WWW.CITRINA.LT diskusijų forumas

Jaukiausia palata visiems citroligoniams
Dabar yra Geg 14 2025, 22:05

Visos datos yra Array Etc/GMT-2

Naujos temos kūrimas  Atsakyti į temą  [ 36 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis 1 2 3 Kitas
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Kov 23 2006, 15:07 
Atsijungęs
Senbuvis
Vartotojo avataras

Tiesa, kiek supratau II kartos HAktyve nera grieztos ribos tarp rezimu, tipo tik jautrau reaguoja i daviklius ?
Dar kazkas turejo info rusiskai apie HA kompa, gal galetumet i maila numesti ? I sita arba jei daug sveria i 13palata@gmail.com ?
Vienas dalykas man nepatinka su zikleriavimu- tada masina ir sport rezimu tampa minstesne... :zav:

Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Kov 23 2006, 18:04 
Atsijungęs
Pastovusis

Pas mane irgi antros kartos HA ir irgi kiek buriau kiek gulejau po masina ir nieko gero nesugalvojau :( Isvada tokia:parduodi antros kartos HA ir perki auto su pirmos kartos HA. Lygiai ta pati man pasake ir drAlvydas. As asmeniskai biski greziau priekines sferas. Ir vaziuot biski smagiau. xm+

Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Kov 23 2006, 18:12 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Ech... užjaučiu kolegas, pas mane nėra to hidroaktyvo ir aš, kuo toliau, tuo labiau įsitikinu, kad fig jis reikalingas mūsuose.

Paveikslėlis Paveikslėlis

Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Kov 24 2006, 07:04 
Atsijungęs
Pastovusis

Pritariu kolegai nes pas mane irgi yra minciu naikint ta HA. <<

Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Kov 24 2006, 07:16 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Dar noriu pridurti - kai pirkau savąją Jorgettka, nežinojau kas tas hidroaktyvas, o meistras stebejosi kodėl dviejų sferų trūksta, nes žinojo, kad pas BXą tik 5, o pas XMą turi būti 7'nios. Keičiausi aš visas sferas naujomis, užsakinėjau pas jį, kad iš Vokietijos man jas atvežtų, tris metus prasivažinėjau, kol pradėjau įtarinėti, kad galas kietokas. Patikrinus galines sferas (tuo metu jau buvau "kietas" citrožinovas ir sferų nominalus beveik mintinai žinojau) išsiaiškinau, kad visą tą laiką važinėjausi su "sportiniu" galu :D. Priekis minkštai plaukė, o galas tvirtai posukiuose laikėsi. Negaliu sakyti, kad man tai nepatiko, nes paminkštinus, Taikos pr. žiede mano greitis sumažėjo 20 km/h :D :D :D. Nors tas mano "paminkštinimas" tebuvo sferų "perdarymas" iki nominalo gamykliškai priklausančio nehidroaktyviniam XMui.

Paveikslėlis Paveikslėlis

Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Bal 14 2007, 23:24 
Atsijungęs
Senbuvis
Vartotojo avataras

xminde rašė:
Nors tas mano "paminkštinimas" tebuvo sferų "perdarymas" iki nominalo gamykliškai priklausančio nehidroaktyviniam XMui.

ka tu turi mintyse perdarymas, tas ziklerio grezimas ar sferos slegio keitimas? nes as po ziemos pasikeiciau padangas ir man kazkaip iskart pasijuto tas bildejimas kai vaziuoju kokiu smulkiai nelygiu keliu arba pavyzdziui betoninis kelias tai labai girdisi sujungimai tarp bloku. Tai dabar nezinau ar cia padangos senos ar cia kai keiciau ratus kas nors pakaboi prasitampe ne i gera. Vaziuokles auksti isstaciau i gamyklinius 15cm.

Simas

Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Bal 16 2007, 08:38 
Atsijungęs
Senbuvis
Vartotojo avataras

na pas mane vis galvojau ko sikna kieta tokia priekis tai maladec stabdant paminkai pedaliuka stabdziu tai pasokinedamas straksi o gale pasirodo centrine sfera ideta is IIkartos xm priekine centrine kuriai berods 70 atmosferu kur mano I kartos reikia 50-60 tai sikna kieta kieta net nepaminkysi priejes bet vis dar va svarstau ar keist ja ar ne nes stabilumas tai pasaka nors noreciau to minkstumo gale

Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Bal 16 2007, 08:47 
tai jei nepaminkysi galo tai cia del to kad atmosferu pas tave ten ko gero is viso nelike. keist ar pildyt butina, nebent nori su kuolu vazinet

Į viršų

Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Bal 16 2007, 09:15 
Atsijungęs
Senbuvis
Vartotojo avataras

deja nesenai jos pildytos dar specialiai prasiau kad perpildytu ta centrine kad nepripustu iki galo nes kai privaro 70 atmosferu tai sikna tikras kuolas o kai ipute tik 50 na vis lengviau riedet tai vis del to va pas pauliu zadu lekti sferos imt tikros tos kuri turi stovet noriu to minkstumo komforto :wink:

Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Bal 16 2007, 11:44 
x|RAY rašė:
as po ziemos pasikeiciau padangas ir man kazkaip iskart pasijuto tas bildejimas kai vaziuoju kokiu smulkiai nelygiu keliu arba pavyzdziui betoninis kelias tai labai girdisi sujungimai tarp bloku.

