos
Gaunasi per daug amortizacijos iš pačios kaladės sumuštinio, ir suportas atsileisdamas neturi pakankamai eigos, kad paleistų diską. Va ir viskas. TRW buvo irgi su plokštelėm, bet jokių problemų.
Kolega kartą prie mano akių montavo TRW kalades ir po savaitės pasiskundė, kad jos cypia. Tai priminiau, kad kai išėmė senas kalades ir ruošėsi montuoti naujas, aš jam priminiau, kad išvalytų purvus ir pateptų kreipiančiąsias. Pasakė, kad ir taip bus gerai. Palinksėjau galva ir nutilau.
Tas pats kolega paskui montavo ABE kaladėles, kur jau pigiau nebūna visiškai. Tai normaliai išvalė ir pasitepė. Tai gal diskus valgo, gal nestabdo gerai, bet jokių cypimų.