Ar nebuvo tik taip, kad vasarinius ratus lietus uzsidejai? Pas mane taip, tai labai pasijaucia, kai pakeiciu...

Į viršų

Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Bal 16 2007, 12:11 
Atsijungęs
Senbuvis
Vartotojo avataras

Pas mane irgi kietokai važiuoja, tačiau jau nebe tiek imu į galvą. Aišku, norėtųsi minkščiau, tačiau pirmiausia susitvarkysiu visus kitus mazgus, o tik tada žiūrėsiu sferas, vožtuvus ir visa kita :roll: Operuoti HA nesiryžčiau. Jei jis įdėtas- reiškia reikia. kaip gamintojas sugalvojo taip ir tegu būna. Man jis gyventi netrukdo. Plius automobilis stabilesnis.

96' Volvo 850 TDI universalas (šeimai)

Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Bal 16 2007, 18:01 
tai tas I ir II HA taigi ne per viena diena pasikeite. kaip ten skaitosi, kuris jau II? ar pagal RP jau galima sakyti kad antras ar reikia lysti ieskoti kazko po masina, antro voztuvo ar ko ten po galais?

Į viršų

Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Bal 16 2007, 18:11 
Atsijungęs
Tech Moderatorius
Vartotojo avataras

Ieškok antro vožtuvo, nes jau '93 buvo egzemplioriai su HA2, nors ir '94 dar eidavo ir su HA1... RP šiuo atveju bejėgis :)

Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Bal 16 2007, 18:36 
Atsijungęs
Senbuvis
Vartotojo avataras

Noriu tikro << be jokiu superstu aktyvu ir kitokio meslo << tuom ir yra << kad pirma karta atsisedes nieko nesupranti kur, kas ir kaip isijungia, veikia. Pvz. << CX'e kai reikejo islipti tai dureliu rankenos ieskojau nzn kiek laiko. Taigi manau kuo mažiau elektronikos, visokiu jutikliu kalno ir kitokio "š" tuo maziau problemu. Jei kam nepatinka kad masina nestabili ir kad neina posukio dideliu greiciu "isimti" tegul perka Alfas ir kitokius šiknakračius.

Paskutinį kartą redagavo 1 Sernas. Iš viso redaguota 0 kartus.

Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Bal 16 2007, 21:18 
Nu, kolegos, jus ir ekstremistai! :D

HA juk vienas didziausiu << "navarotu", o jus: islupti ji! :)

Pirkit DS-us, CX-us ir nebus tokiu problemu! :lol:
O, ne, turit XM-us su "navarotais", ir dar nepatenkinti. :)

Jei rimciau, tai galeciau pasakyt, kad manasis tiek auto, tiek HA jame tikrai ner idealioj buklej.
Kaip tas HA veikia - pilnai taip ir neissiaiskinau, pritingiu :oops: , ka besakyt... Paveikslėlis
O, ir siaip, darbu bei reikalu be jo yra...

Bet, kita vertus, per jau trecius draugystes su XM metus, pavyko kazkiek sutart su juo, remiantis vien praktiniais pastebejimais, nesigilinant labai i sudetiga teorija. :idea:

Pvz.: ilgiau stovejusi, arba dregnu oru, masina staiga ne is sio, ne is to pasidaro kieta. Kartais taip atsitinka staigiau gaza paspaudus.
Padeda: bevei visada pilnas gazo atleidimas ~10s, degimo isjungimas panasiam laikui, o ekstremaliais atvejais - kontaktinio lizdo nuo HA elektroninio bloko (kompo) atjungimas.
Kartais buna, kad HA suveikia masina pakelus i paaukstinta padeti (rasiau temoj apie atraminiu gumu restauravima). Tas tikrai erzina: nemegejas as "dzipuot", bet kai norint i koki lauko keliuka ivaziuot neunuplesus duslintuvo (kad ir i pamegta DS pievele :) ) masina straksi kaip be amortizatoriu - brrrr.... :x
Padeda: pakilnojimas min/max (nevisad :( )

Va, taip kariauju su trukumais. :)

O, dabar - pastebeti HA privalumai: kely, masina la-abai minksta, plauki kaip valtimi per bangas. :D
Nors, del tokio minkstumo, pakaba atrodo kaip saltiena :) , staigiau stabdant, ar susukus vaira, HA visuomet saziningai suveikia, ir stabilumas neprarandamas! Kas vaziuoja pirmasyk, nesiryzta staigiau manevruot :) .
Kai jau zinai "sto po ciom" gali ir keleivius retsykiais pasiurpint. :)

Na, o dar - XM-as visgi ne kartingas, ir ne koks CRX-as, "raizyt" posukius - ne jo stichija.
O, ramiai vazinetis ir pirmos kartos HA pakanka, IMHO.

Į viršų

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas  Atsakyti į temą  [ 36 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis 1 2 3 Kitas

Visos datos yra Array Etc/GMT-2

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: 2 ir 0 svečių

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
POWERED_BY
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007